13 indendørs hængeplanter til dit hjem

Indendørs hængeplanter fylder vores hjem med liv. Find ud af, hvilke der er de bedste til at pynte i dine rum i denne artikel.
13 indendørs hængeplanter til dit hjem

Sidste ændring: 03 januar, 2024

Indendørs hængeplanter bringer liv til vores hjem. Ud over at pynte er de med til at rense den omgivende luft, skræmme myg væk og skabe balance i rumtemperaturen. Det er meget nemt at skabe en oase i huset.

Grønt, grønt og mere grønt… Naturlige planter vinder indpas i vores hjem og på vores kontorer. Men bare rolig. Nogle er meget nemme at passe.

Vær dog forsigtig, før du køber en hvilken som helst plante! Løb ikke ud til planteskolen for at købe en hvilken som helst blomst. Du bør først lære om de bedste indendørs hængeplanter, som vi vil tale om her.

1. Tillandsia: En luftplante

Tillandsia er en meget eksotisk plante, da man ikke behøver at plante den i en potte for at få den til at vokse. Ja, du læste rigtigt: De er så unikke, at du kan plante dem på sten, metalstøtter, træstykker eller ethvert andet dekorativt element. Det skyldes, at deres rod ikke udvikler sig traditionelt.

Du kan endda plante denne type plante inde i en glaskugle. Dens smukke blade giver dig mulighed for at lege med forskellige dekorative kompositioner. Det bedste er, at den er kæledyrsvenlig.

En luftplante kræver ikke vanding, men den skal sprøjtes en gang om ugen. Sørg for, at dens blade er gennemvædede.

Vi tror også, du vil have glæde af at læse denne artikel: Sådan kan du omplante kaktus uden skader: En trinvis guide

2. Peperomia: Klassiske og smukke indendørs hængeplanter

Peperomia går ikke ubemærket hen i et rum. Dens form og grønne farve er uden tvivl meget tiltrækkende for de fleste mennesker, især når dens særegne runde blade er i fuldt flor.

Hvad angår pasning, kræver den lidt ekstra arbejde. Det inkluderer ingen direkte sol, men den har brug for lys og lidt vand. Og så fortjener den en flot krukke, der fremhæver dens kødfulde blade.

Peperomia er eksempel på indendørs hængeplanter
Peperomia-plantens kødfulde blomster er ideelle til et frodigt udseende.

3. Fuglerede: En meget speciel plante

Tro mod sit navn har denne type bregne mange, bølgede blade, der danner en krone. De ligner en smuk fuglerede, når de bliver passet godt. Planten bliver op til en meter i højden.

Takket være dens karaktertræk kan den vokse i rum med lidt lys. Det er dog bedst at sørge for en god lyskilde, men ingen direkte sol. Sørg også for, at der er en høj luftfugtighed.

Dens jord skal være fugtig, men ikke oversvømmet. Det anbefales, at du vander jorden to eller tre gange om ugen, afhængigt af temperaturen.

4. Potus: Klassiske indendørs hængeplanter

Dette er en plante med hjerteformede grønne blade. Det er måske en af de bedste planter for begyndere, da den er meget modstandsdygtig over for ugunstige forhold.

Den har brug for moderat vanding, er let at formere og kræver ikke meget lys. Men vær forsigtig: Den anbefales ikke, hvis du har hunde eller katte i hjemmet. Potus er en giftig plante for dem.

5. Himalayaplante: En bladrig staude

Med den rette pleje er den en sand fryd for øjet. Himalayaplanten har smukke og stedsegrønne små blade, som danner en meget bladrig plante.

Himalayaplanten bør ikke udsættes for direkte sollys. I så fald kan bladene brænde, så det anbefales at placere den i halvskygge.

Vent, til jorden er tørret helt ud, før du vander den. Beskær de grene og blade, der er tørret ud.

Det er en hængeplante, der er sikker for kæledyr og ideel til at skabe en nordisk stil i hjemmet. Hold den væk fra direkte sol, og giv den moderat vanding. Rens også bregnebladene fra tid til anden.

7. Tradescantia: En meget smuk hængeplante

Tradescantia skiller sig ud med sine smukke farver. Den har en intens purpurfarvet eller rødlig tone i bladene. Denne type indendørs plante er meget modstandsdygtig, så du kan også have den uden for huset. Den går ikke så let til grunde i hænderne på en nybegynder.

Du skal kun give naturligt, indirekte lys og vande denne plante to gange om ugen i varmt klima og en temperatur, der ikke er lavere end 12 grader Celsius.

8. Rosenkrans: Umiskendelig på grund af sin form

Den kaldes også “perlekæde” takket være dens karakteristiske grene, der er dækket af grønne perler. Det er faktisk plantens vandreserver, som gør det muligt for den at overleve længere tørkeperioder. Den har dog brug for moderat vanding for at holde sig sund.

Denne sukkulent kræver minimal pleje på trods af sit eksotiske udseende. Bare sørg for at holde den indendørs, da den ikke har det godt med kulde og træk.

9. Måneskin: En plante, der pynter i rummet

Denne hængende indendørs plante har mørkegrønne blade, der fungerer som et lærred, hvor de markante sølvpletter træder frem. Stil den på en hylde, hvor den får naturligt lys, men ikke direkte sollys.

Vandingen skal være moderat. Vand blot en gang om ugen i varmt vejr og hver anden uge om vinteren.

10. Edderkoppeplante: Velkendte indendørs hængeplanter

Edderkoppeplanten er et andet valg af indendørs hængeplanter, man kan starte ud med. Den lagrer vandreserver i sine rødder, så den kan modstå utilsigtet tørke. Den skal dog vandes ordentligt to til tre gange om ugen om sommeren og en gang om ugen om vinteren.

Disse planter er meget modstandsdygtige over for skødesløse og glemsomme plejere. De har mange tynde, grønne blade. De sætter pris på en halvskyggefuld placering og kan godt lide fugt.

11. Petunier: En fabelagtig og munter plante

Dette er en blomstrende stueplante, der vil tilføje munterhed til dit hjem. Petunier overlever ikke kolde temperaturer, da de stammer fra Sydamerika.

De skal stå på lyse steder med konstant vanding, men pas på ikke at oversvømme jorden eller gøre blomsterne våde.

Smukke lilla og gule blomster
Selvom det er almindeligt at placere dem udenfor, kan petunier også dyrkes indendørs.

12. Hoya linearis: En meget elegant plante

Denne plante har levende grønne blade, smukke spiralformede stængler og elegante blomster, der udskiller en behagelig aroma. Til gengæld for al dens skønhed bør du give den god belysning, men undgå direkte sol.

13. Hængende orkideer: Luksuriøse indendørs hængeplanter

De mest kendte er Cymbidium-orkideerne , som stammer fra Asien. De vokser lodret og kan blive næsten en meter lange. De har smukke farver og former, der giver rummet et ekstra strejf af elegance.

Husk, at den har brug for naturligt lys, men ikke direkte lys, og at dens jord aldrig må være helt tør. Derfor afhænger vandingen af dette. Husk også, at dens optimale temperatur ligger mellem 15 og 18 grader celsius.

Kunne du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Passer det, at aspirin kan hjælpe planter med at slå rødder?

Indendørs hængeplanter: Den perfekte dekoration til hjemmet

Indendørs hængeplanter ser ud til at være et dekorativt touch, der aldrig går af mode. Naturen bringer lys og liv til hjemmet.

Bare husk på, at hver plante har brug for forskellig pleje. Naturens nuancer er den perfekte dekoration i dit hjem!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.