Hvad er gojibær og hvorfor er de gode for dig?

Har du nogensinde prøvet gojibær? Der er undersøgelser, der understøtter ideen om, at gojibær bekæmper kræft, forbedrer din hukommelse og endda sinker for tidlig aldring.
Hvad er gojibær og hvorfor er de gode for dig?

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvad er gojibær? Det er ret sandsynligt, at du har hørt lidt om gojibær før (Lycium barbarum). Dette østlige middel er begyndt at finde sin vej ind i den vestlige verden.

Husk på, at styrken i den vestlige medicin er baseret på kommercielle lægemidler, der fremstilles i fabrikker. Men takket være globaliseringsprocessen er de kulturelle huller gradvist blevet indsnævret på verdensplan. På grund af dette bliver vores forståelse af fjernøsten mere og mere indflydelsesrig.

Med det kommer en endnu bedre forståelse af sunde fødevarer, der er gavnlige for vores kroppe, som gojibær.

Hvad er gojibær?

Gojibær har mange gode egenskaber

Disse bær er en af de fødevarer, der har de fleste fordele til bekæmpelse af hudens aldring. Gojibær fra Himalaya er blevet brugt siden før-historisk tid i Kina.

Denne frugt kaldes også gojikirsebær, tibetanske gojibær eller tibetansk kirsebær.

De vigtigste komponenter

Disse bærs succes udspringer af deres ernæringsmæssige sammensætning. Dette omfatter:

  • Vitaminer (B1, B2, B6, C og E)
  • Betakaroten
  • Lycopen
  • Mineraler (calcium, kalium, selen, jern, zink, germanium)
  • Lutein
  • Essentielle aminosyrer

Hvad er gojibær og deres egenskaber?

Gojibær er en sund fødevare, som bliver mere og mere populær

Denne fødevare fortsætter med at vinde anerkendelse rundt om i verden. Dette skyldes i vid udstrækning dens egenskaber.

Selv om alle kan drage stor fordel af dem, er de største fordele for kvinder.

Lad os tage et kig på nogle af deres fantastiske fordele:

1. De forbedrer dit generelle helbred

Størstedelen af ​​bestanddelene i disse bær er nogle af de bedste naturlige antioxidanter, der er kendt i hele verden.

Derudover indeholder de mere betakaroten end gulerødder. Betakaroten bidrager til at bekæmpe skader forårsaget af frie radikaler, der er ansvarlige for cellulær forringelse.

Indtagelse af disse bær bremser virkningerne af for tidlig aldring.

På den anden side stimulerer de væksthormonet. Dette hormon er ansvarligt for at reducere kropsfedt. Desuden forbedrer det din søvn-, hukommelses- og vævsgendannelse for berørte væv.

2. De reducerer din sandsynlighed for at få kræft

Ifølge en undersøgelse udført i 2009, bremser indtagelsen af gojibær celleforandringer, der er ansvarlige for at producere kræft. Dette skyldes dets antioxidante egenskaber og germanium.

Derudover understøtter og beskytter du din lever. Dette forhindrer også skrumpelever.

3. De regulerer dit kolesteroltal

Som du allerede ved, er kolesterol normalt opdelt i HDL (godt kolesterol) og LDL (dårlig kolesterol). Således anbefaler vi en sund kost, der holder dine niveauer afbalanceret.

De fødevarer, du spiser, kan hjælpe med at regulere dit kolesterol sammen med andre ting. Disse omfatter motion og naturlige alternativer, der hjælper med at regulere fordøjelsen.

Hvad kolesterol angår, kan du regulere det med gojibær. Dette skyldes deres beta-sitosterol. Dette er en fantastisk kemisk forbindelse, der er effektiv til behandling af kolesterol ubalancer.

På den anden side indeholder gojibær også flavonoider. Disse er ansvarlige for at holde dine blodkar fuldt fungerende. Plus, de holder kolesterol fra at klistre sammen.

Læs også:

4. De øger vægttab

Ved at reducere dit kolesterol bliver fedtet i din krop til energi. Dette syntetiseres i din krop på en daglig basis.

Målet er at kombinere dit indtag af gojibær med regelmæssig motion. På denne måde vil du tabe dig på en sund måde.

5. De hjælper dit hjerte

Gojibær hjælper med at holde dit hjerte sundt

Hjertet er et af de vigtigste organer i menneskekroppen. I den forstand er det vigtigt at holde det i den bedste stand.

At spise gojibær regelmæssigt kan være en stor hjælp. Takket være deres indhold af anthocyanin styrker de dine kranspulsårer.

Bærrene indeholder også cyperon. Dette er en fytokemikalie, der hjælper dig med at regulere blodtrykket i dit hjerte.

Læs også:

6. Hvad er gojibær og hvad kan de gøre for dine øjne

Hvis du tænker lidt over det, vil du indse, at dine øjne er et af dine mest anvendte organer.

Du udsætter dem for flere faktorer. Som følge heraf er de udsat for betydeligt slid. Generelt resulterer dette i brugen af briller eller kirurgi.

Disse bær er en af de mange fantastiske naturlige midler, der kan hjælpe med at forbedre din øjensundhed. Deres komponenter forhindrer synsnedsættelse og grå stær.

 

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Almajano, M. “Determinación de la actividad antioxidante de las bayas de goji.” Consorci Escola Industrial de Barcelona (2009): 1-12.
  • Araneda Gallardo, María José, Francisca Carolina Henríquez Díaz, and Marcela Daniela Romo Poblete. Incidencias de diferentes métodos, tratados con bayas de Goji, auriculoterapia y régimen hipocalórico, en personas adultas diabética, durante el período de octubre a diciembre del año 2015. Diss. UCINF, 2016.
  • Gálvez, Jhon Chalco. “Comparación de la capacidad antioxidante de las bayas de Goji, frente a otras bayas rojas, mediante el método ORAC.” REDUCA 4.10 (2012).
  • Salgado, Fernando. “La realidad sobre el “Gou Qi Zi” o bayas Goji (Fructus Lycii).” Revista Internacional de Acupuntura 5.2 (2011): 82-86.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.