Grøn te: Kan man tabe sig ved at drikke grøn te?

Det er ikke en myte, men en realitet, at indtage grøn te til at tabe sig. Du bør dog ikke betragte det som en magisk løsning. Du skal kombinere dit indtag med en afbalanceret og sund kost med regelmæssig motion.
Grøn te: Kan man tabe sig ved at drikke grøn te?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Grøn te siges at have positive egenskaber, når det kommer til vægttab. Antioxidanter og koffein, som grøn te indeholder, kan hjælpe dig med at tabe dig. I denne artikel opdages effekterne af grøn te ifølge nogle videnskabelige undersøgelser.

Er du i gang med en diæt for at nå din ideelle vægt? Nogen har sikkert anbefalet, at du drikker grøn te, fordi det kan hjælpe dig med at tabe dig. Men er det sandt? Hjælper denne drik dig virkelig med at tabe dig?

I dagens artikel vil vi præsentere nogle videnskabelige oplysninger om grøn te. På den måde kan du opdage, om du virkelig bør indarbejde det i dit vægttabsprogram.

Egenskaberne ved grøn te

Denne te er rig på antioxidanter, vitaminer og mineraler.

Grøn te er utvivlsomt en af de mest populære drikkevarer rundt om i verden. Det er ikke ualmindeligt at finde folk i forskellige kulturer og aldre, der nyder en kop af denne te om morgenen eller eftermiddagen.

Men er det virkeligt slankende? Hvad er dens egenskaber?

Grøn te er rig på polyfenoler, som har antioxidantegenskaber. Desuden kan det, takket være dets afgiftende og antiinflammatoriske forbindelser, hjælpe med at beskytte celler fra frie radikaler.

Det indeholder også vitaminerne A, B, C, D, E, H og K og mineraler som krom, selen og zink. Disse forbindelser hjælper med at øge metaboliske funktioner.

Er det nu virkelig nødvendigt at drikke denne te for at tabe sig?

Hvad består grøn te af?

Grøn te har gode egenskaber

1. Koffein

Koffein har en stimulerende effekt, som ifølge nogle undersøgelser kan hjælpe med at forbrænde fedt. Selvom en kop af denne te indeholder mindre koffein end en kop kaffe, er det stadig nok til at give dig den stimulerende effekt.

2. Vanddrivende egenskaber

Denne drik har vanddrivende egenskaber, der hjælper med at befri kroppen for stoffer, som den ikke længere behøver, og dermed bekæmpe væskeophobning.

3. Antioxidanter

Denne drik indeholder mange antioxidanter herunder catechiner, som hjælper med at øge stofskiftet. Nogle undersøgelser har antydet, at det at drikke en kop grøn te om dagen, kan øge antioxidantniveauet i kroppen.

Den vigtigste antioxidant i denne te er EGCG, en forbindelse, som kan hæmme et enzym, der nedbryder hormonet, noradrenalin. Når enzymet hæmmes og noradrenalinniveauet øges, nedbrydes fedtet.

Får grøn te folk til at tabe sig?

Mavefedt illustrerer et behov for at drikke grøn te

At drikke denne te hver dag kan bidrage til at forbrænde fedt ved at øge energiomsætningen.

Nu hvor vi har drøftet egenskaberne af denne drik, vil vi forsøge at besvare dette spørgsmål bedre. Sandheden er, at denne drik alene ikke vil hjælpe dig med at tabe dig, men det kan betragtes som en allieret med hensyn til vægttab.

Dette skyldes hovedsageligt, at catechinerne i denne drik får kroppen til at gå ind i termogenese (kroppens evne til at generere varme på grund af metaboliske reaktioner), der producerer energi, som hjælper med at fjerne overskydende fedt.

På den anden side kan det også betragtes som et mildt appetitundertrykkende middel, fordi dets forbrug kan føre til nedsat appetit og mindre småspisning mellem måltiderne.

Du må ikke glemme, at dens vanddrivende egenskaber, gør denne drik til et naturligt middel mod væskeophobning. Da det hjælper med at fjerne overskydende væske fra kroppen, hvilket mindsker vævsbetændelse.

Det er ikke en myte, men en realitet, at indtage grøn te til at tabe sig. Du bør dog ikke betragte det som en magisk løsning. Du skal kombinere dit indtag med en afbalanceret og sund kost med regelmæssig motion.

Det kan interessere dig ...
Sunde egenskaber ved aloe vera
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sunde egenskaber ved aloe vera

Aloe Vera er en plante, der er blevet brugt i tusinder af år på grund af sine exceptionelle kvaliteter. Lær mere om de sunde egenskaber ved aloe ve...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.