8 kræftfremkaldende fødevarer, som du bør stoppe med at spise

Det er bedst at begrænse dit forbrug af visse kræftfremkaldende fødevarer for at opretholde et godt helbred og undgå at udsætte dig selv for unødige farer.
8 kræftfremkaldende fødevarer, som du bør stoppe med at spise

Sidste ændring: 17 april, 2019

Kræft er en af ​​de uhyggeligste sygdomme, som moderne medicin har set, på trods af fremskridtene indenfor kræftforskning og viden om kræftfremkaldende fødevarer.

Undersøgelser har været i stand til at bevise, at der er mange faktorer, der fører til udviklingen af ​​kræft, og til en vis grad er alle i fare for at blive ramt af sygdommen.

Linket, som der er til kost, er ret komplekst og svært at etablere, især fordi hver enkelt person har forskellige kostvaner og livsstil.

Men på trods af dette har eksperter kunnet konstatere, at der faktisk er et forhold mellem forbrug af visse fødevarer og en større risiko for at udvikle denne sygdom.

Det mest bekymrende af alt er, at mange af disse fødevarer løbende indgår i kostvaner, og forbrugerne ved ikke engang, at de er skadelige.

Derfor har organisationer som American Institute for Cancer Research (AICR) oprettet særlige bekendtgørelser, der angiver disse kræftfremkaldende fødevarer, som bør undgås eller reduceres.

I dag vil vi gerne dele de 8 primære kræftfremkaldende fødevarer med dig, så du kan identificere dem og begynde at tage dine egne foranstaltninger.

1. Kræftfremkaldende fødevarer: Alt forarbejdet

Forarbejdede foedevarer

Alle forarbejdede fødevarer er fyldt med tilsætningsstoffer, som kunstig farve, sødemidler eller konserveringsmidler og meget mere. Disse har vist sig at være sundhedsskadelige.

Stoffer som dem, der findes i røget mad og pølser, er ansvarlige for lever-, mave- og tyktarmsrisiko.

2. Raffineret sukker

Hvidt eller forfinet sukker anses for at være “kræftens mad”, fordi det påvirker væksten af maligne celler.

Sødestoffer som fruktose er endnu værre, fordi de får cancerceller til at metabolisere sig hurtigere.

Det er vigtigt at huske på, at disse typer sukker er til stede i en bred vifte af fødevarer, der regelmæssigt indtages.

Disse kræftfremkaldende fødevarer omfatter:

  • Småkager
  • Bagværk
  • Sodavand
  • Kiks
  • Søde sager
  • Energidrikke
  • Saucer
  • Pasta
  • Hermetiske fødevarer

3. Rødt kød

Roed boef

Overdreven forbrug af rødt kød og forarbejdet kød er forbundet med en øget risiko for brystkræft på 22%.

American Institute of Cancer Research advarer om, at bøf  afhængige personer har op til 36% større risiko for at lide af tyktarmskræft.

4. Hvidt mel

Hvidt mel er en af de fødevarer, der har et højt glykæmisk indeks, som er relateret til vækst og spredning af kræftceller i hele kroppen.

Under bearbejdningsprocessen mister mel en vigtig del af dets egenskaber, og der tilsættes kemiske stoffer i melet. Disse kemikalier er aggressive over for kroppen.

5. Stegt mad

Pommesfritter

Stegte fødevarer indeholder høje niveauer af et kræftfremkaldende stof kendt som acrylamid, som dannes, når fødevarer udsættes for høje temperaturer.

Denne forbindelse kan findes i enhver fødevare, der er blevet fremstillet i højere end 120 grader Celsius.

Madlavnings metoder som stegning, bagning og grilning kan forårsage højere mængder af acrylamid end dampning eller mikrobølgede fødevarer.

En anden grund til, at de anses for kræftfremkaldende, er på grund af deres transfedtindhold. Disse formeres, når fødevarer er hydrogeneret.

Disse fedtstoffer er ikke kun relateret til kræft, men også til hjertekar sygdomme og type 2-diabetes.

6. Genmodificerede fødevarer

Uheldigvis for os alle har genmodificerede fødevarer invaderet vores butikker, og de udgør en stor del af produkterne i vores indkøbskurve.

Disse og andre kemikalier anvendes under dyrkning, hvilket er stærkt forbundet med en øget risiko for tumorer i kroppen.

De mest populære af disse er majs, soja og konventionelle raps-derivater.

7. Mikrobølge popcorn

Popkorn

Hjemmelavet popcorn er sundt, og de har mange fordele for kroppen.

Men bland dem ikke sammen med dem, der sælges i poser til mikrobølgeovnen. Selvom de generelt er mere smagfulde, så er de fulde af kemikalier relateret til kræft.

De kemikalier, der frigives af varmen, kan forårsage forskellige typer af tumorer og infertilitet. De indeholder også et additiv kendt som “diacetyl”, som kan have meget at gøre med svære lungesygdomme.

Tilføj alt dette til, at de også indeholder genetisk modificerede stoffer.

8. Forkullet mad

Fødevarer, der er brændt lidt på under madlavningen, skaber skadelige molekyler, som kan stimulere væksten af maligne celler.

Det er bedst at forberede dem “medium-rare” for at forhindre dem i at forkulle.

Selvom flere undersøgelser er nødvendige for at forbinde kostvaner til kræft, bør du begynde at overveje disse videnskabelige fund.

Prøv at basere din kost på fødevarer, der er økologiske og er rig på ernæring i stedet for kræftfremkaldende fødevarer.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.