Hvordan man laver regnkæder og deres fordele

Regnkæder er smukke, giver en beroligende lyd og kan hjælpe dig med at vande dine planter. Se, hvordan du laver dem og dekorerer din have.
Hvordan man laver regnkæder og deres fordele

Sidste ændring: 26 august, 2022

Regnkæder kommer fra Japan, og findes i forskellige modeller og designs, som alle er værd at beundre. Deres hovedformål er at lede det vand, der falder ned fra husets tag, når det regner, enten for at samle det i en spand, for at vande planterne eller som dekoration.

Faktum er, at de er blevet populære i andre lande, fordi de er så iøjnefaldende. Hvis du ønsker at lave dine egne regnkæder, vil vi fortælle dig i denne artikel, hvordan du laver dem, og hvilke fordele de har.

Hvordan laver man regnkæder?

Der er kun én ting, der begrænser fremstillingen af regnkæder: Fantasi. Ethvert materiale, der er vandafvisende, kan hjælpe dig med at skabe et kunstværk. Seriøst. Alt, hvad du kan komme i tanke om, virker, så længe det opfylder sin hovedfunktion, som er at lede regnvand.

Du kan lave dem af kobber, plastik, smedejern, aluminium eller ethvert andet materiale, du har til rådighed. Her er nogle originale idéer, der kan tjene som inspiration.

En smuk japansk have

I haver i japansk stil finder regnkæderne et gunstigt miljø til både at passe ind og skille sig ud.

1. Små spande med vand

Idéen er at skaffe små spande med vand af samme størrelse, som man ved hjælp af en kæde kan hænge sammen i tagrenden på taget. En anden lignende idé er at designe små urtepotter, som, når de flyder over med regndråber, giver en smuk visuel effekt.

Vi tror også, at du vil kunne lide at læse denne artikel: Sådan kan du forberede haven til sommeren

2. Sten

Det er tid til at tage til stranden og samle smukke sten i forskellige farver og størrelser! De vil alle fungere for dig.

Du skal bare sætte dem sammen med en kæde eller en flot tråd. Du kan vikle tråden rundt om stenen eller købe et redskab, der gør det muligt at gennembore stenen og lave en kæde.

3. Bestik til at lave regnkæder

Hvis du kan lide lyden af genstande, der bevæger sig, er denne idé fantastisk. Det eneste du skal gøre er at tage noget gammelt bestik og vikle det sammen til en kæde. Det vil give indtryk af at være i Alice i Eventyrland.

4. Farvede glasflasker

Har du nogensinde hørt lyden af regn, der rammer en glasflaske? Mange mennesker finder det afslappende.

Hvis du er et af de mennesker, vil du kunne lide idéen om at samle nogle glasflasker i forskellige farver. Du skal bare passe på, at der ikke kommer revner i kanten af flaskerne, når du skærer dem til for at lave din dekoration.

Fordelene ved regnkæder

Nedenstående vil vi nævne nogle grunde til, at du bør have regnkæder og installere dem i hjørnerne af dit hus (eller et andet sted i haven).

De er smukke

Regnkæder er ret attraktive, når designeren er kreativ eller kunstnerisk. Husk også på, at du kan købe dem og få et design, der kræver mere specifikke værktøjer.

Der er uendelige valgmuligheder på markedet. Det kan tage dig en hel dag at beslutte, hvilken der er den bedste.

Regnkæder giver en beroligende lyd

For at regnkæder kan give en lyd, skal materialerne, de er lavet af, passe sammen. Når dette er opnået, er der ingen tvivl om, at når dråberne rammer dem, eller vandet falder ned i kaskader, opstår der en beroligende lyd.

De vander planter

Du kan tage dine stueplanter og placere dem under regnkæderne, så de bliver forsynet med regnvand. De er meget nyttige, når planten er sart.

Husk også, at du ikke kun får gavn af vandet, men også sparer energi i forhold til et konventionelt vandingssystem.

Eksempel på regnkæder

De dekorative fordele ved regnkæderne er ikke kun æstetiske. De tjener også til at lede vandet til planterne.

De er ikke i vejen

Som en kæde, der normalt hænges op i hjørnerne på taget af et hus, fylder den ikke blot lidt, men den er heller ikke i vejen. Du skal blot huske at rengøre den fra tid til anden for at tørre det ophobede vand og forhindre skimmelsvamp i at vokse eller insekter i at lægge deres æg.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Langsom indretning: Lær, hvad det er, og hvordan du anvender det i dit hjem

Hvad du skal huske på

Før du køber eller laver regnkæder, bør du tage hensyn til klimaet i din region. Hvis det regner ofte, vil det være en god idé at have kæder, hvis materialer er stærke og modstandsdygtige for at kunne modstå udledningen.

Du må heller ikke glemme drænsystemet. Det er meget vigtigt at tænke på, hvor vandet i sidste ende vil falde ned. Husk på, at husets fundament kan blive beskadiget af for meget kontakt med vand, især hvis gulvet er lavet af træ.

Det kan interessere dig ...
DIY genanvendelige rondeller til at fjerne makeup
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
DIY genanvendelige rondeller til at fjerne makeup

Rondeller til at fjerne makeup er en uundværlig del af enhver hudpleje. I dagens artikel vil du vil lære at lave genanvendelige rondeller derhjemme...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.