Sådan kan du komme væk fra en eks, ifølge Walter Riso

Der er blevet offentliggjort meget om, hvordan man kommer sig over og virkelig slipper væk fra en eks. Der er dog altid et behov for gode råd, der fører til refleksion og hjælper med at forhindre besættelse.
Sådan kan du komme væk fra en eks, ifølge Walter Riso

Sidste ændring: 28 november, 2019

I dag vil vi gerne give dig fem tips til at komme væk fra en eks. Når alt kommer til alt, så når vi tilbringer meget tid med en person, skaber vi et særligt bånd. Dette følelsesmæssige bånd kan blive så stærkt, at vi ikke kan løsrive os, selv når et forhold er forbi.

Frygten for smerte forhindrer dig undertiden i at komme videre og vælge en ny vej. Af denne grund er det vigtigt, at du ved, hvordan du kommer væk fra en eks, efter I har slået op.

Sådan kan du komme væk fra en eks, ifølge Walter Riso

I øjeblikket er mange forhold ret kortvarige.

Ikke desto mindre siger psykolog og bedst sælgende forfatter, Walter Riso, at der er mange mennesker, der har svært ved at afslutte et kærlighedsforhold og bliver nogle gange fanget i ”hvad-der-kunne-have-været” land i årevis.

Det er aldrig let at slå op. Hvis det går godt, så bliver I enige om at skilles på en pæn måde og forbliver oprigtige overfor hinanden. Der er dog altid muligheden for at skulle stå øje-til-øje med følelsen af savn.

Hvem er Walter Riso?

Walter Riso er en berømt italiensk psykolog med næsten 30 års erfaring inden for klinisk psykologi. Han afveksler sit arbejde som psykoterapeut med sit job som universitetsprofessor. Han forsker også i klinisk praksis og offentliggør sine fund om psykologi.

Hans bibliografi inkluderer 25 bøger med tekniske og akademiske tekster. Hans værker er blevet oversat til mere end 12 sprog såsom kinesisk, hollandsk, tysk, italiensk, katalansk, græsk, slovensk og engelsk. Blandt hans mest fremragende bøger på engelsk inkluderer:

  • How to Deal with Infidelity
  • How to Take the Suffering out of Love
  • How to Overcome Emotional Dependency
  • How to Be Assertive and Avoid Being Manipulated
  • How to Improve Your Self-Esteem

Tips til at komme væk fra en eks

Frustreret par oplever behovet for at komme væk fra en eks

Når et forhold slutter, går vi gennem forskellige stadier. Nogle gange er vi besat af at se dem igen, indtil det øjeblik, vi omsider indser, at vi må give slip på den person.

Følg disse tip fra Walter Riso og lær, hvordan du kommer væk fra en eks.

1. Fjern dem fra sociale netværk

I øjeblikket er digitale netværk en del af de fleste menneskers liv. De er vant til at følge med i, hvad vores venner foretager sig.

Det er af denne grund, at det er bedre at fjerne tidligere partnere fra Facebook, Instagram og fra ethvert andet socialt netværk. På den måde har du dem ikke i dit liv på hverken den ene eller den anden måde.

2. Undgå at tale om dem

At dele din smerte med mennesker, du har tillid til, kan hjælpe dig med ikke at gøre det til en del af dine daglige samtaler. Forsøg dog at distrahere dig selv med andre emner. (Ja, endda politik og religion!)

3. Byg et nyt livsprojekt

Det er vigtigt, at du bruger tid på at gennemgå dine gamle mål og tænke på nye. Således stopper du langsomt med at tænke på din eks, indtil du er følelsesmæssigt fri og uafhængig.

4. Kontakt dem ikke

Oprethold din værdighed frem for alt. At tigge og ydmyge din eks-kæreste vil ikke kun mindske dine muligheder for en sund adskillelse, men det vil også øge din følelse af frustration og formindske din følelse af værdi.

5. Idealiser dem ikke

En af de største fejl, der vil forhindre dig i at komme væk, er at idealisere din eks-kæreste. På trods af det, gør du det mange gange på grund af dit behov for at retfærdiggøre dit eget ego.

Vi anbefaler at identificere eventuelle forvrængninger og fantasihistorier, du måske fortæller dig selv, og se på virkeligheden, som den virkelig er.

Du skal give slip på alt håb for at komme væk fra en eks

Frustreret par på sofa

Ifølge Walter Riso er håb en af de mest hyppige hindringer for at komme væk fra en tidligere partner. Når der opstår problemer i et forhold, er håbet positivt, fordi det får dig til at handle og til at holde ud, når du skal genopbygge et forhold. Men når det kommer til at gå fra hinanden, vil denne dyd sandsynligvis vende sig mod dig.

Mens der er håb, er det umuligt at komme væk fra en person, der har betydet så meget for dig, eller i det mindste fra deres minde. I følelsesmæssige situationer er dette lige så begrænsende. Frygten for savn ændrer din opfattelse og håb forbliver ofte trods åbenlyse tegn på mangel af interesse fra den anden part.

Mange mennesker opretter også bånd baseret på hengivenhed. De er bange for at være kærlige, udvikler lav selvtillid og begynder at tro, at ingen andre nogensinde vil elske dem. Med denne forudsætning virker afstanden endnu mere smertefuld og vanskelig.

For at komme væk fra en eks, skal du foretage en ærlig selvkontrol for at se, om du stadig har følelser af håb.

Når et forhold slutter, er det sandsynligt, at din tristhed kan føre til, at du falder i en ond cirkel. Så hvis du tror, at dette er tilfældet, skal du anvende disse fem tips fra Walter Riso for at komme væk fra din eks og styrke din beslutning og kraft til at gøre det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Riso, W. (2003). Amar o depender?: cómo superar el apego afectivo y hacer del amor una experiencia plena y saludable. Editorial Norma.
  • Riso, W. (2012). Enamórate de ti. Grupo Editorial Planeta.
  • Riso, W. (2012). Desapegarse sin anestesia. Editorial Planeta.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.