Hvor meget skal du gå for at tabe dig?

Hvis vi ikke er vante til at gå særligt ofte eller udføre nogen form for sport, bør vi starte langsomt ud og øge intensiteten gradvist, så vores krop kan tilpasse sig træningsformen.
Hvor meget skal du gå for at tabe dig?
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Træning er noget, vi alle gerne vil gøre. Men rent faktisk at tage skridtet for at komme ud og gå for at tabe dig er en helt anden sag.

Årsagen er sandsynligvis, at det pludseligt at ændre en etableret rutine er kompliceret. At erstatte junkfood til en afbalanceret kost og motion kræver viljestyrke. Men mest af alt kræver det udholdenhed.

Det er meningsløst at opfylde alle små detaljer i den nye rutine de første par uger og derefter vende tilbage til den gamle stillesiddende livsstil.

I virkeligheden er det meget nemmere at tage ud og gå for at tabe sig end det ser ud til. Du behøver ikke at investere i et luksuriøst trænings center eller vægttab cremer. Vil du vide, hvad du virkelig har brug for? Kun én ting: at gå.

Hvis du er træt af det akkumulerede ekstra fedt, og du har forsøgt alt, men du bare ikke kan få det til at forlade din mave, er det tid til at bevæge sig. Du er nødt til ikke bare at forbrænde fedt på et enkelt område, men på hele din krop for at passe mindre størrelser.

Hvad er grunden til at du skal gå? At gå er aerobic træning, hvilket betyder at størstedelen af ​​dine muskler arbejder. Derfor kan du gå for at tabe dig ved at brænde en høj kaloriemængde, ilte kroppen og opretholde sunde hjertefunktioner.

Hvem kan gå for at tabe sig?

Kvinder der gaar sammen

Det har vist sig at være sikkert og sundt for enhver at gå. Uanset om det er mennesker, der er vant til træning eller dem, der aldrig har lavet nogen form for fysisk aktivitet i deres liv.

Det anbefales dog, at du besøger en læge for at bekræfte din sundhedstilstand. På den måde kan enhver fysisk ændring udelukkes, hvad enten den er respiratorisk eller hjerterelateret.

Hvor ofte skal jeg gå?

Du bør handle i overensstemmelse med din fysiske tilstand. Hvis det har været lang tid siden du har lavet motion, skal du undgå at gå lange afstande. Start med at gå korte intervaller (mellem 10-15 minutter) med en moderat hastighed.

Eller du kan begynde med at gå to gange om ugen og øge det gradvist. Det handler om at fortsætte med rutinen.

Og hvis du går mindst 30 minutter dagligt og passer på din kost, kan du tabe dig næsten 20 pund på 5 måneder.

Brug en skridttæller

Person der bruger skridttaeller

En skridttæller er specielt designet til at måle antallet af trin taget under en tur, foruden måling af hastighed, afstand og rytme.

Dette tjener som et incitament til at få os til at sætte os mål. Såsom at øge antallet og hastigheden af trin taget på en dag for at gå for at tabe sig.

Du kan også tage det med dig på arbejde eller have det på dig, mens du laver huslige opgaver. I slutningen af dagen vil det fortælle dig, hvor mange trin du er gået og mængden af kalorier brændt. Du vil også vide, om der næste gang er behov for at øge intensiteten for at nå dit mål.

Fordele ved at gå

 • Forbedrer immunforsvaret og beskytter os mod sygdomme.
 • Fremskynder fordøjelse og hjælper os med at undgå fedme.
 • Styrker knoglerne. På den måde undgår du brud og forhindrer osteoporose.
 • Forbedrer cirkulationen og styrker hjertet.
 • Forhindrer stress, angst eller depression på grund af produktion af endorfiner.

Anbefalinger

Smidig kvinde
 • Når du har besøgt lægen, skal du etablere et mål, så længe du ikke presser dig for hårdt.
 • Du må under ingen omstændigheder stoppe med at gå. Hvis du ikke kan gå hele ugen, så arrangerer du en tidsplan og etablerer små mål.
 • Brug behageligt tøj og sko.
 • Glem ikke at varme op, før du går for at tabe dig, i mindst 5 minutter.
 • Hold øje med din kost, reducer fedtindtag og gør det til en vane at spise sundt.
 • Oprethold en god kropsholdning: lige ryg, spændt mave og afslappede arme.
 • Styr din vejrtrækning. Ånd ind og ud efter din gå rytme.

Bemærk: Undgå at ignorere din krop. Hvis du oplever symptomer på svimmelhed, højt blodtryk eller overdreven udmattelse skal du stoppe eller reducere hastigheden på din gåtur.

Hvad venter du på? Begynd at gå for at tabe dig!

Det kan interessere dig ...
Tab vægt nemt ved brug af disse 5 medicinske planter
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tab vægt nemt ved brug af disse 5 medicinske planter

Vægttab er blevet en nødvendighed for overvægtige patienter. Tab vægt med disse råd som du kan finde ved at læse denne artikel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.