Flydende eyeliner eller en blyant: Hvad er bedst?

Flydende eyeliner og blyant er begge fremragende værktøjer til at fremhæve dine øjne. Men hvilken af dem er den sundeste løsning?
Flydende eyeliner eller en blyant: Hvad er bedst?

Sidste ændring: 01 maj, 2023

Flydende eyeliner eller en blyant adskiller sig fra hinanden ved at være mere forskellige end blot udseende og sammensætning. De er uundværlige kosmetikprodukter i dit makeup-kit, fordi de forvandler intensiteten af dine øjne.

Mange af de konventionelle opskrifter på eyeliner indeholder konserveringsmidler og duftstoffer, men de findes også helt økologiske, hvilket ansigter med følsom hud er taknemmelige for, da de mindsker sandsynligheden for en reaktion på stofferne.

En af de to er ideel til at definere, udvide eller dramatisere stilen, idet de kombineres med skygger, glitter og highlightere. Så hvis begge tjener den samme funktion, hvordan ved du så, hvilken der er den bedste løsning? Læs videre for at få svaret.

Flydende eyeliner eller en blyant: Vigtige makeupværktøjer

Intens øjenmakeup

At farve øjenkonturen med flydende eyeliner eller blyant er ikke en ny tendens. Det er en teknik, der har været brugt i meget lang tid, med den forskel, at produktet har perfektioneret både formlerne og værktøjet for at forenkle påføringen.

Farvestofferne pigmenterer øjenlågene og øjenvipperne, hvilket gør det nødvendigt at håndtere dem komfortabelt og korrekt for at undgå hændelser i et så følsomt område som øjenkonturen.

En analyse i magasinet Offarm præciserer, at den flydende version af kosmetikummet har farvestoffer, der ligner dem i mascara. Det er filmdannende stoffer, der skaber en elastisk film på huden, og ingen olier for bedre fiksering. Blyanter er derimod fedtede nok til at blive fordelt tyndt og jævnt.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Nude makeup: Hvordan man anvender det uden at fejle i forsøget

Hvad er fordelene ved flydende eyeliner?

Flydende eyeliner giver en intens og præcis streg. Penslerne ligner en børste eller en pen med fin spids. Væsken er indeholdt i flasker, der ligner flasker med neglelak. Det er vigtigt at teste før brug, da nogle af de ingredienser kan påvirke øjnenes følsomhed.

Det kræver øvelse at lægge makeup med denne type eyeliner og er i begyndelsen lidt besværligt. Produktets konsistens og behovet for at håndtere en pensel tæt på øjet gør det nogle gange vanskeligt.

Det vigtigste er at male korte, hurtige strøg, så hånden ikke får en chance for at ryste. At beherske teknikken er et spørgsmål om øvelse. Jo mere du bruger flydende eyeliner, jo bedre bliver resultatet.

Denne makeup anses for at holde længe, selv på fedtet hud. Der findes vandfaste og ensfarvede formler, men begge er lidt besværlige at fjerne.

De bruges normalt til at tegne konturerne på det øverste øjenlåg. Det er ikke almindeligt at bruge den på den våde kant, men der er heller ingen kontraindikation, så længe man behersker teknikken.

De første par gange, man maler med flydende eyeliner, hjælper det med at markere prikker på øjenlåget og derefter samle dem sammen for at styre linjen.

Hvad er fordelene ved blyanter?

Kvinde med hvid blyant til øjnene

Eyelinerblyanterne ligner i udseende nøjagtigt dem, man har til at skrive og tegne, med den forskel, at deres blyant er ret cremet. De er de mest brugte eyelinere, fordi de er nemmere at påføre.

Hverdagsmakeup finder et perfekt værktøj i denne type eyeliner, da den giver dig mulighed for at prøve så mange stilarter, som du vil. Hvis der sker en fejl under påføring, er lidt micellar vand eller makeupfjerner nok til at slette og starte forfra.

Farvens intensitet bestemmes af antallet af streger, da blyanten genererer en lysere linje. Du fjerner spidsen med en eyeliner eller med en optrækkelig mekanisme. Det afhænger alt sammen af det format, du køber produktet i.

I fedtet hud er den fedtede konsistens af visse eyelinerblyanter kontraproduktiv, fordi makeuppen kan løbe. For disse hudtyper er vandfaste eyelinere bedst.

Desuden er holdbarheden af sådanne kosmetikprodukter længere end den flydende version. Blyanten har en holdbarhed på op til et år, mens flydende produkter vil udløbe på halvdelen af den tid.

Blyanter er mere praktiske til den våde kant. De er også gode til smokey eyes og intens smudging.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Tips til sikker øjenmakeup

Flydende eyeliner eller en blyant: Hvilken skal du vælge?

Når du vælger mellem flydende eyeliner og blyant, skal du huske de vigtigste egenskaber. Den første er indiceret, når der er mere færdighed, fordi du reducerer risikoen for fejl, og du vil ikke spilde tid på at gentage streger. Hvad angår blyanter, fungerer de perfekt til dem, der ikke har så meget erfaring.

En anden vigtig faktor er at tage hensyn til kosmetikkens formulering, så du vælger den med den mindst negative indvirkning på huden. Dette skyldes, at mange af de farvestoffer, der indgår i fremstillingsprocessen, indeholder parafenylendiamin og andre allergener.

Som gennemgået af den spanske sammenslutning af forenede optometrister, er det tilrådeligt at konsultere en læge om de mindst aggressive makeupalternativer til øjenområdet for at undgå allergier, tåreflåd, ødemer og konjunktivitis.

Det kan interessere dig ...
Dot eyeliner: Makeup-trenden, der triumferer på TikTok
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Dot eyeliner: Makeup-trenden, der triumferer på TikTok

Dot eyeliner giver dig mulighed for at fremhæve dine øjne med prikker. Men hvad er dot eyeliner egentlig? Vi fortæller dig alt om det her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.