Kikærter med torsk: En let og lækker opskrift

Kostfibrene i kikærter har vist sig at være i stand til at beskytte mod fordøjelsesproblemer såsom forstoppelse. Kombinér dem med fisk for at maksimere deres fordele i denne lækre opskrift!
Kikærter med torsk: En let og lækker opskrift
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Med denne opskrift på kikærter med torsk vil du få en optimal mængde næringsstofferDet er en perfekt ret at inkludere regelmæssigt i din kost, da den indeholder substanser, der er i stand til at forbedre din krops funktioner.

Selvom kikærter med torsk er en fantastisk ret, så er bælgfrugter dog ikke egnet for alle, hvilket du vil høre nærmere om i denne artikel.

Før vi begynder, er det vigtigt at understrege behovet for at øge indtaget af fisk. Fisk har en meget passende lipidprofil, så eksperter råder til, at vi lægger større vægt på indtaget af fisk fremfor kød. På den måde kan vi reducere vores risiko for at lide af hjertekarsygdomme.

Kikærter med torsk

Nedenstående vil vi fortælle dig, hvordan du kan tilberede denne opskrift trin for trin. Først vil vi dog gerne fortælle om de næringsmæssige egenskaber. Til at begynde med vil vi fremhæve indholdet af kostfibre takket være kikærterne. 

Denne substans er vigtig i forebyggelsen af tumorer i fordøjelsessystemet. Dette er ifølge et studie, der blev publiceret i International Journal of Food Sciences and Nutrition

Kikærter med torsk har også en betydelig koncentration af jod. Det er et afgørende mineral for skjoldbruskkirtlens funktion. Dette element er vigtigt, når det kommer til at undgå dårlig effektivitet i henhold til syntesen af hormoner. Dette kan føre til udvikling af hypothyroidisme, hvilket er bevist af forskning publiceret i Biological Trace Element Research.

Slutteligt må vi ikke glemme, at fisk og skaldyr generelt indeholder omega-3 fedtsyrer. Selvom indholdet af disse næringsstoffer er højere i olieholdige fisk fremfor hvide fisk, kan man få en vis mængde af disse fra torsk.

Ingredienser

 • 680 g kikærter
 • 200 gram usaltet torsk
 • 1 mellemstort løg
 • 1 grøn peberfrugt
 • 2 fed hvidløg
 • Laurbær
 • Sød paprika
 • Ekstra jomfru olivenolie
 • Salt

For at vide mere: Luft i maven: 4 naturlige hjemmemidler

Instruktioner til at tilberede opskriften

Det første, du skal tage i betragtning, er, at kikærter har brug for noget tid til at trække. Det er vigtigt at lade dem trække i saltet vand natten inden, de skal tilberedes. 

Når det er tid til at tilberede opskriften, er det vigtigt at begynde med at stege løget sammen med peberfrugt og hvidløg i en gryde med ekstra jomfru olivenolie. Du skal sikre dig, at alle ingredienserne er hakket godt, så de bliver pocheret ved middel varme. Tilføj en skefuld sød paprika for at tilføje smag og farve.

Når alle grøntsagerne allerede er stegt, skal du tilføje kikærter, laurbærblad, torsk og salt. Dæk indholdet i gryden med vand, så det langsomt kan begynde at koge. 

Det er vigtigt, at det bliver ved med at koge, indtil kikærterne er tilstrækkeligt møre. Det skal foregå ved lav varme. Når kikærterne har opnået den rigtige tekstur, kan du servere og nyde retten.

En anden mulighed til at tilberede torsk med kikærter

Hvis du godt kan lide den tidligere opskrift, har vi her endnu en variant. I dette tilfælde skal du tilføje spinat til opskriften. Det er en grøntsag, der skiller sig ud for sit indhold af C-vitamin. 

Dette næringsstof er i stand til at forbedre immunforsvarets funktion. Dette er påstået i et studie, der blev publiceret i  Nutrients. Et regelmæssigt indtag af dette reducerer varigheden af symptomerne ved virale vejrtrækningssygdomme.

Du er måske også interesseret i: De vigtigste forskelle på en forkølelse og influenza

Ingredienser

 • 1 kogt æg
 • 200 gram kikærter
 • 500 ml fiskebouillon
 • 200 gram usaltet torsk
 • En skive brød
 • 225 gram spinat
 • 1 mellem løg
 • 2 fede hvidløg
 • 1 skefuld sød paprika
Kikærter kan forårsage luft i maven hos nogle folk, så det er bedst at lægge dem i blød natten i forvejen.

Instruktioner trin for trin

Som i den tidligere opskrift er du nødt til at lægge kikærterne i blød natten over. Når det er gjort, skal du koge dem med en smule salt i mindst 2 timer ved lav varme, så de bliver bløde.

Det er vigtigt at skære torsken og spinaten i meget fine stykker. Det er også bedst at anskaffe dig fiskebouillon, hvilket du kan lave selv eller købe i en forretning.

For at tilberede retten skal du stege løget og hvidløget i en gryde. Når det er gyldenbrunt, skal du tilføje en skefuld sød paprika for at tilføje smag.

Det er også muligt at tilføje en skefuld stegt tomat, selvom dette er valgfrit. Når det er gjort, bør du brune torsken i gryden.

Når du har brunet fisken, skal du tilføje de kogte kikærter og spinaten sammen med en halv liter fiskebouillon og et laurbærblad. På dette tidspunkt er det vigtigt, at du lader det simre i 15 minutter, så smagene forenes.

Før du er færdig med at lave mad, er det vigtigt at stege en fed hvidløg med en skive brød. Hak det senere i en morter med en smule bouillon. Knus det og smid det tilbage i gryden. Rør godt rundt og skru op for varmen for at lave et afsluttende opkog. 

Tilbered kikærter med torsk!

Som du kan se, er begge disse opskrifter med kikærter med torsk meget simple. Du kan tilberede dem og begynde at inkludere dem regelmæssigt i din kost. De er begge fyldt med essentielle næringsstoffer, der vil hjælpe med at sikre et godt helbred.

Det kan interessere dig ...
En hurtig og nem opskrift på salat med granatæble og endivie
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
En hurtig og nem opskrift på salat med granatæble og endivie

Salat med granatæble og endivie er rig på fiber af høj kvalitet og antioxidanter, som kan hjælpe med at forbedre helbredet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Gianfredi V, Salvatori T, Villarini M, Moretti M, Nucci D, Realdon S. Is dietary fibre truly protective against colon cancer? A systematic review and meta-analysis. Int J Food Sci Nutr. 2018 Dec;69(8):904-915. doi: 10.1080/09637486.2018.1446917. Epub 2018 Mar 8. PMID: 29516760.
 • Luo J, Hendryx M, Dinh P, He K. Association of Iodine and Iron with Thyroid Function. Biol Trace Elem Res. 2017 Sep;179(1):38-44. doi: 10.1007/s12011-017-0954-x. Epub 2017 Feb 3. PMID: 28160243.
 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.