Sophia Loren: Du kan godt være 81 og sexet

På trods af at hun allerede har fejret sin 80 års fødselsdag, er skuespillerinden Sophia Loren stadig et paradigme af klassisk skønhed og elegance, som hun har bevaret i over seks årtier.
Sophia Loren: Du kan godt være 81 og sexet

Sidste ændring: 26 august, 2022

  Sophia Loren, en af de smukkeste og mest elegante stjerner. Hun er fortsat et klart eksempel på kvindelig skønhed, på trods af sin høje alder.

Selv om hun måske ikke længere er den smukke unge kvinde, som fangede verden med sit talent, kurver og elegance. Så har Loren, som nu er 81 stadig den fysik, der adskiller hende som “en af de 10 mest sexede kvinder i verden.”

Hun deler denne pris med en anden tidløs skønhed, der er også over 80 og var et ikon på samme tid. Brigitte Bardot (født i Paris i 1934).

For at fejre dette og deres 81 års fødselsdage  har den berømte modeduo Dolce and Gabbana skabt en læbestift kaldet   Sophia Loren No. 1, med en kirsebærfarve, der har et strøg af elegance og stadig ser naturlig ud.

Domenico Dolce og Stefano Gabbana siger at Sophia Loren No. 1 er en “kærlighedsgestus” til Loren såvel som til alle kvinder.”

I deres reklamekampagne ser du en smilende Loren iført en sort blondekjole og en juvelbesat halskæde med matchende kirsebærlæbestift (hun valgte farven selv).

Oplevelsen har været givende for skuespillerinden. Der anerkender at det er usædvanligt for en firsårig at stå i centrum for en skønheds  reklamekampagne.

Ikke desto mindre nægter hun at være et skønhedsikon for fortiden. Hun vil ikke tøve med at acceptere de nye udfordringer, efterhånden som de dukker op.

Modeselskaberne, som skabte denne anerkendelse til hende sagde det er deres “måde at sige tak,” på, fordi Loren er   det højest elskede billede på film og italiensk skønhed. Hun er et stående symbol på inspiration.”

Anbefalet læsning efter du har læst om  Sophia Loren:

Kassandra-komplekset og marginaliseringen af kvinder

Evig ungdom …

Sophia Loren

Sofia Villani Scicolone, verdenskendt som Sophia Loren, blev født i Rom den 20. september 1934. Ifølge hendes erindringer blev hendes interesse som skuespiller inspireret af behovet for at slippe for den hungersnød, der fulgte i kølvandet på første verdenskrig

Hun blev så deltager i adskillige skønhedskonkurrencer, som Miss Principessa del Mare i 1949. Miss Eleganzza i 1950, og hun vandt Miss Italy -konkurrencen i 1951.

Efter at hun afslørede sit talent og skønhed, kom hun til filmverdenen. Hun tog sine første skridt i en karriere, der stadig lever den dag i dag.

I sine interviews er hun altid stolt af, at hun stadig føler sig som en teenager, selv om hun indrømmer, at hun er 81 år.

Sophia Loren

Hvad er hendes hemmelighed? Det har intet at gøre med cremer eller andre foryngende teknikker. Sophia Loren indrømmer at for at klare en høj alder må du kunne styre dit sind og bringe alt dit talent og kreativitet frem.

Tidens gang har ikke været et vigtigt punkt eller årsag til frygt  for den italienske skuespiller. Men hun har følt sig utryg en eller flere gange i sin lange karrieres historie.

 Sophia Loren så sin frygt i øjnene på den bedst mulige måde. Hun prøvede altid at  starte nye projekter og få mest muligt ud af dem.

Hendes erindringer Yesterday, Today, Tomorrow (udgivet af by Lumen). Beskriver at hun var den første skuespiller, der vandt en Academy Award i en optræden i en ikke-engelsksproget film. (in 1961 for filmen Two Women). Hun sagde at “det at blive gammelt kan være rart, endda sjovt, hvis du ved hvordan du får det bedste ud af din tid. Hvis du er tilfreds med hvad du har opnået og hvis du fortsætter med at bevare dine drømme.”

Læs også denne artikel efter du har læst om  Sophia Loren:

Opdag de nye modetendenser for badedragter

Efter hovedrollen i hundrede film og med en karriere, der strækker sig over mere end 60 år, bevarer Sophia Loren essensen, der har gjort hende til “den mest sexede kvinde i verden”, og hun fortsætter i dag med at være en af de førende ikoner for feminin elegance.

Udover Sophia er der andre ældre stjerner som også har været brugt i reklamekampagner, der ønsker at ære mode og skønhedsikonerne.

Blandt dem er sangeren Joni Mitchell (71 år gammel) med Saint Laurent, forfatter og journalist Joan Didion (80) for Céline. Jane Fonda (78) for L Oreal Paris, og Catherine Deneuve (72) for Louis Vuitton.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.