Hvad er preppy-stil?

En dyb halsudskæring passer ikke til en preppy-stil. Find ud af, hvad du ellers bør undgå, og frem for alt, hvad du bør tilføje.
Hvad er preppy-stil?

Sidste ændring: 09 december, 2022

Pastelfarver, loafers, nederdele og ternede bukser er tilbage! Det er preppy-stil. Dette klassiske, men alligevel dristige udseende får mange likes (og dislikes) og er ved at blive en ny trend i nutidens mode. Selv om den stammer fra amerikanske high schools, er dens tilbagevenden præget af indflydelsen fra den japanske kultur.

Kan du lide at prøve nye stilarter? Gå ikke glip af denne mulighed!

Preppy-stilen er kendetegnet ved at være sporty, afslappet og sexet på samme tid og typisk for studentereliten i 70’erne og 80’erne. Men pas på, du skal være klar over nogle generelle begreber, når du sammensætter stilen.

Hvordan ser man “preppy” ud uden at fejle i forsøget?

Vi ved, at preppy-stilen tillader nogle umulige kombinationer. Men der er uden tvivl vigtige stykker tøj, som du skal have, og så er der andre stykker tøj, som du bør lade ligge i skabet, fordi de ikke passer ind.

Tips til at skabe en preppy-stil til kvinder

Når du skaber et preppy outfit, bør du blande og matche en række forskellige beklædningsgenstande, men efter nogle få klare retningslinjer. For eksempel er dybe halsudskæringer ikke på sin plads.

 • Tern er i højsædet, og du kan bruge dem til bluser, strømpebukser, kjoler, shorts, poloshirts og sweatere.
 • Kan du lide prints? Prøv nuancer af rød, blå og hvid.
 • Firkantede loafers med firkantede hæle er det vigtigste fodtøj i dette look. Stribede sandaler og esparto-sandaler er dog også acceptable.
 • Nederdele er et rungende ja. Hvis der er noget, der kendetegner preppy-stilen, er det de smukke, farverige plisserede nederdele – stribede, ternede, ensfarvede eller i kombinationer. Prøv at gøre dem lange, men ikke ned under knæene.
 • Brug blonder eller skjorter med blonder. De er feminine og elegante.
 • Vil du tilføje et lag til dit preppy outfit? Prøv en matchende trøje, og tilføj en smuk blazer med guldknapper. Glem ikke at inkorporere plaid eller trenchcoat-stilarter med geometriske manchetter og revers.
Ternet nederdel

Tips til at få den bedste preppy-stil til mænd

Preppy-stil giver mænd et fantastisk udseende. Hvis du ønsker at opnå den, vil disse modetips hjælpe dig.

 • Et godt valg er at bære en skjorte med lange striber og et print, der simulerer et college-mærke.
 • Det er tid til trøjer med v-hals, helst i pastelfarver, som du kan kombinere med et smukt slips og en lys skjorte. En typisk amerikansk collegeuniform.
 • Shorts er tilbage, og hold da op, hvor de skiller sig ud. Vælg nogle med et ternet mønster, gerne i beige. Kan du allerede forestille dig selv i dem?
 • Vent på det! Sko. Vi må ikke glemme denne vigtige beklædningsgenstand. Sko med monk straps vil give dig den stil, du leder efter. Du kan også prøve brogues eller, hvis du foretrækker en mindre formel stil, sejlersko.
Nærbillede af ternet jakkesæt

Pas på! Forveksl ikke preppy-stil med andre stilarter

Preppy-stil giver en ungdommelig, moderne følelse. Der er mange beklædningsgenstande, der kan simulere den, men det betyder ikke, at de hører til denne trend.

Hvis du ønsker at bevare originaliteten, bør du huske på følgende:

 • Undgå at bære risikable halsudskæringer.
 • Det er perfekt at være feminin, men overdriv det ikke.
 • At klæde sig udelukkende i mørke farver er ikke preppy. Brug lyse farver og pasteller. Kombinér med en markant farve.

Lad dig inspirere af berømtheder

Denne stil er blandt favoritterne hos mange berømtheder og endda karakterer i film og serier. New York-skuespillerinden og modellen Olivia Palermo er kendt som dronningen af preppy, så det er en god idé at søge inspiration blandt hendes seneste looks.

Taylor Swift er også en anden repræsentant for genren. Og hvordan kan vi glemme den ikoniske Blair Waldorf fra Gossip Girl (på forsidefotoet) og Charlotte York fra Sex and the City?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.