8 idéer til indretning af et lille soveværelse

Indretning af et lille soveværelse behøver ikke at være en umulig opgave - følg disse tips, og du vil se, hvor nemt det bliver!
8 idéer til indretning af et lille soveværelse

Sidste ændring: 12 juli, 2023

Vi ved, at indretning af et lille soveværelse kan være kompliceret. Hvilke farver er bedst? Hvilke møbler fungerer godt? Hvordan undgår man, at alt ser trangt ud? Det er de mest almindelige spørgsmål, men de behøver ikke at give dig for meget stress!

Læs videre, for i denne artikel vil vi give dig nogle tips til at indrette dit lille soveværelse med stil og optimere hver eneste kvadratmeter, du har til rådighed.

1. Indretning af et lille soveværelse: Vælg de rigtige farver

En lav seng i et soveværelse

Den første ting, du skal vide om at indrette et lille soveværelse, er, at den farvepalet, du vælger, er meget vigtig. At vælge den forkerte nuance kan få rummet til at skrumpe eller udvide sig og er også ansvarlig for atmosfæren.

I dette tilfælde er det ideelle at vælge en farve som hvid, neutral og med en utrolig evne til at få små rum til at se meget større ud, end de faktisk er. Men hvis denne nuance virker lidt kedelig, eller du foretrækker at bruge den til sengetøj, så gå efter beige, terrakotta, de lysere gråtoner eller andre farver efter eget valg, så længe det er pastelfarver.

Hvis du er til mørkere farver, og du har rigeligt med naturligt lys takket være vinduerne, så kan du give det en chance. Gå efter en farve med spejleffekt, som vil give en effekt af mere plads i dit soveværelse.

2. Gå efter funktionelle møbler

Eksempel på indretning af et lille soveværelse

Et lille soveværelse til to personer, som det store soveværelse, kan være overvældende. Derfor er det bedst at vælge funktionelle møbler til opbevaring, f.eks. skoskabe, skabe og kommoder.

Du kan f.eks. købe en skræddersyet seng med skuffer til opbevaring af sko eller andet tilbehør. Til meget små rum vil en sovesofa være en stor hjælp, som du kan bruge i løbet af dagen.

På samme måde anbefales det at vælge et skræddersyet skab med de specifikke rum, som du og din partner vil bruge. En anden idé er at udnytte den øverste plads med modulære eller ophængte møbler og hylder.

Flere gode tips til dig i denne artikel: 9 tips til opbevaring af vintertøj

3. Udnyt al ledig plads i indretning af et lille soveværelse

Siddeplads ved vindue

Der er soveværelser, som ikke er helt små, men som alligevel har en del upraktisk plads. For eksempel områder under vinduet eller formede hjørner, hvor intet synes at passe ind.

Før du opgiver at bruge disse rum, så tænk over, hvordan du kan optimere dem. Du kan sætte en stol eller installere en bænk, hvor du kan læse, mens du nyder solen, der strømmer ind gennem vinduet. Det er også en god idé at installere nogle svævende hylder til bøger eller andre dekorative genstande.

Idéen er, at du tænker ud af boksen og ikke lader disse rum stå tomme, fordi du ikke ved, hvordan du skal bruge dem.

4. Vælg små sengeborde

Et lille sengebord, der er glimrende til indretning af et lille soveværelse

Sengeborde er meget nødvendige. Der kan du opbevare medicin, et glas vand, vækkeuret eller andre ting, du har brug for at have ved hånden.

I betragtning af deres funktionalitet anbefales små sengeborde, når det kommer til indretning af et lille soveværelse. Da det handler om at udnytte pladsen godt, er det bedst at købe et par af dem med en afrundet form eller at installere svævende borde.

5. Brug spejle til at udvide synsfeltet

Et spejl i et soveværelse

Spejle er en vigtig allieret i små rum. Du kan installere dem direkte på væggen, fladt, eller tilføje dem gennem de møbler, du har, såsom skabe eller kommoder. Når det gælder former, vil de se godt ud i et rundt design, da det blødgør miljøet en hel del.

Spejlets funktion er at fordoble pladsen i soveværelset og tilføje mere belysning. En god idé er at have en naturlig lyskilde foran eller ved siden af spejlet.

6. Vælg at indrette med naturlige materialer

Et gulvtæppe

Uanset hvor lille dit soveværelse er, skal du, når du indretter det, huske på, at det er et intimt rum, og at det skal fremkalde varme og fred. Af denne grund anbefales det at tænke på et tæppe, og især et lavet af naturlige materialer.

Blandt de forskellige muligheder inviterer vi dig til at tænke på et par hængende natlamper lavet af stof og træ. Selvom det er lidt rustikt, er dette tilbehør, der ser godt ud i kombination med hvide og brune eller grå nuancer.

Udforsk mere i denne artikel: 6 tips til at bruge dyreprint i indretningen

7. Hold orden på alt

Et organiseret tøjskab

Nøglen til at få indretningen af et lille soveværelse til at skille sig ud er at holde orden. Selvom vi taler om to mennesker, der bor sammen i det samme rum, skal du sørge for, at alt er på sin plads.

For at opnå dette skal du efterlade en kurv på badeværelset eller i vaskerummet til vasketøj, og undgå at smide det i rummet. Sko skal altid være på deres plads, aldrig spredt rundt i soveværelset. Borde, kommoder og hylder skal altid være ryddelige.

8. Mindre er altid mere i indretning af et lille soveværelse

Et minimalistisk soveværelse

Selvom det minimalistiske miljø ikke er for alle, er det en god idé at anvende det, når du har et lille soveværelse. Når du indretter, er det ideelt at lave en liste over de ting, du har brug for, og holde dig til den.

Glem ikke, at det er her, du vil hvile og dele intime øjeblikke.

Klar til at indrette dit soveværelse, selvom det er lille?

Med de retningslinjer, vi har delt med dig, vil du opnå en enkel og funktionel indretning af dit lille soveværelse. Men det sidste tip, vi vil give dig, er a tænke over nogle små ekstra ting, der kan tilføje personlighed til rummet.

Nogle muligheder er et stort fotografi af jer to, opdelt i tre dele, til at placere over sengens hovedgærde. Eller et lille et til at stille på kommoden.

Det er også en god idé at vælge en duft, som I begge kan lide, og putte den i en diffuser. Glem ikke det grønne med en fin plante. Hvilke andre ting ville du tilføje?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.