Hvor mange timers søvn har vi brug for?

Ved du, hvor mange timer du bør sove? Vi giver dig alle oplysninger lige her.
Hvor mange timers søvn har vi brug for?

Sidste ændring: 26 november, 2021

Vi ved alle godt, at spædbørn har brug for at sove mange timer hver dag. Ældre børn har brug for mindst ni timers søvn for at udvikle sig godt. Og voksne respekterer den tid, de har brug for at hvile. Men ved vi, hvor mange timers søvn vi har brug for som voksne?

Hvor mange timers søvn er en god nats søvn?

Hvor meget søvn vi har brug for, afhænger i høj grad af den enkelte persons egenskaber og alder. Der er mennesker, der har brug for flere timer for virkelig at føle sig veludhvilet.

Vi ved alle, at en god nats søvn hjælper os med at genoprette vores krop og vores mentale sundhed. Det er derfor, det er så vigtigt at være konsekvent og opmærksom med hensyn til de timer, vi dedikerer til at hvile.

Når det er sagt, er der alt efter vores alder nogle retningslinjer for, hvor mange timer vi har brug for:

  • Spædbørn har brug for mindst 14-15 timers søvn hver dag.
  • Småbørn mellem et og tre år bør sove mellem 12 og 14 timer.
  • Børn i skolealderen bør sove mellem ti og 11 timer.
  • Voksne har brug for mellem syv og ni timers søvn hver dag.
  • Ældre voksne har svært ved at sove roligt, og de vågner flere gange om natten. Derfor har de brug for en lur for at indhente deres tabte søvn.

Søvnen er hellig

Det er nødvendigt at sove det nødvendige antal timer hver dag. Du bør på ingen måde sove godt den ene nat og forsømme din søvn den næste nat. Hvis du gør det, vil dine daglige aktiviteter lide under det, fordi du ikke har hvilet nok.

Desuden vil det højst sandsynligt medføre stress, hvilket vil påvirke dit helbred negativt.

En restituerendesøvn skal være kontinuerlig og af god kvalitet. Det er ikke det samme at sove det anbefalede antal timer uden afbrydelser, som at vågne op en gang imellem i løbet af disse otte timer.

Søvn af dårlig kvalitet kan som tidligere nævnt give anledning til stress, angst og depression. Det vigtigste, vi kan gøre, er virkelig at gøre en indsats for at forsøge at sove i de nødvendige timer. Dette skulle som følge heraf forbedre vores livskvalitet.

Desuden bør vi tænke på de virkninger, som dette kan have på vores fremtid.

Du bør huske på, at hvis du ikke sover nok timer, kan det have farlige konsekvenser for dit helbred. Måske vil du ikke bemærke det med det samme, men der vil komme en dag, hvor du vil blive påvirket af konsekvenserne af manglende søvn.

Hvis dit arbejde holder dig vågen hele natten, skal du gøre dit bedste for at få noget hvile i løbet af dagen for at kompensere for de tabte timer.

Det kan interessere dig ...
10 fødevarer, der hjælper dig med at sove bedre
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
10 fødevarer, der hjælper dig med at sove bedre

Det er vigtigt at få en god nats søvn. Her er en liste over fødevarer, der kan hjælpe dig med at sove bedre. Prøv dem allerede i dag!


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.