Jamsu: Sådan fungerer det koreanske makeup-trick

Jamsu er et makeup-trick baseret på at gøre ansigtet vådt for at fiksere kosmetik. Her er, hvordan du opnår denne effekt.
Jamsu: Sådan fungerer det koreanske makeup-trick

Sidste ændring: 03 maj, 2023

Fugter du dit ansigt efter at have lagt makeup? Det er det, jamsu handler om. Det er et skønhedstrick, hvor koldt vand bruges til at forsegle foundation og pudder.

Ligesom andre koreanske skønhedstendens er denne metode gået viralt på TikTok, hvor videoer deles, der viser, at fugten af huden bidrager til produkternes glathed, udseende og holdbarhed.

Denne tendens følges af dem, der har fedtet hud, og som i proceduren finder løftet om, at væden ikke vil forringe den matte effekt eller smelte makeuppen. Desuden efterligner den orientalske ansigter, som er kendt for at se fejlfri ud.

Hvis din nysgerrighed er blevet vakt, så læs videre og opdag fordelene ved en af de mest populære skønhedsteknikker i øjeblikket.

Jamsu: At gøre din makeup våd for at forsegle den

Udtrykket jamsu betyder “dyppe i vand”. I K-beauty-verdenen anvendes det bogstaveligt talt som en makeupteknik. Det er en plan, som koreanske kvinder anvender for at vise en glansfri, langtidsholdbar makeup.

Hemmeligheden er, at vandet skal være meget koldt, da det vil lukke porerne og hjælpe foundation og pudder med at trænge ind i huden. Så meget, at det vil ligne en naturlig polering.

Medmindre du har en meget følsom hud, kan du tilføje isterninger til vandet for at maksimere resultatet.

Fordele ved jamsu-makeupteknikken

Tilhængere af denne rutine anbefaler, at man gør det to gange om ugen, så huden bliver blødere. Ud over at hjælpe på udseendet af makeuppen er det at ligge et øjeblik i blød i koldt vand forbundet med hydrering af ansigtet og minimering af risikoen for akne.

Ligeledes er det at ligge i blød i koldt vand forbundet med god blodcirkulation. I en artikel offentliggjort af WebMD Corporation står der, at hudens kontakt med isvand styrker kontraktile fibre, fremmer fasthed og styrker arterioler, der er vigtige for, at dermis kan reagere på skader.

Hvordan anvender man jamsu-teknikken?

For at udføre denne procedure har du brug for en skål, som du kan dyppe dit ansigt i. Fyld den med koldt vand, ved en tålelig temperatur. Du kan bruge is, hvis du foretrækker det. Men før du dypper dit ansigt i det, er det nødvendigt, at du renser det.

Hvis din hud er ren, ser makeuppen bedre ud. Eksperter fortæller os, at daglig ansigtshygiejne er afgørende for at slippe af med sved, talg og forureningsrester, der er imprægneret i løbet af dagen. Når huden er blevet renset, skal du gå videre til følgende trin.

1. Påfør cremer

Start med primer, foundation og concealers. Alt, hvad der er cremet og ligner huden. Lad være med at ordne læberne og øjnene endnu. Koncentrér dig om at påføre et lag, der dækker ufuldkommenheder. Gør det med en svamp eller pensel, ligesom du normalt ville lægge makeup.

2. Forsegling med pudder

En forsegling, før du laver jamsu-teknikken, gøres med pudder. Påfør en tilstrækkelig mængde gennemsigtigt eller mat pudder over hele ansigtet. Nogle kvinder vælger talkumpudder.

3. Dyp i koldt vand

Læg ansigtet i den vandfyldte beholder i et halvt minut (ørerne holdes over vandet). Efter 30 sekunder tages ansigtet op.

Denne fase er jamsu-makeupteknikken.

4. Dup tørt

Du må ikke tørre håndklædet over dit ansigt. Brug en ren klud, og tryk eller dup forsigtigt for at fjerne overskydende vand.

Gør det ikke med det samme. Vent mindst 30 sekunder, før du dupper let, så huden kan absorbere væsken.

5. Afslut makeuppen

Når de cremede produkter og den hudfarvede pudder er blevet forseglet og tørret, skal du gå videre til øjen-, læbe- og kindmakeuppen. Disse er ikke omfattet af jamsu-teknikken, fordi mascara, læbestifter og blush er intense nuancer som sort og rød, og de er tilbøjelige til at løbe, når de bliver fugtige.

Hvilke produkter er egnede til jamsu?

En gennemgang af koreanske skønhedsstandarder viser, at cremer mod urenheder, farvekorrigerende serum og ansigtsmasker er tre af de mest købte kosmetikprodukter i Korea. I deres kultur bliver det vigtigere og vigtigere og mere moderne at have et ansigt, der ser ungt ud.

Det sydkoreanske ministerium for fødevarers og lægemidlers sikkerhed godkender mærket “funktionel kosmetik” på deres marked. De ville være optimale til at forebygge rynker, slette urenheder, øge elasticiteten og beskytte mod solen.

Selv om man med jamsu-teknikken kun har brug for koldt vand, er det i fasen før nedsænkningen, dvs. i rensningen og forberedelsen, bedst at anvende de produkter, der er passende.

Efter at have specificeret detaljerne er det op til dig. Vent ikke på en bestemt dag, men øv dig på jamsu-effekten på forhånd. Selv om teknikken er enkel, er det altid bedre at øve sig, indtil man har styr på den.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.