Når du konfronteres med teenageårene, må du ikke give op

Selvom teenageårene er en vanskelig tid, skal du undgå at konfrontere dine børn om problemerne, uden at tage et skridt tilbage og anerkende hvad der er vigtigst, såsom sex eller stofmisbrug.
Når du konfronteres med teenageårene, må du ikke give op

Sidste ændring: 09 august, 2022

Ingen kan benægte, at teenageårene er en kompliceret fase i livet. Alle har gennemgået det, med humørsvingninger, vrede over familiemedlemmer eller en meningsløs oprørsfase.

Alt dette kan dog glemmes, når dine egne børn begynder at skulle gennemgå denne komplicerede periode.

Du må ikke smide håndklædet i ringen. Det er vigtigt at forstå dem, være tålmodig, og lær at sætte dig selv i deres sko.

Når du nu allerede selv har gennemgået det samme, hvorfor ikke dele dine egne erfaringer?

At vokse op i løbet af teenageårene

pige læser

Det bliver svært. Det er kompliceret. Selv når du forsøger at forstå, vil dine børn ikke høre på dig. De vil vende dig ryggen, og lukke dørene til deres hjerter.

Selvom det tilsyneladende ikke har nogen ende, ved du dog, at det kun er et stadie. Det er ikke et spørgsmål om at insistere, eller at få det til at det se ud som om der ikke sker noget.

Du føler ubetinget kærlighed til dine børn, og du skal vise dem det.

Selv om de ikke vil kommunikere med dig, må du ikke blive defensiv eller skælde dem ud over alt.

Sætninger som “du er så utaknemmelig” eller “efter alt, hvad jeg har gjort for dig” tjener intet formål, ud over at øge deres mistillid i dig.

Selvom du måske ved alt dette, kan teenageårene stadig være op ad bakke. Derfor er det vigtigt, at du uddanner dig selv om dette stadium, som du allerede selv har været igennem.

Hvordan? Bøger, der snakker om teenageårene kan være en stor hjælp. Der er masser af dem, og de er fremragende til at hjælpe dig med at identificere med dine børn, og føle en vis lettelse.

Nogle gange tror du måske, at du er en dårlig forælder, eller at du gør noget forkert. Det, du mangler, er dog viden – som du får ved at læse og lære.

Ting du altid skal gøre

Mor der støtter datter gennem teenageårene

Der er en række retningslinjer, som du altid skal følge, også selvom du ikke har lyst til det, hvis du og dit barn finder jer selv i konstant kamp med hinanden.

Lær at vælge dine kampe med omhu

Sommetider kæmper folk med deres børn over ting, der ikke er særlig betydningsfulde, som at have en tatovering, farve deres hår eller få en piercing.

Disse er overfladiske problemer, som du kan blive for fokuseret på, mens du ignorerer den virkelig farlige opførsel.

Tobaksbrug, ubeskyttet sex, alkohol og narkotika er problemer, som du skal være opmærksom på. Men når det kommer til deres tøj? Det er ikke det rigtige argument at vælge.

Vær opmærksom på advarselstegn

pink hår på teenager

Når du tror, ​​at det, som dit barn gør blot er typisk for teenageårene, og beslutter at ignorere det, kan du også gå glip af nogle advarselstegn.

For eksempel, en pludselig besættelse af mad, en dramatisk ændring i den måde, de klæder sig på, angst uden nogen åbenbar grund …

Disse adfærdsændringer er ikke ubetydelige, og kan tyde på, at dit barn lider af en spiseforstyrrelse, misbrug eller mobning.

Overvåg deres brug af sociale netværk

Internettet har givet folk adgang til en bred vifte af oplysninger, og givet dem mulighed for at kommunikere med andre.

Det betyder ikke, at du skal udspionere dit barn, men du bliver nødt til at kontrollere deres brug af sociale netværk til en vis grad.

For eksempel bør de ikke lave deres lektier med deres mobiltelefon i hånden, eller surfe hid og did på nettet hele dagen lang.

At spilde deres tid foran en skærm er ikke gavnligt, og kan skade deres fremtid. Husk også, at mobning er noget, der passer perfekt på sociale netværk.

Deres selvværd skal beskyttes, og internettet udgør en alvorlig trussel mod det. Sørg for at tale med dine børn, sæt nogle grænser, og gør dem opmærksomme på, hvad der kan påvirke dem til at få det bedre eller dårligere.

pige oplever dårligt selvværd på grund af online mobning

Husk at teenageårene er et stadium med en klar slutdato. Så lad ikke dig selv blive stresset, eller blive overvældet af de ting, der en gang også påvirket dig selv.

Dine børn har brug for dig. Vær der for dem og lad dem føle din kærlighed på en fredelig måde, uden unødvendige argumenter.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.