Intet du gør vil nogensinde være godt nok

Noge gange lige meget hvad du gør, så vil det aldrig være godt nok til at møde andre folks forventninger. Men ved du hvad? De eneste forventninger, du behøver at møde er dine egne.
Intet du gør vil nogensinde være godt nok

Sidste ændring: 24 juli, 2019

For nogle mennesker, vil intet du gør nogensinde være godt nok, og de vil få dig til at føle sig som en professionel fiasko, selvom du ikke er det.

Disse er skadelige situationer, især hvis personen med de store forventninger er et familiemedlem eller endda din partner.

Disse personlighedstyper har et meget konkret mål: At holde os under deres kontrol og i overensstemmelse med deres strenge værdier.

Tro det eller ej, disse typer af forholdsdynamik eksisterer overalt. Sommetider uanset, hvad vi siger eller gør, vil intet være godt nok for at et familiemedlem, en ven eller kollega. Vi kan aldrig have ret i deres opfattelse.

I stedet for at basere vores liv på, hvordan andre kan reagere, er vi nødt til at bryde med disse typer af relationer, der forårsager unødig elendighed.

Nedenfor vil vi forklare, hvordan det skal gøres.

Intet du gør, er nogensinde godt nok: 3 trin til frihed

Følelsesmæssig åbenhed, aktiv lytning og gensidighed findes ikke i overflod i disse dage. Folk er uhyre kompliceret og ikke alle har den samme opfattelse af “respekt”.

Nedenunder, har vi de mange facetter, der skal tages i betragtning:

  • Frygt: Disse begrænsende holdninger får os til at ønske, at vi kan kontrollere andre for at undgå at miste dem. Det er almindeligt, at frygt tvinger os til at ydmyge andre for at bevare kontrol. Beroligelse af os selv og dække over vores frygt, gør os klar over, hvor lavt vores selvværd egentlig er.
  • Måden du er blevet opdraget på: Dette er et centralt aspekt. Vokse op uden sunde bånd til at tilbyde sikkerhed eller til at lære betydningen af respekt fører til en mangel på personlige og følelsesmæssige færdigheder.
  • Personlige interesser: Vores egen egoisme og begær. Sommetider uanset, hvordan vi er blevet opdraget, føler nogle mennesker behov for at styre hele deres miljø og etablere dominans.
Pige paa en blomst

Dette viser noget meget simpelt. Mennesker er virkelig dygtige til at sætte beskyttende panser op. Ingen ved, hvad der ligger under de tykke skaller. Jo hårdere rustning, desto mere komplekst et menneske nedenunder.

Vi vil forklare, hvordan du forsvarer dig selv mod disse typer af mennesker.

Dine prioriteter er ikke mine prioriteter

Vi er sikre på, at du på et tidspunkt har oplevet en lignende situationen, som beskrevet nedenfor. Før eller senere vil du indse, at det du værdsætter ikke kan matche op med, hvad andre synes er vigtigt. Hvis du vælger at være vegetar for eksempel, kan din familie latterliggøre din beslutning.

Hvis du kommer hjem med en ny partner, kan de fortælle dig, at du “fortjener bedre.” I stedet for at føle dig ydmyget, er du nødt til at forstå et par ting:

  • Alle har forskellige meninger. Men nogle mennesker vælger at påtvinge deres perspektiver på andre i stedet for at respektere og lade andre være, fordi de tror deres sandhed er overlegen i forhold til andres.

Dette er ikke rigtigt. Hver gang du finder dig selv i en situation som denne, husk på dette:

  • Vores liv er ikke centreret omkring andre: vi er frie og har ret til at leve vores eget liv med værdighed.
  • Ingen har ret til at fortælle os, hvad vi skal gøre for at være lykkelig.
Kvinde i en bil

Hvad der gør mig glad, er godt for mig

Hvis det du gør, siger eller står for gør dig glad, betyder alt andet ikke noget. Dine valg definerer, hvem du er og hvert skridt du tager markerer en sti, der er din alene ingen andens.

  • Husk på, at hvis andre kritiserer eller ikke accepterer dine valg, er det deres problem. Ikke dit. Vi er nødt til at være bevidste om vores egne behov.
  • Hvis vi levede vores liv ved at glæde andre og forsøgte at leve op til deres forventninger, ville vores liv ikke have nogen mening. Skabelse af din egen lykke kræver mod, selvbevidsthed og kamp for, hvad du fortjener.

Livet er for kort til at leve op til andres forventninger

Vi begår alle fejl og dem, der virkelig bekymrer sig for os, vil hjælpe os med at udrede dem. Men en person, der altid korrigerer dig og lægger dig ned er ikke nogen hjælp overhovedet – de forårsager faktisk skade i stedet for.

  • Hvis du kender nogen som dette, er du nødt til at forstå, at de aldrig vil ændre sig. Det er virkelig svært, når nogen ikke kan inspireres af eller gengælde respekt.
  • Intet virker bedre end at huske på, at livet er for kort til at være ulykkelig. Gør dig selv til en prioritet. Hvis intet du gør er godt nok for denne person, accepter det og lad dem gå.
dansende kvinde - godt nok

Du ved, at de ting du gør er gode, fordi du gør dem på din egen måde i henhold til din personlighed og dine værdier. Lad ikke nogen forstyrre denne balance eller beskadige dit selvværd.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.