Juice med ananas og vindrue til at sænke kolesteroltallet

Resveratrol i druer er en potent antioxidant, der hjælper med at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
Juice med ananas og vindrue til at sænke kolesteroltallet
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Kolesterol er et lipoprotein, der findes i blodet hos mennesker og dyr. Selv om der nu om dage begynder at blive sat spørgsmålstegn ved dets forbindelse til hjerte-kar-risiko, er det en god idé at holde det inden for de anbefalede parametre. Plantefødevarer som f.eks. juice med ananas og vindrue kan hjælpe kroppen med at fjerne overskydende kolesterol.

80 % af kolesterolet dannes af leveren, mens 20 % kommer fra kosten. Dette stof spiller en vigtig rolle i transporten af lipider gennem blodet.

Når vi fører en usund livsstil og især en dårlig kost, kan kroppens lipidprofil ændres. Denne ændring kan forårsage visse problemer på det kardiovaskulære plan.

For at reducere kolesterol og nyde en god livskvalitet er det meget vigtigt at ændre spisevaner. Desuden bør du undgå fødevarer, der kan generere en ophobning af dette stof i kroppen.

Hvad er denne juice med ananas og vindrue til at reducere kolesterol?

Denne juice til at reducere kolesterol kombinerer egenskaberne fra druer og ananas for at lave en drik rig på antioxidanter, som kan hjælpe med at holde dette problem under kontrol. For at få mere klarhed over, hvad der anbefales for at passe på vores sundhed, er det værd at finde ud af mere om fordelene ved disse frugter.

Vindruer i skål

Fordelene ved druer til at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme

Druer indeholder stoffer, der ifølge den videnskabelige litteratur kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Denne frugt er rig på antioxidanter, vitaminer og mineraler, der forbedrer den kardiovaskulære sundhed og bremser aldring.

De mest aktuelle videnskabelige artikler viser dog ikke, at indtagelse af denne fødevare medfører ændringer i kolesterolniveauet. Dens reduktion af den kardiovaskulære risiko skyldes dens antioxidant effekt.

Blandt fordelene ved indtagelse af druer finder vi bl.a:

 • Høje mængder af antioxidanter, der bremser frie radikaler i kroppen.
 • Store mængder flavonoider, såsom quercetin, catechin og anthocyanin. Disse giver en beskyttende virkning på hjertet og forebygger sygdomsudbrud.
 • Flavonoider hjælper med at forhindre dannelsen af blodpropper og bidrager til et godt kredsløb.
 • På grund af dens indhold af polyfenoler mindsker den blodpladeaggregationen og reducerer risikoen for åreforkalkning.

Fordelene ved ananas

Ananas er en frugt, der er rig på vand, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Disse næringsstoffer stimulerer udskillelsen af giftige stoffer fra kroppen. Den er også meget kaloriefattig og kan indgå dagligt i din kost for at få mest muligt ud af alle dens fordele.

Blandt dens fordele til at reducere kolesterol finder vi:

 • Den har et godt fiberindhold. Regelmæssig indtagelse af fibre bidrager ifølge videnskabelig litteratur til at kontrollere kolesterolniveauet.
 • Dens lave kalorieindhold og høje vandindhold gør den til en ideel fødevare til at indgå i en kaloriefattig slankekur. På denne måde virker den indirekte på kolesterolsænkningen, da energibegrænsning ændrer lipidprofilen i henhold til følgende artikel.

Flere gode juiceopskrifter her: Sådan kan man hurtigt skære ned på kalorier

Sådan tilbereder du juice med ananas og vindrue for at forbedre dit hjertekarsystems sundhed

Ved at kombinere egenskaberne fra vindrue og ananas kan vi lave en lækker juice rig på næringsstoffer, der reducerer vores kardiovaskulære risiko. Det skal dog præciseres, at det er en drik, der forbedrer vores kost, og at det for optimale resultater er vigtigt, at en person med dårligt kolesterol forbedrer sine livsstilsvaner.

Ingredienser til juice med ananas og vindrue

 • ½ ananas
 • 15 druer, ca.
 • Et glas vand (200 ml)

Fremgangsmåde til at lave juice med ananas og vindrue

 • Først skal ananasen skrælles og hakkes. Husk at fjerne kernen.
 • Halver derefter druerne, men fjern ikke skindet eller kernerne.
 • Kom det hele i blenderen sammen med et glas vand.
 • Blend det hele og servér drikken afkølet.

Husk!

Selv om kosten kan modulere kolesterolniveauet en smule, er der i mange tilfælde genetiske faktorer, som påvirker det. Som vi nævnte tidligere, er man begyndt at sætte spørgsmålstegn ved kolesterolets indflydelse på helbredet.

Vi anbefaler at følge en varieret og afbalanceret kost samt at dyrke fysisk motion. Det er vigtigt at følge lægens anbefalinger, når det drejer sig om at ændre vores lipidprofil.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Xia, E., He, X., Li, H., Wu, S., Li, S., & Deng, G. (2013). Biological Activities of Polyphenols from Grapes. In Polyphenols in Human Health and Disease (Vol. 1, pp. 47–58). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-398456-2.00005-0
 • Mattivi, F., Guzzon, R., Vrhovsek, U., Stefanini, M., & Velasco, R. (2006). Metabolite profiling of grape: Flavonols and anthocyanins. Journal of Agricultural and Food Chemistry54(20), 7692–7702. https://doi.org/10.1021/jf061538c
 • Kuskoski, E. M., Asuero, A. G., Troncoso, A. M., Mancini-Filho, J., & Fett, R. (2005). Aplicación de diversos métodos químicos para determinar actividad antioxidante en pulpa de frutos. Ciência e Tecnologia de Alimentos25(4), 726–732. https://doi.org/10.1590/S0101-20612005000400016
 • Xia N., Daiber A., Forstermann U., Li H., Antioxidant effects of resveratrol in the cardiovascular system. Br J Pharmacol, 2017. 174 (12): 1633-1646.
 • Haghjghatdoost F., Hairi M., Effect of resveratrol on lipid profile: an updated systematic review and meta analysis on randomized clinical trials. Pharmacol Res, 2018. 129: 141-150.
 • Sima P., Vannucci L., Betvicka V., B glucans and cholesterol (review). Int J Mol Med, 2018. 41 (4): 1799-1808.
 • Santos HO., Macedo RCO., Impact of intermittent fasting on the lipid profile: assessment associated with diet and weight loss. Clin Nutr ESPEN, 2018. 24: 14-21.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.