Hvad består dip powder manicure af?

Dip powder manicure er en af de mest efterspurgte teknikker, fordi den ikke kræver skadelige redskaber. Vi fortæller mere om metoden her.
Hvad består dip powder manicure af?

Sidste ændring: 29 marts, 2023

At redde ødelagte negle og samtidig give dem farve er specifikke formål med dip powder manicure. Proceduren går tilbage til 1980’erne, men de sociale medier har hjulpet den til at blive en trend. Anvendelsen er nem og alsidig. Hvad er dens fordele?

Som navnet antyder, bruger denne metode til at male neglene pulver. Og i modsætning til hvad nogle mennesker tror, er det at arbejde med denne slags pigment ikke ensbetydende med uigennemsigtighed og ruhed. Dip powder manicure lover den glathed og glans, som konventionelle lakker er vant til.

Hvad er dip powder manicure?

At dyppe neglene i farvet pulver er en moderne teknik inden for manicure. Den består i at dække neglen med en gennemsigtig lak, hvorpå hver enkelt negl derefter støves eller dyppes for at farve dem med et akrylpulver.

Processen kræver forsegling eller anvendelse af en aktivator for at hærde denne ejendommelige lak, ifølge en artikel fra Cleveland Clinic. Trinene til at male med pulver gentages flere gange, så mange gange som nødvendigt for at skabe den ønskede farveintensitet.

Videnskaben bag de “magiske” pulvere ligger i kontakten med en base af cyanoacrylat. Det er et kemikalie, der virker, så pigmentet ikke knækker og manicuren modstår.

Anvendelsen af cyanoacrylat bør være moderat. Misbrug af dette stof forårsager overfølsomhed eller allergiske reaktioner.

Udstyr til dip powder manicure

Dip powder manicure er let at anvende og giver et attraktivt resultat.

Fordele ved dip powder manicure

Denne teknik holder op til en måned, så du behøver ikke at bekymre dig om touch-ups før dette. Akrylpulveret kan blandes, så du kan lege lidt rundt og finde den nuance, du ønsker.

En anden fordel ved materialet er, at det er lugtfrit. På den måde er du sikret mod gennemtrængende dufte, mens du laver din manicure. Lad os gennemgå andre fordele.

Fritager brugen af lamper

Dip powder negle tørrer straks, så du behøver ikke at bruge en UV-lampe. Ifølge U.S. Food and Drug Administration kan udsættelse for ultraviolette stråler gennem disse apparater skade dermis og forårsage for tidlige rynker og misfarvning.

Ingen permanente skader på neglene

Selv om aktivatoren i pulverne er cyanoacrylat, forhindrer manicure med mellemrum negleskader som f.eks. ruhed på den naturlige negl. Sammenlignet med andre produkter beskadiger dette kemikalie ikke negleroden og hindrer ikke neglevæksten.

Det er en enkel teknik at udføre

Selv hvis du er uerfaren til at lave manicure, er det usandsynligt, at dip powder manicure resulterer i fejltagelser. Hvis du har alle værktøjer og materialer, kan du anvende teknikken derhjemme.

Det giver farveintensitet

For akrylneglesystemer er det vigtigt at kombinere pulver og væsker, hvilket resulterer i en intens farvegel. I modsætning hertil går dip powder manicure direkte til levende farver uden at blande med andre stoffer.

Sådan anvender du dip powder manicure

I enkle trin fortæller vi dig, hvordan du anvender dip powder manicure, hvis du ønsker at øve dig derhjemme.

  1. Rengør: Start med at bruge en vatpind med neglelakfjerner til at fjerne eventuelle rester fra tidligere lak.
  2. Maling: I malingsfasen påfører du et lag klæbende base, og sørg for at dække hele neglen.
  3. Drys: Negl for negl, lægges de i beholderen med akrylpulveret. Det er også muligt at drysse på neglene, uden at du dypper dem i flasken. Under alle omstændigheder kan du sprede partiklerne eller fjerne overskydende pulver med en pensel.
  4. Fiksering: Følg op med et lag af aktivatoren for at forsegle pulveret. Der er to muligheder. Den ene ene er at polere, så snart du er færdig med at påføre pulveret. Den anden foreslår at vente med at fiksere alle neglene for at gøre det samtidig på dem alle.
  5. Filing: Som i enhver anden manicure omfatter dypning også filing for at give neglene den stil, du foretrækker.
  6. Polering: Du afslutter processen ved at påføre en lak, der ikke kræver lampetørring.
Kvinde påfører gennemsigtig neglelak

I modsætning til andre manicuremetoder kræver dip powder manicure ikke tørring med UV-lampe.

Er der nogen risici ved dip powder manicure?

Ikke alt er rosenrødt med dip powder manicure, for der er en vigtig advarsel: Det er ikke helt hygiejnisk at stikke neglene ned i flaskerne med materialet.

Hvis du dypper neglene derhjemme og bruger dine egne forsyninger, er der ingen problemer. Men hvis du går til en salon, der bruger den samme beholder til alle kunder, kan du få bakterier på neglene. Det korrekte på disse steder er at bruge specielle børster.

Desuden medfører kontinuerlig brug af denne manicureteknik dehydrering og negleslidning på grund af filning af flere lag af overfladen for at fjerne pigmentering. Forslaget er at lade neglene hvile et stykke tid og anvende fugtgivende lak, før man vender tilbage til dip powder-teknikken.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.