Indsprøjtning af ultralydsvejledt filler: Anvendelse og fordele

Moderne skønhedsbehandlinger sigter mod enkelhed, præcision og ingen smerte. Ud over disse banebrydende procedurer findes der ultralydsvejledt filler.
Indsprøjtning af ultralydsvejledt filler: Anvendelse og fordele
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 13 november, 2022

De midler, der anvendes inden for æstetik, bliver ofte forbedret. Det er tilfældet med ultralydsvejledt filler, som er en metode til at injicere stoffer i huden under vejledning af en ultralydsscanning.

Takket være denne form for teknik er sandsynligheden for fejl under hudforbedringsprocedurer reduceret. Metoden gør det muligt for specialisterne præcist at overvåge de stoffer, der indføres i personens ansigt, at undgå hændelser under proceduren og at overvåge behandlingen nøje.

Hvad er ultralydsvejledt filler?

En forklaring fra Mayo Clinic viser, at filler er stoffer, der sprøjtes ind i huden for at udjævne rynker og gøre dem mindre synlige. De udføres i ambulante procedurer og under lokalbedøvelse.

Den ultralydsvejledte funktion henviser til, at infiltrationen overvåges med ultralyd. På grund af den reproducerbare kvalitet visualiserer lægen udviklingen af det injicerede materiale i realtid.

Dette fremgår af en artikel (primært på spansk) i tidsskriftet Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana, hvor det fremhæves, at ultralyd også hjælper med at klassificere stofferne efter mønstre.

Dette punkt hjælper både læger og patienter, idet man tager hensyn til, at de senere kan have brug for nye injektioner, og det er vigtigt for at få kendskab til uforenelighederne.

Da det er et middel, der anvendes i ansigtet, er det nødvendigt at huske på, at blodkarrene i dette område reagerer på mønstre, som ville være vanskelige at lokalisere uden billeddannelsesteknikker. Botulinumtoksin, hyaluronsyre, flydende lifting og enhver form for injicerbar filler kan observeres med ultralyd.

Kvinde får indsprøjtet ultralydsvejledt filler i ansigtet

Fordele ved ultralydsvejledt filler

Ud over oplysningerne om ansigtsanatomien og hudens krav administrerer eksperten med denne nye metode filler med garanti for, at der ikke sker fejl i det område, der skal behandles. Ultralydsvejledt filler i ansigtet har flere fordele, som vi nu gerne vil fortælle dig om.

Regulerede doser

Visualisering af infiltrationsområdet betyder, at lægen har brug for mindre filler, fordi processen optimeres ved at give dosis i det specifikke område .

Identifikation af det område, der skal behandles

Eksperten finder det lettere at arbejde med ultralydsvejledning. Ved hjælp af billederne kan de lokalisere det område, der skal behandles. Dette er meget mere fordelagtigt for harmoniske og behagelige virkninger for øjet.

Minimerer risici

Når specialisten kan se blodkarrenes placering med ultralyd, kan de fortsætte med garanti for, at injektionen ikke vil forårsage bivirkninger, såsom hæmatomer. Det minimerer også risikoen for at infiltrere arterier. Sidstnævnte har alvorlige konsekvenser: Nekrose af hudvævet eller dannelse af blodpropper.

Visualisering af det injicerede materiale

Når filleren injiceres, gøres processen synlig med ultralydsvejledning. Det samme værktøj er nyttigt til senere at lokalisere materialet og kontrollere, om det er integreret i vævet uden problemer.

Det forenkler diagnosen, hvis der opstår komplikationer

Dette værktøj vejleder i løsningen af nødsituationer efter injektion. Hvis der opstår allergi eller betændelse, hjælper ultralyd eksperten med at lokalisere materialet for at opløse det med et andet stof.

Tilfælde, der kan få gavn af ultralydsvejledt filler

Oplysninger fra den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) viser, at dermal fillers til ansigtet forbedrer udseendet af fine linjer og volumetab forårsaget af aldring eller helbredstilstande. De hævder, at patienterne næsten altid er tilfredse med resultaterne.

FDA understreger dog, at ikke alle er egnede til fillers. Især personer med blødningsforstyrrelser eller allergier.

Baseret på alle tilgængelige oplysninger er teknikken gunstig i tilfælde som dem, der nævnes nedenstående:

  • Æstetisk forbedring: Områder som læberne, nasolabialregionen, næsen, panden og tindingerne er blandt de områder, der oftest konsulteres for fillers. På grund af disse områders fine karakter er det tilrådeligt at anvende en ultralydsvejledt proces.
  • Tandskæren: Personer, der er under behandling for tandskæren, finder lindring ved at behandle kæbemusklerne med filler. Injektionen hos disse patienter skal være lige i musklen, ellers virker det ikke.
  • Korrektion af andre procedurer: Når tidligere fyldstoffer ikke er blevet injiceret korrekt, har de en tendens til at trykke på eller blokere blodkar. Ikke-invasive ultralydsvejledte behandlinger fungerer som korrektioner, der fortynder det tidligere infiltrerede materiale.
Ultralyd til ultralydsvejledt filler

Er der nogen risici ved injektion af ultralydsvejledt filler?

Ultralydsvejledte injektioner skal udføres af en ekspert, der kender det menneskelige ansigts anatomi for med sikkerhed at kunne kortlægge arterier, muskler, vener og andre strukturer i ansigtet. Hvis du overlader denne skønhedsprocedure til uerfarne personer, risikerer du, at fyldstofferne ser unaturlige ud.

Det er ligeledes vigtigt at gå til certificerede centre, der overholder sundhedsstandarderne, for at minimere de negative virkninger. Tjek de love, der regulerer skønhedscentre i dit land, for at være på den sikre side.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.