Kyllingebryst i ostesauce: Nem og lækker opskrift

Der er mange gode og nemme opskrifter på kyllingebryst. I denne artikel får du en opskrift på lækker ostesauce, som passer godt til kylling.
Kyllingebryst i ostesauce: Nem og lækker opskrift
Eliana Delgado Villanueva

Written and verified by ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Last update: 26 august, 2022

Kyllingebryst i ostesauce er en nem ret at forberede. Kyllingebryst er så alsidig, at du kan kombinere det med masser af ingredienser. Her vil vi vise dig en lækker opskrift på kyllingebryst i ostesauce.

Kylling er ligesom ris: De er begge rigtige gode ingredienser med så mange forskellige opskrifter og retter, du kan lave med dem. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du laver en af dem: Kyllingebryst i ostesauce.

Dette er en yderst lækker og meget enkel ret at lave. Derudover tager det ikke lang tid, og det er altid godt at få de ekstra kilder til kulhydrater og protein.

Leder du efter en ny spændende opskrift at lave? Prøv denne opskrift på kyllingebryst i ostesauce.

To kvinder er ved at lave mad

Den vigtigste ting at huske på er, at denne opskrift er en meget overkommelig og nem måde at lave kyllingebryst på. Derudover behøver du ikke at forlade huset for at lave det, og ostesaucen er lækkert tilbehør, som vi snakker mere om senere.

Normalt bringer saucer de bedste smage frem, når det kommer til kylling. Nogle gange er disse saucer hjemmelavede, med hvidløg, peberfrugter, bacon osv. Men nogle af dem er forarbejdet eller forkogt. Sandheden er, at denne cremede sauce er den kontrast, som hver hovedret fortjener – og du kan lave det selv.

Derudover er denne ret meget alsidig. Som kok kan du lege med det og eksperimentere med forskellige slags retter. Du kunne bruge den med kylling, der er bagt, stegt, sauteret og meget mere.

Lær, hvordan man laver kyllingebryst i ostesauce

Frisk kylling til kyllingebryst i ostesauce

Kylling som en sundere løsning

Nogle gange når man beslutter, hvad man vil spise, kan det være en kedelig opgave for alle at blive enige om. Det er almindeligt at være ubeslutsom og ikke sikker på, hvad du vil lave af mad. Det er endnu mere vanskeligt, hvis du forsøger at finde sunde og kreative muligheder.

Det er her, hvor kylling kan hjælpe. Selvom du måske ikke tror på det, giver kylling flere fordele for dit helbred og krop. Derudover er det meget sundt og er en god kilde til proteiner, kulhydrater og vitaminer.

Der er endeløse måder, du kan lave kyllingebryst på. Men du bør så vidt muligt prioritere at spise hvidt kød over rødt kød.

Samlet set er kylling en fantastisk mulighed, som vi stærkt anbefaler.

Kyllingebryst i ostesauce

Kyllingebryst på skærebræt

Gå ikke glip af: To opskrifter på sunde fajitas

Ingredienser

 • 2 stykker kyllingebryst
 • 2 bundt finthakket persille
 • 1 løg
 • 250 ml mælk
 • 4 fede hvidløg
 • 200 g ost
 • 2 spsk. olivenolie (30 ml)
 • 1 knivspids hvid peber
 • 1 spsk. salt (15 g)

Fremgangsmåde

 • Skær kylling i små stykker, som du kan spise i et par bidder. Skær dem til omkring 1 cm tykke.
 • Opvarm derefter lidt olivenolie på en stor varm stegepande. Kom kyllingen på den og lad det brune lidt.
 • Sørg for, at kyllingen ikke mister sin saft. Skru ned for varmen eller fjern det fra blusset, hvis det begynder at tørre ud.
 • Tilsæt derefter det hakkede løg, persille og hvidløg på panden. Sautér det med kyllingen.
 • Husk, at kyllingen ikke bør blive tørt. Tøv ikke med at tilføje mere olie, hvis du har brug for det.
 • Skru ned for varmen og lad det stege på panden i yderligere 15 minutter.
 • Kom mælk, salt, peber og ost i en gryde. Lad det smelte og blandes for at danne en ostesauce.
 • Bland til sidst alle ingredienserne i en stor gryde og opvarm i ca. to minutter. Server med lidt ekstra sauce over kyllingen.

Nyd denne nemme og enke opskrift på kyllingebryst i hjemmelavet ostesauce!

It might interest you...
Prøv denne lette opskrift på cremet linsesuppe
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Prøv denne lette opskrift på cremet linsesuppe

Takket været dets mættende egenskaber, kan cremet linsesuppe være en fantastisk ret til frokost eller aftensmad. Den er også egnet for veganere.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.