6 tips til at bruge dyreprint i indretningen

At indrette huset med elementer med dyreprint vil aldrig gå af mode. Denne tendens kan anvendes i alle rum og ikke kun til tekstil.
6 tips til at bruge dyreprint i indretningen

Sidste ændring: 23 april, 2023

Dyreprint findes ofte i tøj, men man kan også bruge dyreprint i indretningen. Dette modekoncept er et af de mest slående til at indrette hjemmet med, enten gennem møbler, gardiner, tæpper og endda service.

De diskrete eller meget udtryksfulde mønstre, der inkluderes i denne stil, giver ethvert rum et eksotisk og ukonventionelt præg. Selvfølgelig skal du være forsigtig, når du anvender dyreprint, så intentionen ikke overskrider grænserne for god smag.

Hvis du ønsker at indrette dit hjem med detaljer, der hentyder til tendensen, så overvej de forslag, som vi vil afsløre, og som vil spille til fordel for processen. Læs med!

Alt om dyreprint

Definitionen af dyreprint i ordbogen over neologismer i det aktuelle spansk er direkte og enkel: “om et stof, hvis print efterligner dyrehud”.

På den anden side henviser Ohio State University i en artikel til, at dyreprint tidligere repræsenterede et symbol på magt. Faktisk brugte konger og dronninger tæpper med dyreprint blot for at vise deres sociale status.

Nogle mennesker mente, at disse uhøjtidelige stykker overførte styrken fra de jagede dyr til deres ejere.

I dag bruges dyreprint imidlertid i mode og indretning uden at markere en afstand mellem dets tilhængere og sociale klasser, da man i alle lag kan finde ornamenter med stilen.

En anden forskel mellem den nytteværdi, som det fik tidligere og i dag, er, at man ikke behøver at gå på jagt for at få et dekorativt stof; nu fremstilles de af syntetiske stoffer, der ligner dyreskind, for at undgå de lidelser, som de forskellige arter blev udsat for.

Dekorationer med dyreprint gik fra at være meget excentriske til at vise subtile og elegante detaljer. De viser glatte prints eller teksturer som f.eks. pels.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Åbent koncept: En indretningsstil, du helt sikkert gerne vil kende

Tæppe i zebrastil repræsenterer dyreprint i indretningen

Tendenser indendfor dyreprint i indretningen

Det er almindeligt, at de første prints, man tænker på, når man taler om dyreprint, er leopard og tiger. Ja, de er måske nok de mest populære, men de er ikke de eneste. Udover disse klassikere findes der en bred vifte af tidløse mønstre. Lad os tage et kig på nogle af dem:

  • Ko.
  • Zebra.
  • Giraf.
  • Firben.
  • Gepard.
  • Slange.
  • Påfugl.

Til denne liste tilføjes andre tropiske tegninger som eksotiske fugle samt pastelfarver for at bryde med konventionelle skemaer og nærme sig fantasien.

Derfor er det ikke ualmindeligt at finde puder, tæpper og andet dekorativt tilbehør, der ligner huden af en zebra, men for eksempel kombinerer blå og hvide nuancer.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: 7 tips til at indrette dit hjem med neonlys

Anbefalinger til at få succes i hjemmet med dyreprint i indretningen

Dyreprint er en mulighed til at dekorere huset med, herunder møbler, tæpper og keramik. Det kan bruges i stuen, spiseområdet og soveværelserne for voksne og børn. For at opnå et vellykket resultat skal du tage følgende tips til efterretning.

1. Forsigtighed i brugen

Der er nogen, der foretrækker det vilde dyreprint i store mængder, men tilbageholdenhed vil få området til at se elegant ud.

Fyld ikke hele huset med pels, når du blot kan bruge et tæppe i stuen eller puder på ensfarvede møbler. Et sofaovertræk, en puff eller en lille væg med dyreprinttapet er nok til at anvende tendensen.

2. Subtilitet i nuancerne

Hvis farven på printet er blød, er det tilladt at dække et større område. Beklæd flere vægge med tapet i lyse nuancer, så du ikke overbelaster sceneriet.

Hvis du vil polstre et møbel, så bed det ansvarlige firma om at designe mønstret med en fornyet palet, så du holder dig til farverne, men i en subtil rækkevidde.

3. Bring det ind i køkkenet

Et mønstret spisestel, en dug, fliser og service i dyreprint er også måder at bringe stilen ind i køkkenet på uden at overdrive.

4. Opmærksomhed på detaljer

Et fotografi af et girafskind, mønstrede kanter eller zebrastribet sengetøj er små, men passende detaljer til dyreindretning.

Det betyder, at det ikke er nødvendigt at fylde rummene med store insinuerende tegn på den pågældende kunst. Nogle gange klarer man opgaven med en eller få genstande.

5. En stil inden for en stil

I stedet for at blande forskellige prints er det bedst at sammensætte stilen med det, der er i samme tråd. Mønstre er i forvejen iøjnefaldende, så det er ikke anbefalet at fylde rummet med forskellige typer maling.

Hvis du vælger leopard, så lad det kun være leopard. Hvis du vælger en væg med flamingomønster, skal du ikke tilføje andre ting med striber. Der er en hårfin grænse mellem personalisering og ekstravagance. Prøv ikke at overskride den.

6. Overvej at blande dyreprint med andre materialer

Da det ikke er meningen at mætte, skal du afbalancere indretningen ved at inddrage træmøbler eller tilbehør som jute eller flet for at skabe harmoni, uden at det går ud over det dyriske udseende. Væglister og marmorbordplader er fornuftige og supplerende alternativer til tendensen.

Soveværelse med en seng i midten

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Keramik: Hvordan man bruger det i indretning

Hvad man ikke skal gøre, når man bruger dyreprint i indretningen

Formålet med indretningen er originalitet, men lad ikke det hele løbe løbsk. Selv om “dyreånden” er relevant, er det bedst at holde sig væk fra møbler med dele som kattehoveder, arme, der simulerer slanger, eller poter med kløer. Selv om det er genskabte stykker, er deres inddragelse overdrevet, og nogle mennesker finder det upassende.

At give volumen til printet er en anden fejl, da det ikke altid ser godt ud. Det er en fordel at få råd fra en ekspert i indretning for at afbalancere stemningen med dyreprint. Men hvis du vover dig ud i det uden hjælp, vil ovenstående tips helt sikkert være til stor hjælp.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.