Hvad er neuroterapi?

Neuroterapi søger at behandle ændringer i kroppens elektriske system. Det stiler efter at løse komplekse sundhedsproblemer såsom neuropatiske smerter gennem anvendelsen af lokalbedøvelse.
Hvad er neuroterapi?

Sidste ændring: 18 oktober, 2020

Neuroterapi er en teknik, der er blevet meget populær. Dets primære formål er at behandle sygdomme forårsaget af forstyrrelser i kroppens elektriske system. Disse elektriske forstyrrelser er kendt som “interferensfelter”.

Man kan finde interferensfelter i organer, ganglier, hud og praktisk talt alle dele af kroppen. I lang tid er denne type lidelse ikke blevet set som medicin og er blevet undervurderet. Til dags dato er denne behandling stadig et åbent emne indenfor medicin og forskning. I denne artikel vil vi forklare, hvad neuroterapi er, og hvad det bliver brugt til.

Hvad er neuroterapi?

Neuroterapi hjælper med at genetablere den normale funktion af nervesystemet. På den måde søger det at fremskynde helingen fra mange lidelser, som måske ikke er blevet bedre med konservative behandlinger.

Nervesystemet er et sæt af specialiserede celler, som leder elektriske signaler. Det er ansvarligt for at styre og kontrollere mange af de funktioner, der finder sted i kroppen. Ligeledes hjælper det med at bevare balancen i kroppen og med omgivelserne.

Nervesystemet er sårbart over for skader og infektioner ligesom alle andre dele af kroppen. Traumer og operationer kan for eksempel beskadige det. Hvis det er en lille skade, kan nervesystemet generelt reagere ordentligt og komme sig.

Når skaden er for voldsom eller længerevarende, kan den dog beskadige nervesystemet permanent. Når dette sker, forårsager det en række sensationer såsom smerte, der ikke har en oprindelse, som er nem at identificere, og måske ikke forsvinder efter traditionelle behandlinger.

Det er her, neuroterapi kommer ind i billedet. Denne terapi søger af genetablere den normale funktion af nervesystemet. Det vil sige, at det hjælper med at reparere skader på ledningsvejene. Det kan på den måde stoppe smerten.

Mand med ondt i armen har brug for neuroterapi

Hvordan bliver neuroterapi udført?

Neuroterapi består af at indsprøjte lokalbedøvelse i områderne, hvor der kan være nerveskader.  Normalt er de bedøvelsesmidler, de anvender, procain eller lidocain. De indsprøjter små doser fortyndet i fysiologisk serum.

I mange tilfælde er der en hurtig bedring af smerterne. Folk reagerer dog forskelligt. For eksempel har nogle patienter meget energi, mens andre vil føle sig meget trætte i flere dage.

Ideelt set bør ens læge følge op på behandlingen omkring en måned efter indsprøjtningerne. Man vil måske få brug for adskillige indsprøjtninger for at kunne opnå de ønskede resultater.

Smertestillende som en del af neuroterapi

Du vil måske også være interesseret i at læse: Almindelig klassifisering af smertestillende medicin

Hvad behandler det?

Neuroterapi kan være en nyttig behandling til adskillige lidelser især i tilfælde af kronisk smerte eller inflammation. Det gælder især indenfor lidelser såsom smerte i lænden, underlivssmerter og senebetændelse.

På den anden side kan det hjælpe på mere komplekse tilstande  såsom fibromyalgi. Det er endda blevet brugt i tilfælde med Crohns sygdom og bestemte humørforstyrrelser, som er blevet somatiserede.

Neuroterapi kan også blive brugt på børn, selvom det synes komplekst. For at gøre det skal man have forældrenes samtykke. Neuroterapi kan behandle tilbagevendende infektioner såsom bronkitis, blærebetændelse og endda mavetarminfektioner.

Hav dette i baghovedet

Sandheden er, at for at bruge neuroterapi skal man have mange ting i baghovedet. En specialist skal desuden altid udføre det. Det er derfor vigtigt at indsamle tilstrækkelig med informationer og se på de forskellige tilfælde.

Din læge vil beslutte, om du bør anvende det eller ej.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Olarte, Diana Marcela Villamizar, and Daicy Rojas de Rangel. “Eficacia de la terapia neural en pacientes con dolor cervical o lumbar, del servicio de medicina física y rehabilitación de un centro hospitalario, 2016.” Revista Colombiana de Medicina Física y Rehabilitación 27.1 (2017): 25-37.
  • De La Torre, Faneth Toscano, and Laura Bibiana Pinilla Bonilla. “Los principios de la terapia neural desde los fundamentos del nervismo hasta la neurociencia actual.” Revista Salud UIS 44.2 (2012).
  • Vinyes, David. “Terapia Neural.” Rev Cubana Ortop Traumatol 9.3 (2005).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.