Hvad er meningen med TikTok-trenden "Glow Up"?

Mener du, at det er på tide at foretage ændringer i dit liv? Måske er du klar til en "glow up" - vi fortæller dig om denne trend, og hvordan du kan tage den til dig!
Hvad er meningen med TikTok-trenden "Glow Up"?

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis du bruger de sociale medier ofte, ved du, at der dukker sæsonbestemte tendenser op i ny og næ. I de sidste par uger har folk på TikTok og Instagram talt om glow up. I denne artikel forklarer vi, hvad det handler om.

Udtrykket glow up kan bogstaveligt oversættes til “at skinne på en intens måde”. Det henviser til de transformationer, som folk gennemgår for at få andre versioner af dem selv frem. På sociale netværk bruges det til at tale om de fysiske forandringer, som kunstnere og influencere viser.

Der er dog nogen, der har kritiseret denne trend for kun at fokusere på vægttab og sigte efter modeller, som ikke alle kan leve op til. Det bør dog ikke altid henvise til dette aspekt.

Faktisk har en ægte glow up til formål at få det bedste frem i dig og foretage ændringer i din fysik eller mentalitet for at styrke dig selv. Derfor bør det skabe velvære og ikke være en kilde til stress.

Hvordan får man en glow up?

En glow up er en bemærkelsesværdig forandring i dit liv. Men forandringer indebærer handlinger.

Nedenstående giver vi dig nogle anbefalinger, så du kan få din sande essens frem og se ud og føle dig, som du altid har ønsket. Selv om det er rart at dele vores forandringer på sociale netværk med venner, familie og følgere, skal du huske, at der er et liv uden for disse digitale rum.

Kom i gang med at få din glow up med disse anbefalinger!

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Kostvideoer på TikTok: Hvorfor kan de være skadelige?

Sigt efter en glow up ud over det fysiske

Flere institutioner og eksperter siger, at mental sundhed er et prioriteret emne. For generelt er den påvirket i befolkningen.

Ifølge oplysninger fra den panamerikanske sundhedsorganisation (PAHO) er antallet af tilfældene af angst, depression og posttraumatisk stress steget voldsomt. I den forstand er det vigtigt at prioritere følelsesmæssig velvære og ikke kun fokusere på det fysiske.

På trods af behovet for selvpleje, motion og sund kost er det ikke sundt at bekymre sig for meget om sit udseende. Husk, at en ægte glow up er noget, der får dig til at føle dig bedre tilpas og ikke bør være et pres, der pålægges af trends.

Personer i tog ser på sociale medier

Selv om sociale netværk har fremmet denne idé, bør du ikke gøre det under pres fra det, der sker på internettet.

Sæt dig mål og lav en plan

Når du har besluttet, at du vil foretage ændringer i dit liv for at få en glow up, bør du sætte dig de mål, du vil nå. Det er ikke nok bare at ønske sig det. Du bør spørge dig selv hvorfor, og hvad du ønsker at forandre.

Gennemgå, hvad dine sande ønsker er, og når du har fastlagt dem, skal du lave en plan. Husk, at det altid er godt at søge hjælp.

Det vil sige, at hvis du ønsker at ændre nogle aspekter af din personlighed, som du ikke har det godt med, kan du gå til en terapeut. Hvis du derimod ønsker en fysisk forvandling, kan du gå til en livscoach, eller hvis du ønsker at ændre din kropssammensætning, bør du besøge en ernæringsekspert og en træner.

Spis bedre

Uanset hvad der er grundene til, at du søger en glow up, vil en god kost hjælpe. Husk, at hvis du vil se godt ud og føle dig godt tilpas, skal du starte med at passe på dig selv indefra. Dette henviser også til at fremme sunde vaner.

I denne forstand er det at spise godt med et godt indtag af grøntsager, frugt, sunde fedtstoffer og proteiner grundlaget for dette velvære. Undgå ultraforarbejdede fødevarer. Der er stadig flere beviser for, at der er en tæt sammenhæng mellem mental sundhed og mad.

Arbejd på dit selvværd og din egenomsorg

For at opnå en ægte glød, der bringer det bedste frem i dig, er det nødvendigt at dyrke selvkærlighed. Husk, at forandring starter indeni.

Du kan ændre dine negative tanker og lave en liste over alle de ting, du kan lide ved dig selv. Fokusér ikke på de dårlige ting, du vil ændre, men på de gode ting, du gerne vil opnå.

Hvis du ønsker at ændre dine spisevaner og motionere for at tabe dig, er det bedre at gøre det for dit helbred og for kærligheden til din krop. På den anden side er det nyttigt at etablere selvplejerutiner for at lave aktiviteter, der giver dig velvære, f.eks. at have en spa derhjemme, lytte til musik og danse eller dyrke en hobby.

Motion

Motion er utvivlsomt en positiv vane, som alle bør inddrage i deres dagligdag. Det er bevist, at det forbedrer humøret og hjælper med at forebygge forskellige sygdomme. Verdenssundhedsorganisationen oplyser, at en ud af fire voksne på verdensplan ikke når op på det anbefalede niveau af fysisk aktivitet.

Du bør udføre styrketræning to eller tre gange om ugen samt aerobic i mindst 30 minutter om dagen. For at overvinde det stillesiddende liv og opnå ændringer, der får dig til at stråle, skal du gå ture. Det er også nyttigt at dyrke en sport, gå i et fitnesscenter eller tilmelde dig aktiviteter som f.eks. dans.

Personer på vandretur

Kombinér sport med kontakt med naturen.

Lær at forbedre dit image

Vi har alle sammen punkter ved vores fysiske udseende, som vi holder mere af, og andre, som vi ikke bryder os så meget om. Det er normalt.

Men ved at lære om kolorimetri, makeup og styling kan du få hjælp til at forbedre din fysik. I den forstand er det godt, at du erkender, hvordan du klæder dig, sminker dig og vælger din frisure i forhold til din alder, højde og kropsform.

Det handler ikke om at begrænse dig selv på grund af dit udseende. Tværtimod handler det om at fremhæve dine træk, så de kommer til at skinne mere.

Der findes for eksempel tøjfarver, der får visse hudfarver til at træde mere frem. Vær ikke bange for at rådføre dig med eksperter og foretage ændringer, der giver dig et nyt udseende. Nogle gange kan en simpel klipning og farvning af håret genoplive og forny dig.

Kvinde med en masse makeupbørster

Brug make up til at få en særlig glød, ikke fordi du ikke kan lide din fysik. Fremhæv dine kvaliteter.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Sociale medier: Fordelene og ulemperne

Pas på dit miljø, hvis du vil have en “glow up”

For at få en rigtig glow up er det miljø, vi lever i, afgørende. Du skal passe på de rum, der er omkring dig.

Et rent og ryddeligt hjem, skrivebord eller skab giver mange fordele. Desuden er musik og dufte, der fremmer glæde og vitalitet, vigtige fakta til at søge positive forvandlinger.

Hvis du er omgivet af negative mennesker, er det også meget sandsynligt, at du selv ender med at blive lidt negativ. Derfor er det tilrådeligt, hvis du ønsker at få en større transformation i dit liv, at du søger relationer og mennesker, der bidrager og får dig til at vokse. Tjek, hvordan dit miljø er, og hvor frugtbart det er for at få din glød frem!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.