Hvad skal du gøre, når din partner virker fjern

Hvis din partner virker fjern, kan det skyldes mange faktorer. Det betyder dog ikke altid, at personen ikke længere ønsker at være sammen med dig. Det vil vi fortælle dig om i denne artikel.
Hvad skal du gøre, når din partner virker fjern
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

“Min partner virker fjern. Hvad kan jeg gøre?” Dette er måske en af de mest hyppige bekymringer blandt dem, der er i et forhold. Pludselig ændrer personen sig, tingene er ikke som før, og frygten for et hypotetisk brud dukker op.

Hvordan skal du reagere i disse tilfælde?

Da der er mange følelser på spil, er det almindeligt, at der dukker tvivl og spørgsmål op, som ikke altid har et umiddelbart svar. Men før man begynder at opstille hypoteser, er det bedst at undersøge nogle af de mulige årsager til, at dette kan være sket.

Lad os se nærmere på det.

Parforholdets bånd

Ifølge denne undersøgelse af Dr. Ortega Rojas er parforholdet et af de vigtigste bånd, som mennesker opbygger gennem hele livet. Par skal derfor skabe harmoni mellem processen med at give og modtage.

For at kærligheden kan fungere, er der flere komponenter, der påvirker parrets trivsel. Og disse kredser om gensidig hengivenhed og hensyntagen til hinandens behov.

Par sidder tæt på strand og ser hinanden i øjnene

Også fælles underholdningsaktiviteter og naturligvis følelsesmæssig tilfredsstillelse, intimitet og social støtte er vigtige.

Hvis disse komponenter ikke opfyldes, eller hvis kun den ene af partnerne opfylder dem, er forholdet tilbøjeligt til ikke at holde.

Min partner virker fjern over for mig: Mulige årsager

Selv om det er sandt, at en holdningsændring hos din partner kan virke som et tegn på, at det går galt, er det også sandt, at du bør analysere andre mulige årsager.

Her er nogle af dem.

Modnet kærlighed er ved at blive smedet

Dette kan forekomme efter forelskelsesfasen. Når denne fase er overstået, falder forholdet til ro, og alt bliver mere fredfyldt. Det betyder ikke, at kærligheden er forbi, men snarere at den er gået over i en mere moden fase.

Din partner har oplevet et tab

Ethvert tab indebærer en sorgproces. Din partner kan have mistet en elsket, sit job eller noget andet vigtigt i sit liv og føler dyb sorg.

Hvis dette sker, er det normalt, at hans eller hendes holdning ændrer sig. Det er bare det, at du som deres partner, der er så tæt på, normalt er den, der opfatter ændringerne først. Prøv at give dem al din kærlighed og forståelse.

Mand oplever, at hans partner er fjern


De føler sig pressede

Uanset om det er på grund af studier, arbejde eller presset ved at leve sammen som par. I disse tilfælde tager stress fat i personen, og konsekvenserne heraf kan være forfærdelige for forholdet.

Hvis du tror, at det er det, der sker med din partner, så tal med ham eller hende og bed ham eller hende om at udtrykke sig uden frygt. Sammen kan I opstille retningslinjer for handling og analysere, hvordan I kan forbedre jer, eller hvad I har brug for at ændre.

Konstante konflikter kan gøre, at din partner virker fjern

I disse scenarier er det muligt, at en af de to parter føler sig træt af så mange uproduktivte skænderier.

Hvis dette er tilfældet, vil vedkommende have en tendens til at lægge følelsesmæssigt afstand for at undgå skænderier.

Utroskab

Dette er en anden mulig årsag til, at I føler jer distanceret fra hinanden, uanset hvor smertefuldt det er for jer at indrømme det.

I nogle tilfælde ændrer den partner, der er utro, sine skemaer og rutiner eller begynder at skjule nogle problemer.

Min partner virker fjern: Hvad kan jeg gøre?

Når du har analyseret disse mulige årsager, og hvis det er lykkedes dig at identificere en, der kan beskrive dit tilfælde, er det tid til at gå videre til næste fase.

 • Tal med din partner: Gør det assertivt og prøv at fokusere på fakta og ikke på, hvad du tror. Fortæl dem om de specifikke handlinger, du har observeret. Spørg dem direkte, uden at forsøge at starte et skænderi, hvad der har fået dem til at ændre deres adfærd.
 • Vær tålmodig: Undgå at chikanere din partner, enten med konstante beskeder, forfølgelse eller ved at trænge ind i grænserne for deres privatliv. Hvis du gør det, er det dig, der tyer til usund adfærd eller lider af jalousi.
Par skændes
 • Vis empati: Hvis du allerede har haft en samtale, og du har indset, at din partner går igennem en svær tid, så sæt dig i deres sted og vis forståelse.
 • Lad være med at efterligne deres holdning: Nogle mennesker, der oplever deres partner som distanceret, indtager også denne holdning af stolthed. Dette gør dog kun situationen værre. I stedet er det mere hensigtsmæssigt at skabe vaner for at forbedre forholdet.
 • Styrk dit selvværd: Du skal udvikle et godt selvværd. Mange gange kan det ske, at det hele er i din fantasi, at der ikke sker noget, men du har udviklet frygt på grund af de former for tilknytning, du har. Hvis det er tilfældet, bør du søge psykologisk støtte for at styrke dine svage områder.

Elsk dig selv, og acceptér ikke mindre, end du fortjener

Når du går igennem en hård periode i et forhold, kan løsningen kun komme fra jer begge. Hvis du føler, at kærligheden og støtten er ensidig, og at din partner ikke gengælder den eller gør dig glad, skal du først og fremmest tænke på dig selv.

Hvis du har talt med din partner og tilstået dine følelser, og han eller hun fortsætter med at gøre det samme, er det bedst at gøre en ende på tingene. Det er meget bedre at være alene end i dårligt selskab.

Det kan interessere dig ...
Følelsesmæssig kulde i et parforhold
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Følelsesmæssig kulde i et parforhold

Følelsesmæssig kulde er et problem i forhold, der kan forårsage betydelig skade. Lær årsagerne og hvordan du håndterer det i denne artikel. • Andrade, J. A. (2013). Relaciones tóxicas de pareja. Psicologia.Com: Revista Electronica De Psicologia.
 • La dinámica vincular celos-infidelidad. (2011). Pensamiento Psicológico.
 • Ortiz, J. M. C., García, P., & Gómez, L. (2009). Celos y emociones : Factores de la relación de pareja en la reacción ante la infidelidad Jealousy and emotion : how partners react to infidelity. Athenea Digital. https://doi.org/10.5565/rev/athenead/v0n15.528
 • PERCEPCIÓN SOCIAL DE LA INFIDELIDAD Y ESTILOS DE AMOR EN LA PAREJA. (2014). Enseñanza e Investigación En Psicología.
 • Valor-Segura, I., Expósito, F., & Moya, M. (2010). Emociones Poderosas y no Poderosas ante Conflictos de Pareja: Diferencias de Género. Psychosocial Intervention. https://doi.org/10.5093/in2010v19n2a4
 • Vallejo Pareja, M. A. (2000). Emociones y dolor. Revista de La Sociedad Espanola Del Dolor.
 • Alzugaray, Carolina., García, Felipe. (2015). Relaciones de pareja y bienestar psicológico. https://www.researchgate.net/publication/294891178_Relaciones_de_pareja_y_bienestar_psicologico
 • Ortega Rojas, Juan. (2012).El vínculo de pareja: Una posibilidad afectiva para crecer. https://www.redalyc.org/pdf/1941/194124704008

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.