Læs med her, hvis din kæreste forsvinder fra tid til anden

Hvis din kæreste forsvinder og derefter ringer igen et par dage, uger eller måneder senere, som om intet er sket, er det op til dig at finde ud af, hvad deres opførsel udtrykker, når de opfører sig sådan, så du kan beslutte, hvordan du håndterer det.
Læs med her, hvis din kæreste forsvinder fra tid til anden
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Antag, at du er i et forhold, og, uventet, forsvinder din kæreste. Få dage senere ringer vedkommende nonchalant til dig, som om der ikke er sket noget usædvanligt.

Du er sandsynligvis lettet over at høre fra ham eller hende efter alle de tragiske historier, der har krydset dit sind. Men nu er du også meget forvirret, vred og skuffet.

Uanset hvad der er tilfældet, skal du finde den positive side af denne oplevelse og lære af disse omstændigheder, et fænomen, der er blevet navngivet “ghosting”. Når alt kommer til alt, forpligter alle sig ikke til et forhold i samme grad.

Derfor er det vigtigt først at prioritere dine personlige behov og principper og derefter tilpasse sig andre. Du skal have en ordentlig dialog og om muligt nå frem til en fælles aftale.

Så din partner forsvandt ud af det blå, og nu forventer vedkommende dig tilbage, som om intet nogensinde er sket. Hvilken holdning skal du tage?

Når din kæreste forsvinder for første gang

Kvinde tænker over, hvorfor kæreste forsvinder

Der er folk, der er gode ved deres partner nogle dage, men andre dage opfører de sig som om, at de er totalt fremmede. Dette er typisk egoistiske mennesker, der bare tager afsted uden varsel og undgår enhver form for kontakt ved deres eget indfald.

Dette kan dog kun ske, fordi den anden person tillader det og accepterer det.

Først og fremmest skal du sørge for, at vedkommende ikke har været involveret i en ulykke eller i en situation, som de ikke kunne kontrollere. Når dette er gjort klart, er der nogle kloge måder at reagere på.

1. Vis ikke ængstelse

Når vedkommende endelig rapporterer tilbage, behøver du ikke tale med ham/hende med det samme. Forsøg i stedet for at forsinke kommunikationen.

Du skal på intet tidspunkt opmuntre til forestillingen om, at du ikke har noget bedre at lave end at være der, når de har brug for dig.

2. Tal roligt om det

Det er vigtigt at have kontrol over dine følelser og ikke udtrykke misbilligelse eller skuffelse. I stedet skal du handle roligt og være tilfreds med dit liv og dine erhverv. Den tid, de forsvinder, bruges måske bedre på at styrke dine andre forhold.

Opfør dig naturligt. En sætning som “Hvordan har du det?” nedtoner din opførsel. Der vil være tid senere til at undersøge detaljerne.

3. Hav en oprigtig dialog

Hvis du er enig i at mødes, skal du benytte denne lejlighed til at tale om vedkommendes pludselige forsvinden. På den måde kan du ikke kun analysere deres ord, men også deres kropssprog. Kropsbevægelser siger faktisk meget mere end ord.

Vær åben overfor moden og påståelig kommunikation. Se ind i deres øjne og snak om dine forventninger til dit forhold med din kæreste.

Din reaktion vil være vigtig for eventuelle fremtidige beslutninger. Hvis de undskylder og viser anger, kan du måske give dem en chance til baseret på en ny gensidig kontrakt. Men hvis de bagatelliserer deres forsvinden og forsøger at nedtone dig ved at sige, at du overreagerer, er det på tide at afslutte det forhold.

Hvis din kæreste forsvinder gentagne gange

På trods af, at de tigger og afgiver alle slags løfter, kan de finde på at forsvinde gentagne gange. Hvis du kommer til dette punkt, ser det ud til, at din kæreste mener, at du blot er en dørmåtte, og så det er tid til at afslutte forholdet. Dette er bestemt en person, der frygter kompromis eller har et ego så højt, at de kun kan tænke på sig selv.

Din bedste mulighed her er at afslutte den onde cirkel, der gør dig mere ondt, gang efter gang. Du skal give dig selv den værdi, du fortjener, fordi det er klart, at denne anden person ikke vil. Når alt kommer til alt, har de allerede demonstreret, at de kan fortsætte med deres liv uden at vise respekt for en anden persons følelser.

Ja, det er svært at afslutte et forhold, når du virkelig kan lide nogen. Det er dog meget sundere i det lange løb.

Hvorfor forsvinder folk?

Kvinde i bil ser ud af vindue med regn på

Deres grunde kan variere, men i alle tilfælde er det let at konkludere, at de ikke er for interesseret i deres forhold til dig. Ellers vil de i det mindste svare på dine beskeder eller ringe tilbage til dig.

Så skal det siges, at de mest almindelige årsager kan være:

  • Narcissistiske tendenser. Mange mennesker er ofte for optaget af deres eget image og følelser. Derfor tænker de ikke på konsekvenserne af deres handlinger og viser ikke nogen interesse for andre. Det er som om, de hader, når de ser deres egen refleksion i spejlet af et forhold – deres egne svagheder – og det får dem til at ville flygte i et stykke tid.
  • Parallelle forhold. Utroskab er sandsynlig, når din kæreste forsvinder. De dage, hvor de kobler fra, kan være tilbragt med en anden person.
  • De ved ikke, hvordan man afslutter det. Det kan være, vedkommende er træt af jeres forhold eller keder sig, men ikke har evnen til at være ærlig og afslutte det. Nogle mennesker er bange for at være alene, og det forhindrer dem i at være ærlige overfor deres følelser. Andre venter bare på, at deres partnere bliver trætte og forlader.

Konklusion om, når ens kæreste forsvinder

Hvis din kæreste forsvinder uden grund og kun ringer til dig, når de har lyst til det, er vedkommende sandsynligvis ikke meget interesseret i dig. Af denne grund kan det være bedst at afslutte dit forhold til dem og se frem til en virkelig kærlig partner, der behandler dig bedre.

Det kan interessere dig ...
5 advarselstegn på et følelsesmæssigt voldeligt forhold
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 advarselstegn på et følelsesmæssigt voldeligt forhold

I denne artikel kan du læse om de mest almindelige tegn på et følelsesmæssigt voldeligt forhold, så du kan genkende dem i tide og komme væk.  • González Vélez, M., Vázquez Aguado, O., & Álvarez Pérez, P. (2013). El análisis de la resiliencia en personas que constituyen parejas mixtas en Andalucía. Cuadernos de Trabajo Social. https://doi.org/10.5209/rev_CUTS.2013.v26.n2.41474
  • Montesinos-Guerrero, M. del R., Madrigal-de León, H. G., & Avilés, A. G.-P. (2015). Percepción de apoyo en la pareja reconstituida: el camino al ensamblaje. Atención Familiar. https://doi.org/10.1016/S1405-8871(16)30048-7
  • Cáceres, J.(1992). Estudio experimental de la interacción en la pareja. Análisis y modificación de conducta18(59), 413-443.