6 idéer og håndværk til genbrug af farvekridt

Stearinlys, malerier, personlige skjorter.... Det er utroligt, hvad man kan lave med farvekridt. Her er seks idéer, som du kan nyde sammen med dine børn.
6 idéer og håndværk til genbrug af farvekridt

Sidste ændring: 25 august, 2022

Et stort antal mennesker følger tendensen med at genbruge genstande og lave håndværk. Mange vælger endda genbrug af farvekridt. Ja, du læste rigtigt: Med farvekridt kan du udvikle nogle fantastiske håndværk! Det betyder også mindre affald for miljøet og nyttig pynt til hjemmet.

En vigtig anvendelse af farvekridt er at belægge overflader for at give dem en smuk farve, men for at gøre dette skal du først smelte dem. Er du interesseret i at lære mere om denne DIY-idé? Her er nogle muligheder for at stimulere din kreativitet, når du eller dit barn har haft det sjovt med at male, og der kun er små stykker farvekridt tilbage.

1. Genbrug af farvekridt ved at lave sjove figurer

Dette er et projekt til at lave sammen med børn. Idéen er at genbruge farvekridt og smelte dem sammen eller hver for sig.

Find derefter nogle forskellige forme. Først bør du pensle kanterne af formen med lidt olie, da det vil gøre det nemmere at fjerne formene.

Nu kan du hælde det varme farvekridt i en efter en, så der dannes flotte farvelag. Vent på, at det stivner, og tag forsigtigt formen af. Du kan genbruge figuren til at lave andet håndværk.

En person rengør kridt på en gul væg

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Hvad er fordelene ved genbrug af køretøjer?

2. Genbrug af farvekridt til smukke lys

De er både nyttige, smukke og velduftende, hvis du tilføjer lidt af din yndlingsduft til dem. Lys lavet af farvekridt er ideelle for dem, der nyder denne type belysning. Så hvad har du brug for? Væger, en glasbeholder, smeltede farvekridt, petroleum og en essens efter eget valg.

Varm de resterende farvekridt op, og bland dem med varm petroleum og et par dråber af essensen. Tag et stykke væge, der er bare lidt længere end formen, bind en knude i den ene ende, og det er den side, der skal ned i bunden af beholderen.

Nu kan du hælde blandingen lidt efter lidt i formen, hvis du vil se forskellen på farverne. Derefter skal du bare vente et par minutter, indtil det første lag er kølet af, før du tilføjer et nyt lag.

3. Genbrug af farvekridt til at lave et farverigt glasmaleri

Dette er et kunstværk til dit hjem! Du skal blot bruge et ark acetat eller filamin, prægningspasta og smeltede farvekridt. Tegn den form, som du ønsker, at glasmaleriet skal have. Du kan f.eks. tegne geometriske figurer eller blomster.

Derefter omkranser du tegningen med prægningspasta og fortsætter med at fylde den med voksen fra de smeltede farvekridt. Til dette projekt er det vigtigt, at du lader fantasien få frit løb.

4. Kreative malerier med smeltede farvekridt

Dette er en af de mest populære idéer eller håndværk med farvekridt. Husk dog på, at selvom videoer på sociale netværk ofte bruger nye farvekridt, handler det denne gang om genbrug.

Du har sikkert set en kvinde, et par eller en elefant med en paraply lavet af disse farvede stykker. Og selv om du helt sikkert kan kopiere designet, skal du også tænke på, at du har et tomt lærred til at lave, hvad du vil.

Ud over farvekridt og et lærred skal du bruge en hårtørrer. Det er vigtigt for at smelte farverne.

5. Giv liv til dine glaskrukker!

Dette er en anden aktivitet, som børnene virkelig nyder. Tag flere tomme syltetøjsglas og begynd at gøre dem personlige. De kan bruges til at opbevare andre ting. Du skal bare smelte farveblyanterne, lave figurer og lime dem på glassene.

Du kan også lægge farveblyanterne i glasset og smelte dem med en hårtørrer. Det bedste er at se farveblyanterne tage forskellige former.

En masse forskellige glasflasker

Når du har tømt flaskerne og glassene, må du ikke smide dem ud. De kan genbruges.

6. Genbrug af farvekridt til at skabe originale T-shirts

Denne idé overrasker virkelig folk! Du skal bare tage en masse farvekridt og finde ud af, hvordan du kan personliggøre dine børns T-shirts.

Først skal du samle det, du har brug for. Det omfatter farveblyanter, stof til trykning, et rivejern, et stykke pap og et strygejern.

Når du har alting klar, laver du designet på pappet og skærer indersiden ud. Riv derefter farvekridtene, læg pappet med designet på stoffet og fordel stykkerne af farvekridt. Som afslutning skal du lægge et stykke stof oven på den t-shirt, du printer, stryge det, og så er du færdig!

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Du kan genbruge syltetøjsglas og organisere badeværelset

Lær at genbruge farvekridt

Rester af farvekridt er upraktiske at tegne med. Så ud over ovenstående kan det være en god idé at samle resterne, lægge dem i en form, bage dem, og voila: Du har nye, let håndterbare farver til dig eller dine børn!

Det kan interessere dig ...
12 håndværk, du kan lave med gamle sokker
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
12 håndværk, du kan lave med gamle sokker

Har du nogle sokker, der mangler en partne? I denne artikel viser vi dig forskellige håndværk, du kan lave for at give dine gamle sokker et nyt liv...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.