Seks vigtige feminine styrker

Traditionelle kvindelige karaktertræk såsom empati og følsomhed anses ofte som svagheder i stedet for styrker, men intet kunne være mere forkert. Her er seks vigtige feminine styrker, som ofte bliver overset.
Seks vigtige feminine styrker

Sidste ændring: 14 maj, 2019

Kvinder har historisk været anset som det svage køn, men det er heldigvis en opfattelse, der er ved at ændre sig. Feminine styrker er nemlig lige så vigtige som de maskuline.

For et stykke tid siden offentliggjorde Akademiet for Spansk Sprog (RAE) en rapport, hvor de redegjorde for de seneste ændringer i det spanske sprog.

Blandt de mange ændringer var udstrykket “det svage køn”, som akademiet forklarede var nedsættende og diskriminerende.

Det er meget tydeligt, at der skal finde mange fremskridt sted på alle niveauer. Men de mest interessante tager udgangspunkt i, hvordan vi bruger vores prog.

Derfor er det også nødvendigt at afklare, hvad vi mener med stærke kvinder.

Et meget godt eksempel er, at sand styrke ikke har noget at gøre med at løfte vægte, modstand, muskelmasse eller højde.

Stærke kvinder defineres i stedet på baggrund af nogle helt andre karaktertræk. Vi er overbeviste om, at mange kvinder vil være i stand til at nikke genkendende til listen nedenfor.

1. Evnen til at acceptere sårbarhed er en af kvindens vigtigste feminine styrker

Roedharet kvinde

Når man ved, hvordan man er sårbar, ved man også, hvordan man kommer i kontakt med sine følelser. Det betyder også, at du er i stand til at acceptere den, du er, hvad der gør dig lykkelig, hvad der er vigtigt for dig, og hvad der forbinder dig til andre.

 • Sårbarhed er ikke et synonym for svaghed. Tværtimod. For vi kender alle personer, der konstant skjuler deres følelser. De vælger ikke at se, acceptere eller håndtere ting, der sårer dem.
 • Lidt efter lidt opbygger de en mur af følelser, de kan gemme sig bag, hvor ingen kender deres personlige problemer. De sørger også for at undgå at håndtere eller overkomme de egentlige behov, de føler indvendigt.

Denne form for dynamik er en evig kilde til frygtelige lidelser og umodenhed, da dem, der gemmer sig eller vælger at vende den anden kind til, når noget gør ondt, ikke er stærke mennesker.

For stærke mennesker tillader nemlig sig selv at være sårbare for at give plads til at skabe accept, personlig forståelse og personlig vækst.

2. Kvinder er gode til at veje muligheder og træffe valg

En af de vigtigste feminine styrker er evnen til at vælge, beslutte og gå gennem livet uden at føle frygt, med sikkerheden om at de ikke er sat på jorden for at behage andre. Hvert trin de tager, sker på baggrund af en personlig beslutning.

 • De stopper aldrig med at forbedre sig, men de lytter til alt, hvad personer i deres omgivelser fortæller dem. De accepterer holdninger, søger råd og værdsætter forslag. Men den endelige beslutning afhænger af dem.
 • Samtidig frygter de heller ikke at gå deres egne veje, og er dermed meget komplekse. De har ikke en indre frygt for at opgive noget, som de ikke kan lide eller har lyst til.

Stærke kvinder er også meget ambitiøse, og har heller ingen problemer med at skille sig ad med personer, der har en negeativ påvirkning på deres drømme eller selvværd.

3. Kvinder er selvstændige

En selvstaendig kvinde

En kvinde har ikke brug for en mand for at føle sig hel, da hun selv er i stand til finde fuldkommenhed og tilfredshed i sit eget selskab.

 • Det er her, hvor stærke kvinder begynder at danne lykkeligere romantiske forhold. Hun har ikke brug for, at en mand udfylder et tomrum eller heler sår. Hun er i stand til at give sin partner det bedste af sig selv for at danne et stærkt, lykkeligt og modent forhold.
 • Men hun defineres også ved, at hun nyder at tilbringe tid alene i sit eget selskab.
 • Det er en gave, som stærke kvinder har, og som de kan bruge til at skabe en sund indre dialog, leve i nuet og drømme om fremtiden.

4. Kvinder er gode til at invistere i personlig vækst

Hvis man som kvinde har fokuseret på at få opmærksomhed fra andre, kan man nå et punkt, hvor man helt glemmer sig selv, sine egne behov og ikke plejer sit selvværd eller helbred.

 • Stærke kvinder har nogle meget tydelige karaktertræk: de er vigtige, værdifulde, og de fortjener at blive elsket, ikke mindst af dem selv.
 • Dette skyldes, at intet giver mening uden deres egen kærlighed. For intet har værdi, hvis man ikke invisterer tid, energi og opmærksomhed i sit eget personlige liv.

5.  Kvinder tør stå ved deres meninger

Kvinde med barn - feminine styrker

Stærke kvinder er selvsikre. Det er selvfølgelig en balancegang, hvor det er vigtigt at kunne forsvare sine egne meninger og rettigheder, mens man respekterer andres.

Hvis man lever et liv baseret på sine egne idealer, er det synonymt med at være fri og lykkelig. Det betyder, at man investerer tid og kærlighed på at leve sammen for at skabe et forhold, hvor alle accepterer hinanden.

På denne måde kan du udtrykke dine meninger uden frygt og uden at bekymre dig om, hvad andre siger. Derfra er intet lige så vigtigt som anerkendelse af lighed mellem mennesker.

6. En af de mest oversete feminine styrker er evnen til vise sin kærlighed til andre

Stærke kvinder elsker med intensitet, ægthed og modenhed. Samtidig er deres store kærlighed med til at berige deres partnere, familie og venners liv.

 • Det er en modig kærlighed, der omfavner, inspirerer og omgiver dig indefra og bekræfter dig.
 • Samtidig er stærke kvinder klar over, at de er værdige til et bedre kærlighedsliv, der får dem til at vokse som personer og ikke gør ondt.

Kvinder er ikke det svage køn. Mænd og kvinde er ikke ens, men både maskuline og feminine styrker er meget værd. Derfor behøver vi aldrig nogensinde at acceptere nedsættende udtryk som “det svage køn” igen. Hvilke andre feminine styrker kender du til? Del dem med alle dine venner, så budskabet spredes.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.