Keramik: Hvordan man bruger det i indretning

Keramik er på en eller anden måde altid til stede i vores hjem, hvad enten det er i form af lertøj, små ornamenter eller mere udførlige redskaber. Hvis denne håndlavede stil tiltrækker din opmærksomhed, skal du tage notits af nogle tricks til at inkludere den i din boligindretning.
Keramik: Hvordan man bruger det i indretning

Sidste ændring: 28 november, 2022

Keramik, pottemageri eller blot lergenstande, uanset hvad man kalder det, har disse håndlavede lergenstande været en del af hjemmet i århundreder. Råmaterialets natur er hovedattraktionen for dem, der tyer til den utilitaristiske stil med ler.

I alle præsentationer skiller denne masse sig ud ved sin funktionalitet til fremstilling af køkkenredskaber, haveredskaber og andre pyntegenstande, som har en plads både indendørs og udendørs.

Selv i de mest moderne hjem er det muligt at finde noget ler, da det har flere alternativer til at blive indarbejdet i forskønnelsen af indretningen. Vi viser dig hvordan.

Keramik som dekorative elementer

Lergenstandens praktiske egenskaber går hånd i hånd med dens æstetiske kvaliteter. Selv om det er en rustik komponent i sin oprindelse, er det kunsten at modellere det i hånden, der giver det en raffineret karakter.

I modsætning til hvad nogle mennesker har en tendens til at tro, fjerner lerets alsidighed det fra det begreb om antik, der er forbundet med dets rødder. I den henseende fortæller magasinet Ideas y Tendencias Interiores os, at brugen af ler siden oldtiden har givet det raffinement og elegance, der er kendetegnet ved følgende aspekter:

  • Tradition: Overleveret gennem generationer af pottemagere og kreative kunstnere.
  • Innovation: Fordi det tilpasser sig til skiftende tider og brugernes krav.
  • Essens: Det er ikke helt løsrevet fra sin historiske kontekst og udnytter den til at udnytte erfaring, færdigheder og ekspertise, samtidig med at det bevarer engagementet i de fællesskaber, der er dedikeret til dette arbejde.
Kvinde laver keramik

Typer af keramik til indretning

Leret gennemgår flere transformationer, indtil det bliver til dekorative og funktionelle værker. Der er tale om sigtning, æltning, modellering og bagning samt andre processer.

En artikel i Architectural Digest fremhæver materialets modernitet og påpeger dets nærhed mellem plastisk kunst og håndlavede og eksperimenterende designs.

Lerets egenskaber eller endelige udseende fremhæves med den anvendte brænding. Lad os se, hvilke muligheder der findes, når det drejer sig om efterbehandling af et produkt:

  • Keramik: Som nævnt af Graduate School of Arts, Crafts and Trades tjener det til at fremstille holdbare og funktionelle produkter og tilskynder til keramikernes kreative kapacitet.
  • Polykromi: Efter blanding og brænding er dette ler flerfarvet. Det er populært til fremstilling af skulpturer med billeder af bibelske scener, lysestager, kar og folkloristiske genstande.
  • Glaseret: Det glaserede udseende, der ligner glas, er det, der giver denne kategori sit navn. Den gennemgår en dobbelt brændingsfase for at brænde og polere den. Dette ler anvendes ofte til fremstilling af bordservice.
  • Udglatning: Af alle er dette den enkleste, selv om den udmærker sig ved sin skønhed. Sistema de Información Cultural México bemærker, at det normalt bruges til at fremstille miniaturefigurer, kander, krukker og en lang række dekorative genstande.
  • Brænding: Bearbejdet med en sten- eller træbrænder. Den får en vandtæt tekstur og en saftig overflade. Casa de las Artesanías de Tlaxcala angiver som særlige kendetegn ved brændt ler den rødlige farve og de indgraveringer, der er lavet med indsnit og overfladiske ridser.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: 7 tips til at indrette med flet i hjemmet

På hvilke måder kan man indføre keramik i boligindretningen?

Inddragelse af keramik i boligudsmykningen er mulig med en række forskellige håndværk. Ligeledes er japandi-stilen en måde at gøre plads til lerskulpturer og brugsgenstande af ler i hjemmet. Udforsk mulighederne!

Plantekasser

De er lavet af terracotta, en rå form. De ser godt ud i haver, fordi de tåler høje temperaturer og fugtighed. Indendørs mister de ikke elegance og fremhæver planternes skønhed.

De har huller i bunden for at dræne plantens hydrering. Desuden kan du finde dem i et uendeligt antal modeller og størrelser.

Krukker

Vaser eller krukker er berømte og meget efterspurgte værker. Designet er ovalt, med en smallere åbning og bund end det midterste område. De pryder rummet eller tjener til at opbevare vand.

Der findes krukker med store dimensioner. Der er krukker, der er slående på grund af mundingens form, og også de personlige krukker, efter håndværkerens eller kundens kriterier.

Køkkenredskaber

Køkkenet er et af de rum, hvor der er rig mulighed for lerredskaber, både til dekoration og til områdets opgaver. Lerkrukker er ekstraordinære gryder.

Gryder fremstillet af dette materiale giver originalitet gennem former, mønstre og teksturer. Det er en god idé at have en gryde på køkkenbordet. Ud over at se smukt ud påvirker disse redskaber “botijo-effekten“, dvs. bevarelse af koldt vand.

Hvad angår kopper og glas, er de dekorative elementer på hylderne, dekoreret med tegninger eller bevaring af den oprindelige farve. Uden at ignorere den konstante brug, de får.

Tallerken af ler

Askebægre og underkopper

Gængse og praktiske er disse genstande i enhver form for keramik nyttige og dekorative ressourcer. Samtidig med at de beskytter overflader mod pletter og rester, integreres de i husets indretning.

Lamper

Kombinationen af ler med andre materialer er en måde at dekorere huset på. Normalt støber de med denne masse runde, firkantede eller malerisk formede sokler, der forbedrer en lampes skønhed og giver et ekstra præg til belysningen på sengeborde eller kommoder.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Orientalsk chic: Den nye tendens inden for boligindretning

En chance for at vælge naturmaterialer med keramik

National Geographic rapporterer, at den årlige produktion af affald i verden ligger mellem 7 og 10 millioner tons. Greenpeace fremmer forbruget af håndlavede produkter med traditionelt design som en del af ansvaret over for naturen og samfundet.

Når du vælger genstande lavet af ler, bidrager du til planetens og din egen sundhed, fordi de er fremstillet med en reduceret indvirkning på miljøforureningen. Vil du give disse genstande en chance?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.