Hvordan kan jeg komme mig over min partners fortid?

Har du svært ved at komme dig over din partners fortid? Det er en god idé at søge professionel hjælp. I mellemtiden kan disse tips også hjælpe.
Hvordan kan jeg komme mig over min partners fortid?

Sidste ændring: 25 august, 2022

Føler du dig ude af stand til at komme dig over din partners fortid?

Nogle gange kan du føle jalousi over forhold, som din partner har haft i fortiden, og som ikke er en del af nutiden. Andre gange, hvis din partner har taget stoffer eller har været utro, kan det få dig til at føle en vis grad af mistillid. Dette er noget kompliceret at håndtere og ret ubehageligt at opleve, men det er muligt at løse.

Først og fremmest skal det være klart, at alt det, der rører sig i dig, ikke er en del af nutiden. Det er rigtigt, at din partner måske har begået fejl eller har haft en vis adfærd, som han/hun har lært af. Men det er vigtigt at huske på, at du også har en fortid. Det har vi alle sammen!

Du er altid nødt til at give slip på fortiden

En smilende kvinde med kaffekop i hånden

Er det muligt, at du simpelthen ender med at glemme din partners fortid?

Ikke rigtig. Faktisk betaler det sig at have et realistisk syn på dette. Det er ikke muligt at leve helt i nuet uden at være opmærksom på fortiden. Det betyder dog ikke, at du ikke kan komme dig over det.

Det, du skal huske på, er, at alle begår fejl, også dig selv. Hvis din partner har været utro over for andre mennesker, løjet eller taget stoffer, betyder det ikke nødvendigvis, at det vil ske igen.

Der er mange måder, hvorpå du kan finde ud af det, og det er vigtigt at tale om det med den anden person, så du kan føle dig tryg.

Lad os se nærmere på nogle tips, der kan hjælpe dig med at overvinde ting fra din partners fortid, som du har svært ved at se i øjnene eller forstå.

Du vil måske finde dette interessant: Sådan identificerer du røde flag i et parforhold

Tips til at komme dig over din partners fortid

Når du ikke er i stand til at komme dig over din partners fortid, kan du blive overvældet af frygt, begynde at føle dig usikker i forholdet eller blive utålelig over for eventuelle fejl, som vedkommende måtte have. I sidste ende vil dette kun kaste dig ind i et totalt skadeligt forhold, hvor ingen kommer ud af det.

Heldigvis har dette en løsning.

Husk, at fortiden ikke definerer din partner

En af måderne at komme dig over din partners fortid på er at være klar over, at deres fortid ikke definerer dem. Hvis du ser på de omstændigheder, der allerede ligger bag dig, med perspektiv, vil du derudover indse, at hvis den person, du har forelsket dig i, ikke havde været igennem visse ting, ville du måske ikke engang være sammen med vedkommende.

De ville have en anden personlighed eller en anden måde at tænke på, som ikke ville passe sammen med dig.

For at hjælpe dig med at leve dig ind i din partners situation kan du tænke på et tidspunkt i dit liv, som var svært. Er det blevet en byrde for dig? Sikkert ikke! Du har måske lært af den fejl eller den omstændighed, som du måtte gå igennem. Det har helt sikkert beriget dig som person.

Sæt dig derfor i din partners sted. Det vil hjælpe dig til at se alting klarere.

Find ud af, hvorfor din partners fortid påvirker dig

Mand trøster en kvinde

Det er ikke ualmindeligt, at visse aspekter af din partners fortid påvirker dig meget mere end andre. Det kan have noget at gøre med dine sår, et problem med dit selvværd eller din usikkerhed.

Hvis din partner f.eks. tilstår tidligere at have været utro, kan du have svært ved at acceptere det. Det gælder især, hvis du har et lavt selvværd.

Nogle gange kan det også have noget at gøre med dit behov for at have alt under kontrol eller skuffelse over, at vedkommende ikke fortalte dig om det pågældende aspekt af sin fortid på de første par dates.

Hvis du finder ud af, hvorfor du er påvirket af det, din partner har fortalt, kan du tænke over det. Husk, at hvis du ikke er i stand til at nå frem til en fornuftig konklusion på egen hånd, kan du bede om hjælp.

Søg professionel hjælp til at komme dig over din partners fortid

Flere og flere mennesker går til psykolog. Heldigvis ser det ud til, at vi endelig har overvundet vores fordomme, når det gælder om at bede om hjælp. Derfor må du ikke tøve med at gå til en god professionel, når du står over for et problem som f.eks. at du ikke kan komme dig over din partners fortid.

Han/hun vil kunne kaste lys over de årsager, der gør, at den anden persons fortid påvirker dig så meget. Det er trods alt ikke sundt for dig, og det kan endda bringe til et brud.

Derfor er det bedst at få hjælp hurtigst muligt. Det kan også hjælpe dig med at vokse som person, samtidig med at det styrker dit bånd til din partner.

Det er ikke altid let at overvinde fortiden. Der er overbevisninger, der kan få dig til at føle dig dårligt tilpas, uden at du egentlig ved hvorfor. Nogle gange kan det løse en masse ting at lægge visse ting på bordet og reflektere over dem. Men hvis du ikke kan gøre det alene, så find en person, der kan hjælpe dig.

Det kan interessere dig ...
Hvad kan du gøre, hvis din partner gør dig utilpas?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad kan du gøre, hvis din partner gør dig utilpas?

Kritik, drillerier, ligegyldighed og manipulation forårsager følelsesmæssig skade. Hvad kan du gøre, hvis din partner gør dig utilpas?  • Mendoza, J. A. G. (2019). La Comunicación Patológica En La Experiencia De Celos: Un Estudio Cualitativo. Huella de la Palabra, (13).
  • Pérez Cisneros, E. (2019). La necesidad de superar el pasado con apego ansioso en la relación actual de pareja.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.