Kassingmetoden: Giv flaske uden at forstyrre din laktation

Kassingmetoden forsøger at efterligne rigtig amning, især når det kommer til hvor hårdt babyen skal arbejde for mælken. Det kan forebygge problemer med flaskefodring og hjælper moren, hvis hun gerne vil amme igen senere.
Kassingmetoden: Giv flaske uden at forstyrre din laktation

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kassingmetoden er en metode, der lader dig give din baby flaske uden at forstyrre din laktation. Med denne metode risikerer du ikke, at din baby ikke vil eller kan ammes efter at have fået flaske.

Nogle mødre kan ikke amme og skal give deres baby flaske. Det sker ofte, når barnet er født for tidligt eller har brug for kosttilskud. Nogle kvinder synes også, det er nemmere at gemme deres mælk på en flaske, hvis de for eksempel arbejder. Andre igen kan ikke amme af sundhedsmæssige årsager.

Flaskefodring kan forvirre babyer og gøre det svært for dem at blive ammet senere. Flasken er lettere for babyen at bruge, da det kræver mindre indsats. En flaske ser helt anderledes ud end en brystvorte. Hullet er meget større, og mælken kommer ud ved hjælp af tyngdekraften. Barnet behøver ikke rigtigt at suge.

Problemet opstår, hvis du gerne vil amme igen. Nogle babyer kan ikke vende sig til brystet igen, eller de kan have svært ved at suge hårdt nok. Derfor er en specialist i USA, Dee Kassing, kommet op med en flaske, der simulerer amning.

Kassingmetoden

Kassingmetoden forsøger at efterligne rigtig amning, især når det kommer til hvor hårdt babyen skal arbejde for mælken. Det kan forebygge problemer med flaskefodring og hjælper moren, hvis hun gerne vil amme igen senere.

Mor med baby

Når du giver flasken, skal barnet sidde halvt op. Du behøver ikke at efterligne holdningen ved amning. Sutten der skal bruges bør være anatomisk, som er helt anderledes fra en brystvorte. Hullet er meget større og hjælper barnet, når de spiser.

Du skal bare vælge den rigtige flaske til din baby. Derfor er det vigtigt at efterligne ammeprocessen så meget som muligt. Du skal opmuntre barnets reflekser ved at røre deres kinder og mund, så de finder sutten selv.

Når barnet har munden åben, skal du lade dem suge et par gange og holde deres krop opret. På den måde vil de gøre en indsats for at suge mælken snarere end at det bare falder i deres mund på grund af tyngdekraften.

Hold øje med hvor lang tid og hvor meget ​​mælk, din baby drikker. Rør din babys kinder, og fjern flasken fra tid til anden.

Vælg den rigtige flaske

Kassingmetoden virker bedst, hvis mundstykket på flasken har de rigtige dimensioner og den rigtige form. Den skal være helt rundt for at simulere formen på en brystvorte. Den skal også være lang, så spidsen kan røre punktet mellem den hårde og bløde gane, som ved amning. Basen skal være smal, blød og omkring to centimeter i længde.

Læs også: Otte ting du aldrig bør gøre med din baby

Baby med flaske

Sutten må kun give lidt mælk ad gangen. På denne måde vil mælken strømme langsommere, og babyen bliver nødt til at gøre en indsats, som om de ammer. Det hjælper også deres fordøjelse ind i en langsomere og mere afslappet rytme.

Sutten skal være lige, ikke buet. Lige sutter gør det sværere for mælken at flyde, og derfor skal barnet gøre en større indsats.

Sådan skal du holde din baby, når du giver den flaske

Formålet med kassingmetoden er at styre, hvor meget og hurtigt babyen spiser. De må nemlig ikke spise for meget for hurtigt. Barnet skal sidde halvt op, når den får flaske.

Undgå, at barnet ligger med hovedet nedad, da mælken simpelthen falder ned i munden på dem på grund af tyngdekraften. Det betyder, at de slet ikke behøver gøre noget for at spise. Desuden er der i denne stilling risiko for kvælning eller øreinfektioner, da mælken kan komme ind i eustachianrøret i mellemøret.

Læs også: Derfor skal du fodre din baby babymos

Mand fodrer baby

Det vigtigste er, at flasken skal være vandret, ikke vippet. På denne måde bliver barnet nødt til at suge for at spise.

Før du begynder, skal du udløse deres refleks for at søge brystet. Sæt ikke flasken i munden med det samme. Berør deres læber og kinder med sutten, indtil de kigger efter den og begynder at spise.

Konklusion

Kassingmetoden er meget nyttig, hvis din baby er født for tidligt, har brug for kosttilskud, eller hvis din børnelæge anbefaler det. Det er også ideelt, hvis det er for smertefuldt for dig at amme.

Husk altid at spørge din læge til råds, hvis du er i tvivl.

Brystmælk er den perfekte mad til babyer. Den er fuld af næringsstoffer og vitaminer, der er vigtige for deres udvikling. Men det er desværre ikke altid muligt at amme.

Kassingmetoden forsøger at genskabe de naturlige betingelser for amningen, så din baby får mest muligt ud af at få mælk fra flaske. Det gøres ved at stimulere babyens naturlige ammerefleks, og den naturlige indsats for at få mælken ud. På denne måde kan du vende tilbage til amningen senere.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.