3 idéer til fyld i omeletter

Vi vil give dig nogle idéer til fyld i omeletter, så du kan forbedre deres smag og ernæringsmæssige egenskaber.
3 idéer til fyld i omeletter
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

At komme fyld i omeletter bestående af forskellige fødevarer er en glimrende idé til at øge næringsværdien af en opskrift, der i forvejen er en rigtig sund ret i sig selv. Det er en god mulighed ved middagstid, da det er så nemt og hurtigt at tilberede.

Desuden giver det vigtige næringsstoffer, som er nødvendige for, at vores krop kan udføre sine vitale funktioner effektivt.

Før vi begynder, er det vigtigt at bemærke, at forbruget af æg ikke længere anbefales at være begrænset, som det var tidligere. I dag anses æg for at være af høj kvalitet og er ikke forbundet med øget kardiovaskulær risiko. Derfor er det tilrådeligt at spise dem ofte, da de øger vores proteinindtag og er meget alsidige på det kulinariske plan.

Idéer til fyld i omeletter

Her vil vi give dig nogle gode idéer til fyld i omeletter. På denne måde undgår du monotoni og gør din kost mere varieret og sjov. De er nemme at fordøje og har et rigtig godt næringsindhold. De kan sagtens være en del af en sund kost.

1. Omelet med ost

Ost er en af de bedste fødevarer at kombinere med omeletter. Det indeholder en god mængde proteiner med høj biologisk værdi, som kan føjes til æggenes proteiner. Disse elementer har alle de essentielle aminosyrer og en god fordøjelighedsscore.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Annals of Nutrition & Metabolism vil det være positivt at sikre et indtag på mindst 0,8 gram protein pr. kilo vægt pr. dag hos stillesiddende personer.

Valget af ost afhænger af den individuelle smag, men mozzarellaost er en af de mest populære oste. Den smelter meget let og er samtidig velsmagende. Men for dem, der elsker stærkere smagsoplevelser, er cheddar en anden god mulighed. Du kan også prøve parmesan som et andet glimrende alternativ.

En ost på et skærebræt

Det kan være en glimrende idé at fylde omeletter med mozzarella.

2. Omeletter med avocado og røget laks

Røget laks er et produkt af høj kvalitet, der indeholder omega-3-fedtsyrer. Disse elementer har vist sig at bidrage til at kontrollere det indre betændelsesniveau og dermed modulere den kardiovaskulære risiko. De er også nødvendige for at reducere proteinkatabolismen og forebygge problemer i forbindelse med muskelfunktionalitet, såsom sarkopeni.

Avocado giver også umættede lipider af fremragende kvalitet. Begge ingredienser supplerer æggets næringsværdi godt. For at få mest muligt ud af opskriften er det tilrådeligt at tilberede en tynd omelet og lægge skiveskåret avocado og laks ovenpå.

3. Omelet med serranoskinke og cherrytomater

Man skal være forsigtig, når man spiser kødpålæg, da mange af typerne indeholder kunstige tilsætningsstoffer. Af dem alle bør nitrit fremhæves, da nogle tests tyder på, at de kan øge risikoen for at udvikle visse typer kræft, når de regelmæssigt indgår i kosten.

Når man vælger en god serranoskinke, er det derfor vigtigt at sikre sig, at den ikke indeholder disse stoffer.

Eksempel på fyld i omeletter

Tomater går fænomenalt godt sammen med serranoskinke, og sammen udgør de det perfekte fyld i omeletter.

Cherrytomater har til gengæld en stor kulinarisk alsidighed og en fremragende næringsværdi. De indeholder fytokemiske antioxidanter og vitaminer i betydelige mængder. Derfor er det tilrådeligt at inkludere dem regelmæssigt i kosten.

For at tilberede denne ret er det bedst at tilberede en tynd omelet og holde den varm. Dæk den derefter med nogle skiver serranoskinke og tomaterne skåret i halve, og rul den derefter sammen. Du kan endda afslutte den med lidt oregano eller timian.

Du er måske også interesseret i: Myter og fakta om forbrug af æg

Giv dine omeletter noget ekstra med disse idéer til fyld i omeletter

Som du har set, er fyld i omeletter en glimrende mulighed for at forbedre deres organoleptiske og ernæringsmæssige egenskaber. Vi har givet dig nogle idéer, men der er hundredvis af muligheder afhængigt af hver enkelt persons individuelle smag.

Mange grøntsager er gode til denne ret, for eksempel pølser, kød, tun og endda saucer. Sidstnævnte skal dog bruges med måde, så du ikke indtager for mange kalorier.

Som det sidste skal du huske på, at når dit mål er at forbedre dit helbred, er det ikke nok blot at passe på din kost, det er også vigtigt at fremme andre vaner. F.eks. bør man dyrke fysisk træning ofte og fokusere på styrketræning.

Det er også vigtigt at sørge for en god nattesøvn med mindst 7 timers søvn af god kvalitet. Ellers vil den indre inflammation stige, hvilket øger risikoen for udvikling af kroniske patologier.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Richter M, Baerlocher K, Bauer JM, Elmadfa I, Heseker H, Leschik-Bonnet E, Stangl G, Volkert D, Stehle P; on behalf of the German Nutrition Society (DGE). Revised Reference Values for the Intake of Protein. Ann Nutr Metab. 2019;74(3):242-250. doi: 10.1159/000499374. Epub 2019 Mar 22. PMID: 30904906; PMCID: PMC6492513.
  • Calder PC. Omega-3 fatty acids and inflammatory processes: from molecules to man. Biochem Soc Trans. 2017 Oct 15;45(5):1105-1115. doi: 10.1042/BST20160474. Epub 2017 Sep 12. PMID: 28900017.
  • Song P, Wu L, Guan W. Dietary Nitrates, Nitrites, and Nitrosamines Intake and the Risk of Gastric Cancer: A Meta-Analysis. Nutrients. 2015 Dec 1;7(12):9872-95. doi: 10.3390/nu7125505. PMID: 26633477; PMCID: PMC4690057.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.