Hvordan man binder en buket blomster derhjemme: Trin for trin

Har du nogensinde tænkt på at binde en buket blomster selv? Vi gennemgår trinene for dig!
Hvordan man binder en buket blomster derhjemme: Trin for trin

Sidste ændring: 03 februar, 2023

Hvis man binder en buket blomster, kan den bruges til at dekorere husets rum, til at give som en gave eller blot for sjov. Selv om mange mennesker vælger at købe dem, kan du med lidt kreativitet skabe smukke buketter, som om de var blevet bundet af en blomsterhandler.

For at sammensætningen af disse dekorative elementer skal være harmonisk, er det nødvendigt at tænke fra motivet til den type planter, der skal integreres. Du behøver ikke en masse materialer eller dybtgående viden om blomsterbinding.

Læs med og tag notits af en detaljeret vejledning, så du kan binde en smuk buket.

Fremstilling af buketter derhjemme: Et strejf af skønhed til at give som gave eller til at dekorere

En buket er en samling af naturlige eller kunstige blomster. Ud over blomster omfatter den også blade og andet tilbehør: Bånd, papir og måske endda slik.

Med tiden har buketter ændret sig, idet der er blevet indarbejdet elementer, der bryder med det traditionelle skema, hvor man kun samler blomster. Men de typiske arrangementer går ikke af mode. Faktisk falder de ind under kategorien vintage, som så mange andre tendenser fra fortiden, der er kommet tilbage til nutiden.

Blomsterbuketter er en måde at tale på uden at bruge ord, at udtrykke følelser, der ikke er strengt romantiske, og at bringe glæde til de steder, der modtager dem. Hvorfor ikke lære at lave dem?

Hvis man ved, hvordan man laver en buket blomster, sparer man de penge, man ville bruge i en blomsterbutik.

Mand med en buket blomster foran sig

Hvad du bør overveje, før du binder en buket blomster derhjemme

Selv om det er enkelt at binde en buket derhjemme, bør du ikke gå direkte til handling uden at tage følgende aspekter i betragtning:

  • Fyld: Ved at fylde buketten giver du volumen. Blomsterstokke, eukalyptus og andre blade bruges ofte.
  • Design: Det består af den stil, du ønsker at give buketten. En buket til elskede er for eksempel helt anderledes end en buket til at dekorere huset.
  • Form: Henviser til stilkenes struktur, da de kan være stærke eller svage. Det omfatter også blomsternes modstandsdygtighed og deres udseende. Der er variation, og du bør overveje det for at tilpasse buketten.
  • Mængde: Det er antallet af eksemplarer i en buket. Generelt bruges 3 til 5 typer blomster, idet man sørger for, at de fleste af dem har en afrundet form, og placerer de lodrette eller dem med forskellige former i baggrunden.
  • Farver: Harmonien mellem farverne er afgørende for, at buketten kan se godt ud. Hvis du vælger det traditionelle, skal farverne afbalancere arrangementet. Du kan også tage chancer med kombinationer.

Et tip fra AD Magazine er at matche blomsternes farve med anledningen. For eksempel rød for kærlighed, hvid for renhed og gul som et symbol på glæde. Andre betydninger kan udforskes i Ordliste over blomster.

Tag et kig på denne artikel: Sommerblomster: Seks muligheder til din have

Trin for trin: Vi lærer dig, hvordan du binder en buket blomster derhjemme

Lad os nu komme i gang med arbejdet. Find de nedenstående materialer, og udfør trinene for at binde en buket blomster derhjemme.

Du skal bruge følgende, når du binder en buket blomster

1. Rens blomsterne

Når du har valgt blomsterne til din buket, skal du gå videre til at rense dem. I dette trin fjerner du de visne blade og den nederste del af stilken.

Når du bruger roser, må du ikke glemme at fjerne tornene. Formålet er at håndtere dem uden besvær.

Når du renser blomsterne, forhindrer du også mikrobiel aktivitet, som forkorter deres levetid i vasen, da bakterier tilstopper stilkene og gør det vanskeligt for vandet at trænge ind i dem, som forklaret af Texas State Florist Association.

2. Organisér blomsterne

Anbring blomsterne vandret på en bordflade for at kontrollere højden og tjekke, hvilke der er hårde eller bløde stængler. De skal alle måle det samme, så skær dem til, så det passer.

Lad dem i den forbindelse hvile i en beholder med vand. Udnyt også denne inspektion til at placere den største blomst og gøre den til fokus i buketten.

3. Begynd at samle buketten: Den sjoveste del, når man binder en buket blomster

De første blomster i buketten er blomsterne med hårde stilke, såsom tusindfryd. Når du samler eksemplarerne, skal du inkorporere fyld.

Tag derefter 5 blomster til at skabe omridset, idet du danner lave lag i en cirkel. Rotér buketten, når du tilføjer blomster, for at forenkle processen. Teknikken er at placere blomsterne med front mod dig og lade stilkene pege væk fra dig.

Hvide margueritter

4. Integrér de bløde stilke

Efter den første runde og med en konfiguration i sigte, skal du tilføje blomsterne med bløde stængler, der skal spille rollen som baggrund. Bland de valgte arter med dem, du har defineret som de vigtigste.

5. Fyld ud

Brug brudesløret til at fylde ud og give dynamik til kreationen. Supplér med eukalyptus efter din smag. Udnyt det grønne til at fremhæve det naturlige i buketten.

6. Bind

Bind den nederste del af blomsterne med snoren. Når buketten er samlet og bundet, skal du kontrollere, at stilkene flugter. Hvis ikke, skal du klippe det overskydende af. På samme måde kan du tilbyde de sidste detaljer for at gøre din buket personlig.

7. Pak ind eller stil den i en vase: Det sidste trin, når du binder en buket blomster

Til sidst tager du papiret og klipper et stykke på mindst 40 centimeter. Pak buketten ind og fastgør papiret med båndet. Hvis du ikke ønsker papir, fordi buketten skal i en vase, skal du fylde beholderen med frisk vand og sætte blomsterne i.

Hvilke blomster skal man vælge til at binde en buket derhjemme?

En anbefaling til at binde buketter derhjemme er at bruge de arter, du har i din have. Det forudsættes, at du planter det, du kan lide, og sørger for den nødvendige pleje, så du på forhånd ved, at dem, der er valgt til buketten, er i god stand.

Sæsonblomster er også et godt alternativ, da de vil være billigere, fordi de er i fuld blomstring. Under alle omstændigheder skal du altid vælge eksemplarer, der ser unge ud og svarer til din smag.

Efter denne vejledning, er du klar til at binde din første buket?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.