Hvorfor mænd kan lide yngre kvinder

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor nogle mænd er tiltrukket af meget yngre kvinder? Find ud af det i denne artikel.
Hvorfor mænd kan lide yngre kvinder
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 14 august, 2023

Det er ligegyldigt, om det er midtvejskrise, mode eller selvværd. Sandheden er, at nogle mænd kan lide yngre kvinder. I nogle tilfælde er de endda halvt så gamle som dem selv.

Selv om hver enkelt kan have forskellige grunde, er det også sandt, at der er visse faktorer, der kan føre til denne beslutning. I denne henseende kan der nævnes sociokulturelle, psykologiske og endog biologiske motiver.

Muligvis ville søgningen efter en yngre partner ud fra et evolutionært perspektiv sikre afkom og en større tidsramme til forplantning.

Men kan disse årsager rent faktisk påvirke valgprocessen? Lad os se på det nedenstående.

Årsager til, at mænd kan lide yngre kvinder

Det siges, at kvinder vælger modne mænd, fordi de føler sig beskyttede, men også at mænd kan lide yngre kvinder for at føle sig mere joviale. Ifølge en undersøgelse ser det faktisk ud til, at efterhånden som mænd bliver ældre, bliver deres præference for yngre kvinder mere accentueret.

Dette er uden tvivl et meget kontroversielt emne, som ikke har til formål at dømme, men at analysere. Hvorfor har de en tendens til at vælge yngre kvinder? Dette kunne være nogle af årsagerne.

1. Fordi de ønsker at genopleve deres ungdom

En mands valg af en yngre partner kan også – i de fleste tilfælde – omfatte en ændring i deres vaner, tøj eller stil. De vil sandsynligvis farve deres hår for at undgå, at det grå hår bliver synligt, bære mere “jovial” tøj eller deltage i aktiviteter for yngre mennesker.

Når en mand i 40’erne eller 50’erne dater en kvinde i 20’erne eller 30’erne, ønsker han at passe ind i hendes verden. Han er måske ikke selv klar over det eller ved det måske ikke engang selv, men ud fra et psykologisk synspunkt ønsker han at give sin partner et billede af, at de er på lige fod i denne henseende.

Dette kan i nogle tilfælde være noget gunstigt, da manden måske har brug for at få lidt mere fysisk aktivitet, hvilket hjælper ham til at undgå problemer i forbindelse med en stillesiddende livsstil. Desuden viste en undersøgelse, at mænd maksimerede deres kondition ved at gifte sig med kvinder, der var 15 år yngre.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Sådan identificerer du røde flag i et parforhold

2. Mænd kan lide yngre kvinder, fordi unge piger kan være manipulerbare

Der findes en klasse af giftige mænd, som leder efter unge piger at forføre og manipulere og udnytter deres uskyld og naivitet. De tror, at de på denne måde vil kunne “forme” dem efter deres smag.

Denne type mænd kan lide at belære og føle sig overlegne, især i kærlighed og seksuelle aspekter. Hvis de derfor har en yngre pige foran sig, vil de tro, at de kan forklare hende, hvad de ved, og hun vil have lyst til at lære det.

De viser således visse træk af overlegenhedskomplekset og betragter yngre piger som manipulerbare og påvirkelige. De kan dog blive overrasket: I dag ved mange unge piger meget godt, hvad de vil have.

3. Fordi de ikke har problemer med det biologiske ur

Skeptisk kvinde på date med en mand

Mænd og kvinder kan få børn efter puberteten. Men siden de er blevet integreret i arbejdslivet, er det meget mere almindeligt, at tidspunktet for at få børn udskydes

Ifølge undersøgelser bruger 70 % af kvinderne faktisk prævention op til 30-årsalderen. Dette er naturligvis ikke altid tilfældet. Mange kvinder vælger at blive mødre i en ung alder, ligesom mange mænd vælger at blive fædre i samme fase.

Men på den anden side er kvinders reproduktive alder kortere: Menopausen kan begynde i en alder mellem 45 og 50 år. Mens mænd kan få børn efter 60-årsalderen og længe efter det.

Ud over ovenstående har forskning om kønsforskelle i menneskers partnerpræferencer vist, at mænd fokuserer mere på egenskaber, der signalerer kvinders reproduktionsevne, for hvilke ungdom er en fremragende indikator.

4. Fordi de ikke dømmes af samfundet

Samfundet ser normalt ikke så skævt på, at en mand ser en yngre kvinde. Ved en sammenkomst af venner eller bekendte vil han sandsynligvis blive lykønsket. Og med denne sociale eller kulturelle tilladelse er det lettere at handle.

Det samme sker dog normalt ikke, når kvinden er den ældre.

5. Nogle mænd kan lide yngre kvinder, fordi de gennemgår en krise

Ligesom kvinder går gennem overgangsalderen, går mænd gennem det, der kaldes “andropause”. Ifølge en undersøgelse foretaget af et hold fra Hospital Clínico Universitario de Valencia oplever mænd fra 50-årsalderen et meget stort fald i testosteronniveauet.

Det ville ikke være usædvanligt, at de i denne overgangsperiode forsøger at finde en partner eller elsker, der er yngre end dem selv. Dette kunne betyde en større stimulans set ud fra et seksuelt synspunkt for at kompensere for faldet i testosteron.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 5 tegn på, at du er klar til at starte et nyt forhold

6. Forbedring af egoet

Det faktum, at en mand beslutter sig for at indgå i et forhold med en yngre kvinde, kan give ham mulighed for at bevise flere ting:

  • Han fungerer stadig seksuelt.
  • Han anser stadig sig selv for at være eller føler sig stadig attraktiv eller ønskværdig. Han kan lade sin eks vide det på den måde.

Begge grunde styrker selvværdet og hjælper med at styrke egoet, som begge kan være svækket en smule, når man når en vis alder, på grund af aspekter, der netop er relateret til seksuel dysfunktion, som nævnt i nogle undersøgelser.

7. Fordi de ønsker at opleve noget nyt

Når et par har været sammen i mange år, er det normalt, at der opstår rutiner. Dette kan nogle gange afslutte forholdet.

Derfor forsøger nogle mænd at genopleve spændingen fra begyndelsen med yngre kvinder. Selv om det er en illusion, kan de i en vis periode slippe for monotonien og skabe lidt gnist i deres liv.

8. Fordi de lever længere

Mand får en skønhedsbehandling

Ifølge en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen har kvinder en tendens til at leve længere end mænd. Ifølge data fra 2016 lever kvinder i gennemsnit 5 år længere end mænd.

Det kan være, at nogle mænd måske derfor ønsker sig en yngre partner: De vil gerne opleve forskellige ting, inden de dør, herunder at være sammen med en yngre kvinde.

9. Hvorfor nogle yngre kvinder er tiltrukket af ældre mænd

Hidtil har vi gennemgået årsagerne ud fra det synspunkt, at mænd er tiltrukket af kvinder, der er yngre end dem selv. Men det modsatte er også tilfældet. Ifølge resultaterne af en undersøgelse “foretrækker kvinder generelt ældre partnere”.

Der er således unge kvinder, som forføres af nogle ældre mænds tiltrækningskraft, nemlig erfaring, visdom, sikkerhed, berømmelse, rigdom eller magt.

10. Mænd kan lide yngre kvinder, fordi alder ikke betyder noget

Da generalisering kan føre til fejl, gælder disse grunde, som vi har set, ikke i alle tilfælde. Det er således også muligt, at der er opstået en simpel forelskelse mellem to mennesker, der er ligeglade med aldersforskellen for at indgå et forhold.

Uanset alder er der intet, der retfærdiggør utroskab

At en mand ønsker at være sammen med en yngre kvinde er hans valg. Men at han beslutter sig for at gøre det sideløbende med sit forhold er et problem.

Det siger sig selv, at utroskab naturligvis aldrig bør retfærdiggøres. Hvis der er problemer i forholdet, og hvis manden ønsker at opleve andre ting, er det mest fornuftige at tale med sin partner om det.

Hvis de ikke har nogen løsning, er der altid muligheden for separation. Selv om det er smertefuldt, er det den mest retfærdige måde at give den anden såvel som en selv mulighed for at starte forfra og, hvem ved, finde en mere passende person, eller en yngre, hvis det er det, man ønsker.

Det kan interessere dig ...
Min partner er ældre end mig, og min familie accepterer det ikke: Hvad kan jeg gøre?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Min partner er ældre end mig, og min familie accepterer det ikke: Hvad kan jeg gøre?

Hvis din partner er ældre end dig, kan din familie have frygt og fordomme om forholdet. Find ud af, hvordan du håndterer det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.