Kylling og ris marineret i kokosmælk

Prøv denne lækre opskrift på marineret kylling. Det er en mulighed til listen over retter, du altid kan ty til, som inkluderer et eksotisk præg af kokosmælk.
Kylling og ris marineret i kokosmælk

Sidste ændring: 22 december, 2022

Kylling er en alsidig ingrediens, som er ideel til marinering. Kombineret med kokosmælk og ris udgør marineret kylling en fuldkommen, balanceret og lækker ret med et tropisk præg, du vil elske. Få opskriften på kylling marineret i kokosmælk lige her.

Marinering af kød, før man tilbereder det, er en sund måde at give det smag på. Det giver dig mulighed for bedre at bevare næringsstofferne og tilføje nye smage til kødet. Marineret kylling er ingen undtagelse. Marinaden giver dig en mere intens smag og gør det til et sundt måltid.

Sådan kan man tilberede kylling og ris marineret i kokosmælk

Marinering er en gængs tilberedningsteknik, der især bruges til kød, som forstærker smagen og den næringsmæssige værdi af kødet. Afhængig af typen af kød kan du marinere det med forskellige ingredienser, selvom man generelt kan bruge de krydderier, man bedst kan lide, og lede efter den bedste smag til ens ret.

Det eneste, man skal have i baghovedet, er, at der skal være nok tid til at lade det marinere. Vi anbefaler, at lade det marinere mindst en hel nat, så smagene er trukket ordentligt ind i kødet. Efter mindst to timer kan man dog godt nyde den nye smag fra ens marinade.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Opskrift på sund kokosvand kefir

Tricks til at give det en særlig smag

Kylling marineret i kokosmælk

Tilføj chili sauce

Du vil elske smagen af chili på dit kød, så længe du ikke har noget imod, at det er lidt mere intenst. Det står godt til resten af smagene i retten.

Tilføj nødder

Du kan bruge tørre nødder for at variere konsistensen en smule.  Tilføj hakkede, tørrede nødder såsom mandler, pistacienødder, valnødder og jordenødder for at give det en saltet, sprød tekstur.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Vidste du, at valnødder reducerer blodtrykket?

Opskrift på kylling og ris marineret i kokosmælk

Frisk kokosmælk

Ingredienser til kylling marineret i kokosmælk

Tilberedelse

  1. Rens, skyl og skær kyllingebrystet.
  2. Kom stykkerne i en skål og drys med salt og peber.
  3. Tilføj de følgende ingredienser: Citronsaft og -skal, cayennepeber og hakket ingefær. Bland det grundigt og stil det i køleskabet i mindst 40 minutter.
  4. Derefter hakker du løg og hvidløg fint.
  5. Varm og brun løg og hvidløg på en stegepande med olivenolie.
  6. Tilføj kyllingen, skru op for varmen og brun også kyllingestykkerne. Tilbered dem i 10 minutter.
  7. Drys krydderierne på, hæld de hakkede tomater over og lad det koge under omrøring.
  8. Nu er det tid til at tilføje risene og fortsætte med at røre i to minutter, før du tilføjer kokosmælk og grøntsagsbouillon.
  9. Skru ned for varmen, læg låget på og lad det simre i 30 minutter.
  10. Til sidst holder du øje med væsken. Risene kan gøre retten lidt tør. Hvis det sker, så hælder du lidt mere vand ved og lader det stå og simre i nogle få minutter, indtil det er lige, som du ønsker det.

Nyd denne lækre ret!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.