Jordforbindelse: Fordelene ved at oprette forbindelse til jorden

Jordforbindelse består af at gå barfodet på jorden udenfor og vende tilbage til menneskehedens oprindelige tilstand. Det menes, at regelmæssigt at øve jordforbindelse kan hjælpe med at fremme dit velbefindende. Læs denne artikel for at lære mere om det!
Jordforbindelse: Fordelene ved at oprette forbindelse til jorden
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Der er få glæder i livet så enkle og sublime som dem, som jordforbindelse giver os.

Få mennesker kan benægte, hvor behageligt det er at gå barfodet i sandet på stranden eller mærke det dugdækkede græs kilde fødderne om morgenen. Disse behagelige oplevelser har ofte en minimal eller ikke-eksisterende økonomisk omkostning, men deres fordele er enorme.

Jordforbindelse betyder forbindelse til jorden, og det aktiverer ikke kun nerveenderne på dine fodsåler. Det er også en praksis, der kan helbrede din sjæl.

Hvad er jordforbindelse?

Jordforbindelse er en praksis, der foreskriver at øge din forbindelse til naturen for at fremme dit velbefindende, som denne kvinde i park udøver

Ordet “jordforbindelse” kommer fra ordet “jord”, der henviser til vores planet og også snavs eller jord. Det betragtes som en forbindelse med jorden.

Jordforbindelse består i at bringe din krop i kontakt med Jorden og den elektriske energi, der stammer fra den. Visse undersøgelser viser, at praksis med fysisk kontakt med jorden kan give fordele for dit fysiske helbred såvel som for dit humør.

Læs også: De bedste tips til at løfte dit humør

De, der følger denne praksis, minder os om, at mennesker oprindeligt holdt kontakten med jorden takket være det faktum, at de hele tiden gik barfodet rundt. Men med moderniseringen af ​​verden har vi mistet den kontakt.

Ifølge jordforsvarere har moderniteten isoleret os fra vores forfædres forbindelse med sko, tæpper og andre isolerende materialer, der holder os i en tilstand af fuldstændig adskillelse.

Forskning om dette emne tilføjer, at folk, der har genoprettet forbindelsen til jorden, har forbedret deres fysiske funktioner betydeligt. Der tales også om en mulig reduktion af træthed, udmattelse, smerte og endda depression.

Folk, der praktiserer jordforbindelse, hævder, at de føler mindre muskelspændinger og en åndelig ro som et resultat af at vende tilbage til det helbred, som moder Jord giver.

Hvis du tager dine sko af og genopretter forbindelse til jorden, kan naturens elektriske forbindelser virke på din krop. Denne tro har fået denne tendens til at få flere og flere tilhængere i sundhedsverdenen.

Fortaleren for ​​denne idé var terapeuten Clint Ober, der hævdede, at de elektriske ladninger i din krop balanceres efter 30 minutter barfodet, og dette påvirker dit helbred positivt.

Fordelene ved jordforbindelse

Kvinde smiler blandt bjerge

Folk tilskriver en række fordele til jordforbindelse, som til dato ikke er undersøgt nok. Derfor skal du huske på, at fordelene kommer fra anekdotiske beviser og undersøgelser, der stadig har brug for mere evidens for at bakke dem op. De mest fremtrædende fordele er:

 • Reducerer betændelse: Folk, der praktiserer jordforbindelse, siger, at kontakt med jorden kan reducere betændelse og skade på nogle celler.
 • Antioxidante fordele: De hævder også, at forbindelsen til jordens elektriske energi kan have antioxidante egenskaber, selvom der ikke er noget bevis for dette.
 • Afslappende effekter: Det kan hjælpe med at reducere angst, da det fremmer ro og balance i dit nervesystem.
 • Det hjælper med at give dig energi: At vende tilbage til den oprindelige forbindelse til jorden hjælper dig med at føle dig mere energisk og fuld af vitalitet.
 • Det hjælper med at synkronisere din krop med dag og nat. Dette giver dig mulighed for at hvile bedre om natten og føle dig godt tilpas om dagen.
 • Det frigiver stress, fordi du kortvarigt afbryder dit daglige ansvar og er meget jordforbundet i din krop.

Læs også: 7 fremragende måder til mental afslapning

Sådan gør du

Hvis du vil deltage i denne tendens eller prøve den, skal du bare følge disse meget enkle trin. Dette skyldes, at forbindelsen mellem mennesker og jorden er primær og ikke kræver en stor indsats:

 • Gå barfodet, når du kan. Du kan gøre dette på jord, græs eller sand, fordi det hjælper med at aktivere energipunkterne på dine fodsåler.
 • Berør vand. Dette hjælper dig også med at kanalisere din energi. For at gøre dette anbefaler vi, at du blandt andet vasker hænderne ofte, svømmer og bader. For tilhængere af jordforbindelse virker vand også ledende.
 • Forbind din seng med jorden: Nogle mennesker gør dette ved hjælp af stof, et kabel og metaltråde til at jorde deres seng.
 • Ud over disse trin lægger nogle mennesker specielle måtter under deres fødder, mens de arbejder.

Folk, der praktiserer jordforbindelse, bekræfter de formodede sundhedsmæssige fordele. Det er en praksis, der langt fra er skadelig, og som kan bidrage til dit generelle velbefindende, selvom der stadig er brug for mere evidens for at bevise fordelene.

Det kan interessere dig ...
Fordelene ved at tilbringe en hel dag på landet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fordelene ved at tilbringe en hel dag på landet

Der er mange fordele ved at tilbringe en dag på landet. Det hjælper dig trods alt med at lægge den overfyldte og stressende by bag dig. • Chevalier, G., & Mori, K. (2007). The effect of earthing on human physiology part 2: Electrodermal measurements. Subtle Energies & Energy Medicine.
 • Chevalier, G., Patel, S., Weiss, L., Chopra, D., & Mills, P. J. (2019). The Effects of Grounding (Earthing) on Bodyworkers’ Pain and Overall Quality of Life: A Randomized Controlled Trial. Explore.
 • Chevalier, G., Sinatra, S. T., Oschman, J. L., Sokal, K., & Sokal, P. (2012). Earthing: Health implications of reconnecting the human body to the Earth’s surface electrons. Journal of Environmental and Public Health. Sokal, K., & Sokal, P. (2011). Earthing the human body influences physiologic processes. Journal of Alternative and Complementary Medicine.
 • Sokal, P., & Sokal, K. (2011). The neuromodulative role of earthing. Medical Hypotheses.
 •  


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.