Sådan ved du om din krop er forgiftet

Kunstige sødemidler, farvestoffer, tilsætningsstoffer og smagsforstærkere efterlader alle kemiske rester i dig, der ophobes over tid og forgifter din krop lidt efter lidt
Sådan ved du om din krop er forgiftet

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Har du meget ondt i hovedet? Er din hud kedelig uanset hvilken behandling du bruger? Har du problemer med at koncentrere dig? Lider du af ødemer? Måske er du blevet forgiftet. Find ud af mere om forgiftning, og lær at genkende faresignalerne, så du kan reagere i tide, hvis din krop er forgiftet.

Der er mange kemiske reaktioner, der opstår i kroppen for at holde den balanceret indeni og sund. Dette kan dog blive påvirket af forskellige udløsere, der kommer indefra som virus, bakterier, miljøforurening eller solstråling. Det har også meget at gøre med den måde du spiser på. Så du kan uden at du er klar over det være din egen værste fjende. Organer som din lever  (såvel som dine lunger og nyrer) er ansvarlig for at filtrere, neutralisere og styre processer og stoffer, der kan skade din krop. Desværre bliver dine organer ofte overanstrengt på grund af mængden af kemi i vores mad i dag. Din krop ved ikke, hvordan den skal reagere på traditionelle, kunstige sødemidler, farvestoffer, tilsætningsstoffer eller de såkaldte “smagsforstærkere”. Disse stoffer efterlader kemiske rester i dig, der ophobes over tid og forgifter din krop lidt efter lidt.

Hvordan kan du vide, om din krop er forgiftet?

Hvis du ser på den aktuelle definition af forgiftning , ville det være: En lidelse, forandring eller reaktion forårsaget af et skadeligt stof, når det indtages, indåndes eller berøres. Så det er en forandring i kroppen, en ubalance, der har symptomer. Nogle gange er vi ikke opmærksomme på signalerne fra  kroppen og tror, ​​at det skyldes andre faktorer, som mangel på søvn eller for eksempel for meget ansvar. Tegnene på, at din krop er forgiftet er: hyppig hovedpine, ændringer i søvnmønsteret (søvnløshed eller træthed), angst, apati, irritabilitet, manglende koncentration, hukommelsesproblemer, eksem eller tør hud, forkølelsessår, allergier, ændringer i hår eller negle , vægtforøgelse, besvær med at tabe sig og ødemer.

En lever

Dit første skridt bør være at vide, om disse symptomer virkelig stammer fra en forgiftning eller om et andet problem har forårsaget dem. En generel lægeundersøgelse kan afgøre dette.

Anbefalet læsning efter “Sådan ved du om din krop er forgiftet”:

Sådan kan du detoxe din lever naturligt med 5 fødevarer

Sådan undgår du at blive forgiftet

Her mener vi ikke madforgiftning, som er en ganske anden sag, men om den langsomme ophobning af giftstoffer og kemikalier, der kan forårsage forgiftning på lang sigt. Den gode nyhed er, at du selv kan gøre meget for at undgå at blive forgiftet.

Få en afbalanceret og naturlig kost

Kvaliteten af den ​​mad, du spiser, har en masse at gøre med forgiftning. Prøv at spise økologisk mad så meget som muligt, ikke den industrielle slags, men den slags, du finder i små markeder eller på landmændenes markeder snarere end supermarkeder osv. Undgå den pakkede, frosne mad eller mikrobølgemad. Spis mere af årstidens frugt og grønt, der ikke er sprøjtet.

Sund mad

Vær fysisk aktiv

Det er også vigtigt at være fysisk aktiv, fordi en af ​​de måder, din krop fjerner toksiner på, er gennem sved via dine porer. Motion gør også organer såsom lungerne stærkere og mere effektiv. Motion gør dig godt nok træt, men så snart du har restitueret, vil du føle dig langt bedre tilpas. Din hud vil blive smukkere, du vil tabe dig og du vil generelt føle dig godt tilpas.

Få tilstækkeligt med søvn

Du har brug for søvn for at restituere, komme dig og genvinde energi. Det er vigtigt at sove mellem syv til otte timer i døgnet. Hold dig til en bestemt døgnrytme: Hav en fast sengetid. Mangel på   søvn   vil få de organer, der afgifter kroppen, til at blive trætte. Kroppen vil frigive kortisol, det såkaldte “stresshormon”, som også hjælper med at ophobe giftstofferne.

Kvinde der sover - er forgiftet

Vær glad

Glæde, taknemmelighed og positivitet hjælper dig med at opnå en bedre balance i dit liv. Det lyder måske åndeligt eller holistisk, men det er blevet bevist at lykke holder dig væk fra dårlige vaner som misbrug af alkohol, fastfood, slik eller salte snacks.

Læs også denne artikel efter “Sådan ved du om din krop er forgiftet”:

Utrolig detox til dine nyrer

Detox-kost

Hvis du har fået bekræftet, at symptomerne skyldes forgiftning, kan du følge en særlig kost i en uge:

  • Morgenmad: Usødet grøn te og to skiver hvedebrød med sukkerfri tyttebær-syltetøj.
  • Formiddag: Et æble eller pære, hvis det er varmt udenfor, eller en kop grøn te med glutenfrit ristet brød og et par dråber olivenolie, hvis det er koldt.
  • Frokost: Du kan vælge mellem dampede grøntsager med grillet hvid fisk, hamburger med amaranth og salat, brune ris med grøntsager og grillet blå fisk, eller en salat, gulerod, løg, olivenolie, og en lille smule salt salat.
  • Mellemmåltid: Det samme som morgenmad.

Aftensmad: Nogle af mulighederne er grillede grøntsager med svampe, brune ris med olivenolie og laurbærblade

Det kan interessere dig ...
Naturlig detox: 9 tips til at rense din krop
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Naturlig detox: 9 tips til at rense din krop

En naturlig detox er en proces, hvor du eliminerer affaldsstoffer og giftstoffer i kroppen. Det hjælper dig med at tabe dig, og det gør din krop su...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Infantas, M. M. V. (2005). Intoxicación por plomo. Sociedad Peruana de Medicina Interna. https://doi.org/10.1016/B978-84-9113-015-4/00721-8
  • Gainza, I., Nogué, S., Martínez Velasco, C., Hoffman, R. S., Burillo-Putze, G., Dueñas, A., … Pinillos, M. Á. (2003). Intoxicación por drogas. Anales Del Sistema Sanitario de Navarra. https://doi.org/10.4321/S1137-66272003000200006
  • Barranco Ruíz, F; Blasco Morilla, J; Mérida Morales, A; Muñoz Sánchez, MA; Jareño Chaumel, A; Cozar Carrasco, J; Guerrero Pabón, R; Gil Cebrián, J; Martín Rubí, C; Rodríguez Rodríguez, J. (1999). Principios de Urgencias, Emergencias y Cuidados Críticos. UniNet.
  • Shulman, N., Rivera, H. F., Birge, J., & Ahn, J. (2015). Algunas de las señales de alarma de su cuerpo. AuthorHouse.
  • Pinillos, M. A., Gómez, J., Elizalde, J., & Dueñas, A. (2003). Intoxicación por alimentos, plantas y setas. In Anales del sistema sanitario de Navarra (Vol. 26, pp. 243-263). Gobierno de Navarra. Departamento de Salud. http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1137-66272003000200015

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.