Hvad er næsekorrektion, og hvad er fordelene ved det?

Behovet for at forbedre nogle aspekter af vores fysiognomi ud fra et æstetisk synspunkt fører til at udforske og foreslå nye procedurer. Blandt dem er næsekorrektion.
Hvad er næsekorrektion, og hvad er fordelene ved det?
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 13 oktober, 2022

Blandt de forskellige æstetiske procedurer, der findes i dag, tilbyder næsekorrektion nogle muligheder for at forbedre næsen uden at skulle opereres. Ved denne behandling indsprøjtes især hyaluronsyre.

Dette stof former sig for at hjælpe med at korrigere nogle uregelmæssigheder i næsen. Selv om det også har sine risici og begrænsninger.

Hvad er næsekorrektion, og hvad bruges det til?

Denne procedure består i at forme næsen uden brug af kirurgi for at korrigere forskellige æstetiske problemer.

Til dette formål injiceres der fyldstoffer. Den mest almindelige er hyaluronsyre. Blandt de formål, der søges med næsekorrektion, kan følgende nævnes:

 • Ændre størrelsen.
 • Forbedre næseryggen.
 • Ændre den nasolabiale lukning.
 • Ændre bredden af næseborene.
 • Profilering af tippen.
 • Omdanne deformiteter, fremspring, afvigelser og mindre asymmetrier.

Alt dette sker altid med henblik på at forbedre harmonien i ansigtet. Selv om næsekorrektion også kan anvendes til at modvirke uønskede resultater af en tidligere næseoperation.

En person gennemgår næsekorrektion

Det er ikke altid, at resultaterne af en næseoperation bliver som ønsket. I dette tilfælde udføres næsekorrektion med hyaluronsyre.

Hvordan foregår proceduren?

Proceduren for næsekorrektion er hurtig og enkel. Den udføres ambulant, så den kræver ikke indlæggelse på hospitalet eller nogen særlig forberedelse.

Det er ikke hyppigt, at personen bliver bedt om at gennemgå nogle former for prøver. Undtagen i tilfælde, hvor der er mistanke om allergi over for fyldstoffer eller allergi over for lokalbedøvelse.

Der foretages naturligvis undersøgelser af ansigtet og næsen. Der udføres endda computersimuleringer for at bestemme den mest hensigtsmæssige form, der skal skabes. Det skal bemærkes, at proceduren skal udføres i lokaler, der opfylder de relevante hygiejniske betingelser, og af sundhedspersonale.

Generelt udføres næsekorrektion ud fra følgende trin:

 1. Der påføres lokalbedøvelse på det område, der skal behandles, og man venter et par øjeblikke på, at den virker.
 2. Der udføres mikroinjektioner af hyaluronsyre. Selv om der også kan anvendes calciumhydroxyapatit, som fremmer produktionen af kollagen.
 3. Injektionerne placeres strategisk, på næseryggen eller på næsetippen, afhængigt af den form, der forventes at blive opnået.
 4. Hyaluronsyren er i flydende form, men hærder, når den trænger ind i huden, så der er ikke behov for bandager eller skinner.

Næsekorrektion tager mellem en halv time og 45 minutter. Når proceduren er afsluttet, kan patienten gå hjem uden behov for en genopretningsperiode.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Hvad er en Jet Peel ansigtsbehandling, og hvad er dens fordele?

Pleje efter næsekorrektion

På trods af den tilsyneladende enkelhed skal patienterne overholde en række plejeforanstaltninger efter næsekorrektion, især i de første par dage:

 • Man må ikke sove på maven.
 • Ikke bære briller.
 • Du må ikke røre ved eller klemme om næsen.
 • Hvile i 48 timer.
 • Undgå at blive udsat for solen eller intens varme.
 • Undgå anstrengende fysisk aktivitet, især de typer, hvor man kan ramme næsen.

Det anbefales også at begynde at bruge solcreme ofte, da for tidlig aldring er en medvirkende faktor til tab af naturlig hyaluronsyre.

Fordele og begrænsninger

Næsekorrektion har sine fordele i forhold til andre kosmetiske procedurer. I forhold til kirurgi er der f.eks. mindre risiko for infektion, da der ikke er nogen åbne sår.

Det er mindre smertefuldt og mindre invasivt. Det efterlader heller ingen ar. Genopretningen er også kortere. En anden fordel er, at hyaluronsyre er et resorbérbart stof.

Resultaterne er synlige med det samme, selv om de har en begrænset varighed. I gennemsnit er den normalt 12 måneder. Herefter skal proceduren gentages. Hvis lægen giver tilladelse til det, kan der anvendes polymethylmethacrylat for at opnå et mere permanent resultat.

Polymethylmethacrylat er ikke tilladt i alle lande. Nogle myndigheder har forbudt det på grund af dets risici.

En begrænsning er, at det kun korrigerer nogle æstetiske problemer. Som sådan kan det ikke ændre knoglebasen eller brusk. Den giver heller ikke fordele for vejrtrækningen, i modsætning til hvad der kan ske ved funktionel næseplastik.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Typer af appelsinhud og deres behandling: Vandig, fibrøs eller adipøs

Reaktioner og bivirkninger ved næsekorrektion

I dagene efter næsekorrektion er der normalt visse reaktioner, såsom rødme eller hævelse af området samt små blå mærker. Hertil ordineres der antiinflammatoriske lægemidler og salver.

På den anden side kan der, selv om det ikke er hyppigt, forekomme bivirkninger af hyaluronsyre, såsom granulomer, allergiske reaktioner som følge af overfølsomhed og endog hudnekrose. Der er også risiko for infektioner, og vejrtrækningen gennem næsen kan blive påvirket afhængigt af patientens anatomiske karakteristika.

Som det sidste kan nogle resultater ikke være æstetisk tilfredsstillende og give asymmetrier. I disse tilfælde kan hyaluronsyre fjernes, hvis patienten ønsker det.

Kvinde gennemgår skønhedsbehandling

Hyaluronsyre har flere og flere anvendelsesmuligheder inden for æstetik. Det injiceres f.eks. i læberne for at give volumen.

Hvem anbefales det til?

Det er vigtigt at huske, at der ved næsekorrektion kun kan korrigeres nogle små ufuldkommenheder. Derfor er det ikke nyttigt ved ændringer som f.eks. en fremtrædende næseryg, en meget stor næse eller en afvigende skillevæg. I disse tilfælde anbefales andre procedurer, f.eks. traditionel næseplastik eller ultralyds-næseplastik.

På den anden side bør næsekorrektion ikke anvendes på mindreårige, da dannelsen af organet hos dem ikke er fuldt udviklet. Det anbefales heller ikke til personer med koagulationsforstyrrelser.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Alcalá PD, Martínez GEC. Rinomodelation with Fillers . Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica. 2017; 15(1): 56-58.
 • Barrera J.Application of Ultrasonic Piezoelectric Technology for Rhinoplasty.Facial Plastic Surgery & Aesthetic Medicine. 2022; 165-167. http://doi.org/10.1089/fpsam.2022.0029
 • Collado-Chagoya R, Cruz-Pantoja R, Hernández-Romero J, León-Oviedo C, et al . Alergia a anestésicos locales: serie de casos y revisión literatura. Rev. mex. anestesiol. 2019;  42(4): 296-301.
 • Fernández L, Minzer S, Sarmiento D. Rinomodelación y uso de Metacrill® en la punta nasal: Revisión de la literatura y presentación de un caso. Rev. Otorrinolaringol. Cir. Cabeza Cuello. 2015;  75(3): 251-256.
 • Lanzas Pérez J, Lerma García D. Rinomodelación sin cirugía con ácido hialurónico de alta reticulación. International Congress of Body Image & Health (BIAH); 2018: 152.
 • Zambrana Rojas M. Rinoplastía estética y funcional. RBCP. 2021; 1(2): 34-39.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.