Hvad er en mommy makeover?

At genfinde sin figur fra før graviditeten er et ønske, som mommy makeover, en samtidig operation af brysterne og maven, kan opfylde. Lær alt om det i denne artikel.
Hvad er en mommy makeover?

Skrevet af Ana Núñez

Sidste ændring: 09 august, 2022

Mange ønsker at genfinde deres figur efter fødslen, og mommy makeover kan hjælpe dig med at opnå det. Det har sine risici, som ethvert kirurgisk indgreb, men det kan fungere godt med god forberedelse og i hænderne på professionelle.

Indgrebet skal dog ledsages af kost og motion, da det ikke garanterer det forventede resultat. Under graviditeten har du taget på i vægt, og din hud har strakt sig, blandt andre vigtige ændringer. Opstramning er nøglen til, at din silhuet kan vende tilbage til, hvordan den var før.

Før vi lærer mere om denne procedure, er det vigtigt at vide, at meget afhænger af, om fødslen var vaginal eller ved kejsersnit.

Hovedformålet er at lindre ubehag efter fødslen og genvinde styrke i dine muskler igen. Operationen fremskynder dog drastisk det, der ellers går langsomt og gradvist.

Læs videre for at få mere at vide om mommy makeover, hvornår det er bedst at udføre den samt fordele og risici.

Hvad er mommy makeover?

Hvis du ønsker at vende tilbage til tilstanden før graviditeten, tilbyder mommy makeover en hurtig vej tilbage. Mekanismen består af samtidige operationer for at fjerne de æstetiske ændringer, der skyldes graviditetsperioden.

Ifølge professionelle skøn formår behandlingen med lokal eller generel anæstesi og en indlæggelsestid på mindre end 48 timer at rette mange problemer. Det kræver dog, at du er opmærksom og passer på din krop og følger lægens anvisninger.

Vi tror, at du vil kunne lide denne artikel: Omsorg involveret efter en næseoperation

Hvilke procedurer er inkluderet?

Mommy makeover-behandlingen, som hartil formål at genoprette positionen, formen og fastheden af visse områder af din krop, omfatter mindst tre indgreb.

1. Brystoperation

Denne operation fokuserer på at løfte hængende bryster efter graviditet og amning eller øge deres størrelse og volumen ved at udfylde den overskydende hud. Der tages også hånd om brystvortens og areolaens form.

Det anbefales at bruge fedt fra din egen krop for at undgå afstødninger. Det kan dog også betyde, at du skal restituere dig fra de to involverede områder i den postoperative periode.

På den anden side giver denne procedure den fordel, at tekstur og de ændringer, som tiden bringer, vil være naturlige. Som det sidste er der et andet meget vigtigt faktum at huske på: Arene er minimale, nemlig kun tre millimeter.

En mommy makeover udføres

2. Maveoperation

Ved denne komplekse operation på maven fjernes fedtdepoter og overskydende hud. Men hvis du planlægger at få flere børn, er tiden ikke inde til at udføre den.

Efter operationen skal du forsøge at gå så hurtigt som muligt, og så snart du kan, skal du inkludere en let øvelsesrutine. Tidlig mobilisering mindsker risikoen for trombose.

Specialister bekræfter, at fedt akkumuleret i maven er svært at fjerne, selv hos kvinder med gode spisevaner og kvindelige atleter. Det er derfor, at maveplastik kan være så nyttig.

3. Fedtsugning og liposkulptur

Fedtet fjernes med denne teknik, selv om der ikke arbejdes på huden og muskeludvidelsen. I mellemtiden defineres eller formes taljen og hofterne med maveplastik.

Hvornår skal du få en mommy makeover?

Efter graviditet og fødsel skal din krop tilpasse sig igen. Derfor er det bedst at vente seks måneder til 1 år. I den periode vil din livmoder langsomt vende tilbage til sin normale størrelse, og det samme vil din hud.

En anden afgørende faktor er perioden med amning. Du kan amme i så mange måneder, som du vil, og når du beslutter dig for at få kosmetisk operation, skal du vente en måned. Så vil du være klar. Ledsag dette med god ernæring, motion og korrekt hydrering.

Få kun enmommy makeover, når du har besluttet dig for ikke at få flere børn.

Er der nogen risici ved en mommy makeover?

Risiciene ved medicinsk-kirurgiske aktiviteter som denne involverer også genetik, fysisk konstitution før graviditeten, din livsstil og alder. Lægen vil angive, hvilke områder der vil blive ændret, idet man tager hensyn til, at hver krop er unik.

Desuden er det bedst, hvis du får foretaget en fysisk undersøgelse for at afgøre, om der er sygdomme, allergier og tidligere operationer, som din læge bør være opmærksom på, samt præoperative og analytiske tests. Disse undersøgelser vil være mere udtømmende, jo ældre du er.

På samme måde anmodes der ofte om vægtkontrol eller stabilisering: Du skal veje det samme i seks måneder. Uden alt dette ville det være risikabelt at blive opereret.

Det er en operation med flere processer. Den har en tendens til at vare lang tid, hvilket betyder større risiko for blødning, infektion eller andre komplikationer. Den postoperative periode vil være forskellig alt efter, hvad der er blevet udført.

Indlæggelse på hospitalet vil ikke vare mere end 24 timer. I de første 72 timer vil der blive givet smertestillende midler, ligesom der vil blive lagt en kompressionsbeklædning og støtte, som vil blive opretholdt i fire uger.

Hævelsen vil være mere eller mindre til stede i 3 til 5 måneder og arene i op til 1 år. Vær tålmodig, få hjælp til at passe dit barn og følg de postoperative protokoller.

Kvinde med korset om maven

Du vil måske finde denne artikel interessant: Fedt er essentielt i en sund kost

Makeover-paradigmet

“Makeover-paradigmet” har fået sit navn på grund af dets popularitet på sociale netværk og tv-shows. I dag anses makeover-paradigmet af nogle for at være en del af kvindelig empowerment. Som en mor forvandler du dig selv, fordi du føler dig styrket og mere beriget.

Mommy makeover er en trend, og du bør ledsage den med pålidelig, professionel rådgivning. Billedet af berømtheder, der føder og viser spektakulære kroppe kort tid efter, er et pres, der ofte får os til at forveksle ønske med virkelighed.

Derfor er det tilrådeligt ikke at bekymre sig for meget, fordi angst kan være skadeligt for dig og dit barn. Det vigtigste er din krops og dit sinds sundhed, din følelsesmæssige stabilitet og den glæde, der følger med din bestræbelse.

Hvis du er tilfreds med dig selv og kan lide din krop, vil det afspejle sig i den kærlighed og omsorg, du giver dig selv og dine kære.

Det kan interessere dig ...

Efterfødselsyoga for begyndere
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Efterfødselsyoga for begyndere

Det bedste tidspunkt til at begynde på efterfødselsyoga er otte uger efter fødslen. Du skal fokusere på dyb vejrtrækning.  • Edmondson, SJ y Ross, DA (2021). El abdomen posparto: psicología, cirugía y calidad de vida. Hernia , 1-12.
  • Hurvitz, KA, Olaya, WA, Nguyen, A. y Wells, JH (2014). Medicina basada en evidencias: Abdominoplastia. Cirugía plástica y reconstructiva , 133 (5), 1214-1221.
  • Hurwitz, D. (2016). Cirugía de contorno corporal para mujeres. En Contorno corporal integral (págs. 63-179). Springer, Berlín, Heidelberg.
  • Sánchez-Serradilla, C. (2018). ¡ Sé la mejor madre fitness! Estudio de caso “@ saschafitness”: representación del embarazo, maternidad y feminidad en la comunidad fitness en Instagram. Disponible en: http://repositori.uji.es/xmlui/bitstream/handle/10234/180933/TFM_2018_SanchezSerradilla_Cristina.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.