Hvad er lyserød chokolade, og hvor kommer det fra?

Lyserød chokolade kommer fra en anden række rubinfarvede kakaobønner. Det kræver mindre sukker i sin produktion og har ingen tilsætningsstoffer.
Hvad er lyserød chokolade, og hvor kommer det fra?
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Lyserød chokolade er et nyt produkt, der markedsføres af et uafhængigt mærke. Den rødlige farve er dens vigtigste kendetegn. Lad dig dog ikke narre af dets udseende, da det faktisk er uden tilsætningsstoffer. Producenterne får det fra specielle kakaobønner.

Har du aldrig hørt om det? Læs med, da vi vil fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om det. For det første har det mange sundhedsegenskaber!

Hvad er lyserød chokolade?

Det er også kendt som rubinchokolade. Denne godbid er lavet af rubinfarvede kakaobønner, som man dyrker i Ecuador og Brasilien. Der er også nogle plantager ved Elfenbenskysten.

Bemærk, at disse bønner ikke har en bitter smag, som det er tilfældet med de fleste typer kakao. Derudover er det helt naturligt og indeholder ikke farvestoffer eller sødestoffer.

Selv mængden af mejeriprodukter, der anvendes i produktionen, er lav. Det er dog ikke så stort på markedet endnu, da det endnu ikke har bestået en række aspekter relateret til kvalitetskontrol.

Hvordan smager det?

Kommerciel chokolade er normalt sød, men ren kakao er bitter. Imidlertid har lyserød chokolade en mere neutral og karakteristisk smag. Den er lidt bittersød, hvilket reducerer behovet for at blande det med sukker.

En skål kakao

Hvordan adskiller det sig fra andre typer chokolade?

Denne type chokolade adskiller sig fra andre kommercielle i sit lavere sukkerindhold. Kakaokoncentrationen er således højere.

Bemærk, at dette stof er fantastisk til hjertekarsundhed. I det mindste ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Phytotherapy Research. Dette er grunden til, at det kan hjælpe med at balancere blodtrykket, og dette er normalt relateret til en lavere risiko for hjerteanfald.

Den antioxidante virkning af kakao kan også hjælpe med at neutralisere produktionen af frie radikaler i kropsvæv. Ifølge forskning offentliggjort i tidsskriftet Critical Reviews in Eukaryotic Gene Expression, reducerer denne egenskab udviklingen af komplekse og kroniske tilstande.

Som vi sagde ovenstående, indeholder lyserød chokolade mindre sukker end traditionel chokolade. Desuden øger denne ingrediens beviseligt risikoen for at udvikle stofskifteproblemer. Derfor er det hensigtsmæssigt og gavnligt at reducere forbruget.

Sådan bruges lyserød chokolade

I øjeblikket er det ikke muligt at købe rubinchokolade i de fleste supermarkeder, da det afventer accept af fødevaresikkerhedsagenturer. Imidlertid spiser nogle mennesker det normalt i form af chokoladeknapper, men man kan også smelte det for at lave desserter.

For eksempel kan du bruge det i kageopskrifter for at få en rødlig, mere tiltalende farve – især for børn.

Er dette et nyt sortiment af kakao?

Faktisk kan man tænke på lyserød chokolade som en ny sort. Dette skyldes, at den kommer fra en anden type kakaobønner, og dens produktionsproces gør det muligt at reducere mængden af sukker.

Derfor kan det være sundere end de traditionelle sødede sorter. Under alle omstændigheder kan vi ikke købe det, før fødevarebureauer bekræfter dets sikkerhed.

En sæk kakao

Lyserød chokolade: En innovation

Du finder måske lyserød chokolade mærkeligt, når du støder på det i et supermarked. Men du ved nu, at det er ægte kakao på trods af sin overraskende farve. Det vil sandsynligvis konkurrere med traditionelle sorter, så snart det rammer markedet.

Denne kakaosort er lige så alsidig som dens konkurrenter. Du kan finde den som chokoladeknapper og tilføje den til forskellige dessertopskrifter for at få en dejlig lyserød farve.

Som vi nævnte ovenstående, vil dette produkt uden tilsætningsstoffer sandsynligvis komme på markedet inden for kort tid. Under alle omstændigheder skal du altid prøve at vælge versioner med mindst mulig tilsat sukker.

På trods af at den har en mindre bitter smag end traditionel kakao, begynder industrien måske at tilføje for meget sukker for at få større accept hos forbrugerne. Derfor er det vigtigt altid at læse etiketterne!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.