Hvad er Pho-suppe, og hvad er dens fordele?

Vi vil fortælle dig, hvad Pho-suppe er, og hvilke positive virkninger denne opskrift har på dit helbred. Den er nem at tilberede og giver mange vigtige næringsstoffer.
Hvad er Pho-suppe, og hvad er dens fordele?
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Pho-suppe er en vietnamesisk ret, der kan give flere sundhedsmæssige fordele. Det er en suppe, der kombinerer flere typer af essentielle næringsstoffer, så den kan indgå i din kost regelmæssigt.

Faktisk spiser flere og flere lande denne ret, som også udmærker sig ved sine fremragende organoleptiske egenskaber. Vi vil vise dig, hvilke positive virkninger den kan medføre.

Hvad er Pho-suppe?

Pho-suppe er en suppe med risnudler og aromatiske urter. Desuden tilsættes okseben for at øge indtaget af proteiner og kollagen.

For at få et godt resultat skal den koges ved meget svag varme i flere timer. Denne suppe er udsøgt på et organoleptisk plan og giver en stor mængde næringsstoffer og plantekemikalier.

En skål med Pho-suppe

Pho-suppe er lavet med bouillon, risnudler, okseben og aromatiske urter.

Opskrift på Pho-suppe

Her viser vi dig en udsøgt opskrift på Pho-suppe, så du kan lave den derhjemme og få det bedste ud af den. I den variant, vi bringer dig, bruges oksekød, selv om andre typer kød også kan bruges.

Ingredienser

Til bouillon:

 • 2 okseben
 • 1 mellemstort løg
 • Frisk ingefær
 • Kanelstang
 • Kardemomme
 • 2 nelliker
 • Stjerneanis
 • Koriander
 • Fennikel
 • Chili

Til suppen:

 • 400 gram kalvekød
 • 400 gram risnudler
 • 100 gram bønnespirer
 • 200 g oksekød til kødboller
 • Salt efter smag

Fremgangsmåde

 1. Læg alle ingredienserne til bouillonen i en bakke i ovnen ved 180 grader Celsius i 20 minutter. Det er vigtigt at dække bakken med aluminiumsfolie. Efter denne tid vil ingredienserne være gyldenbrune.
 2. Kom de ovennævnte ingredienser i en gryde med en liter kogende vand.
 3. Tilsæt salt.
 4. Lad det koge i en time, idet skummet fjernes lidt efter lidt.
 5. Når bouillonen er klar, sies den.
 6. Lav små kødboller med det hakkede kød og salt. Stil dem til side.
 7. Kom bouillon i gryden, og tilsæt nudler og kødboller.
 8. Lad det koge i 2 minutter, og tilsæt derefter kalvekød skåret i skiver.
 9. Rør basilikum og limefrugter i ved servering.

Fordele ved Pho-suppe

Blandt de vigtigste fordele er, at Pho-suppe hjælper med at opretholde den oxidative balance i vores krop, da det er en ret, der indeholder mange plantenæringsstoffer.

Disse neutraliserer dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv. Denne effekt er blevet sat i forbindelse med en lavere risiko for udvikling af komplekse patologier, ifølge en undersøgelse offentliggjort i European Journal of Medicinal Chemistry.

Derudover er det værd at nævne proteinindholdet. Disse næringsstoffer bidrager til at opretholde den magre masse i en funktionel tilstand.

Når vi ikke får nok protein, kan vi opleve problemer med muskelkatabolisme på mellemlang sigt, som det fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet Nutrients. Dette er kendt som sarkopeni, en tilstand, der er forbundet med mange kroniske problemer i ældre voksenalderen.

Pho-suppe er også en kilde til kollagen. Dette protein er en del af de fleste af kroppens strukturer. Efter 30-årsalderen reduceres den endogene syntese, så det er vigtigt at øge tilstedeværelsen af dette element i kosten.

Desuden har det vist sig, at nogle mikronæringsstoffer kan forbedre den interne produktion, som det er tilfældet med C-vitamin. Det er vigtigt, at de indtages i tilstrækkelige doser.

Ulemper ved Pho-suppe

På trods af de positive virkninger, der er nævnt, er alt, hvad der glimter, ikke guld. Pho-suppe har også nogle egenskaber, som måske ikke er helt positive for nogle mennesker. For eksempel indeholder den en masse natrium.

Dette mineral er blevet forbundet med en øget risiko for at udvikle forhøjet blodtryk hos genetisk disponerede personer. Personer med en fortid med hjerte-kar-problemer kan være nødt til at moderere forbruget.

Suppe med ris

Det ernæringsmæssige indhold af Pho-suppe er højt, og den har mange fordele for vores kroppe.

Det er også en kalorierig ret. Dette afhænger dog af den type nudler og kød, der anvendes. Det er en ret med høj næringstæthed, så et overdrevent forbrug kan føre til vægtøgning på mellemlang sigt. Resultatet er en stigning i den indre inflammation, hvilket kan påvirke effektiviteten af vitale fysiologiske funktioner.

Du er måske også interesseret i: Nemme måder at lave nudelsuppe på

Pho-suppe er en ret med mange kvalitetsnæringsstoffer

Som du har set, indeholder Pho-suppe et stort antal kvalitetsnæringsstoffer. Den kan indgå i forbindelse med en varieret og afbalanceret kost med henblik på at opretholde en god sundhedstilstand på mellemlang sigt.

Man bør dog være forsigtig med de valgte ingredienser for at undgå et for stort kalorieindtag. Det er altid bedre at vælge magre udskæringer af kød og en moderat mængde nudler.

Som det sidste må man ikke glemme, at nogle mennesker er nødt til at reducere deres indtag af natrium på grund af problemer med organernes funktion.

I dette tilfælde vil det være lægen, der vil give præcise indikationer i denne henseende. Nogle mikronæringsstoffer kan interagere med medicin, så det vil være nødvendigt at kontrollere dette for at undgå dysfunktioner på fysiologisk niveau.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
 • Prokopidis, K., Cervo, M. M., Gandham, A., & Scott, D. (2020). Impact of Protein Intake in Older Adults with Sarcopenia and Obesity: A Gut Microbiota Perspective. Nutrients12(8), 2285. https://doi.org/10.3390/nu12082285
 • Lis, D. M., & Baar, K. (2019). Effects of Different Vitamin C-Enriched Collagen Derivatives on Collagen Synthesis. International journal of sport nutrition and exercise metabolism29(5), 526–531. https://doi.org/10.1123/ijsnem.2018-0385

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.