5 lækre veganske smoothies med protein og fiber

Selvom disse drikkevarer ikke har nogen form for lactose, så kan du tilføje yoghurt for at give dem en mere cremeagtig tekstur, hvis du har problemer med at drikke dem.
5 lækre veganske smoothies med protein og fiber
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

En meget sund og nærende måde at få protein og fiber på er ved at drikke veganske smoothies lavet af frugter, frø, nødder og vegetabilske drikkevarer.

I denne artikel giver vi dig 5 ideer til at forberede lækre veganske smoothies. Disse vil give dig en masse energi uden at skulle spise fødevarer, der kommer fra dyr eller tage kosttilskud.

Grøntsagsbaseret protein

Grøntsager

Protein er uundværligt for dig sundhed. Det opretholder dine muskler og hjælper dig med at tabe dig lettere.

Vi er vant til at høre det, at for at få protein, så skal du spise mad, der kommer fra dyr. Det betyder kød, fisk, æg og mejeri-produkter.

Det er rigtigt, at de har en højere mængde af protein. Men din krop er faktisk bedre til at behandle plantebaserede fødevarer.

Du kan finde en god kilde til protein i nødder, korn, frø og endda nogle frugter.

Læs også: Derfor er det vigtigt at spise protein til morgenmad

Super nærende veganske smoothies

Smoothie

I denne artikel deler vi 5 forskellige veganske smoothies. Alle er lækre og meget nærende. De sørger for, at du får en god dosis vitaminer, mineraler, vegetabilsk protein, fiber og essentielle fedtsyrer.

Da de er veganske smoothies, indeholder de ikke laktose eller fødevarer, der kommer fra dyrisk oprindelse. De har ikke engang gluten! På grund af dette er de gode for alle.

Det bedste tidspunkt at drikke dem er om morgenen til morgenmad. Der er dog mennesker, der laver fysisk og intellektuelt arbejde i løbet af dagen. Disse mennesker kan også drikke disse veganske smoothies til et måltid eller i en snack i løbet af dagen.

Uden yderligere introduktion, lad os tage et kig på opskrifterne!

1. Avocado og solsikkefrø smoothie

Avocado er en af ​​de sundeste og mest komplette fødevarer derude. Det er klassificeret som en frugt på trods af dets høje indhold af sunde fedtstoffer og protein.

Samlet set gør cremen den perfekt til enhver flydende opskrift.

I mellemtiden er solsikkefrø god til atleter, gravide og til at styrke dit immunsystem.

De skal være rå frø, ikke ristet eller stegt. På denne måde vil de beholde alle deres næringsstoffer. Før vi blender dem sammen med avocadoen, anbefaler vi at du lade dem stå i blød i et par timer.

Du skal tilføje lidt vand til denne drik, så den ikke bliver for tyk. Plus, hvis du vil, kan du tilføje en smule raffineret stevia til at søde det.

Du kan måske lide: Lav dit eget sødemiddel: dyrk dit eget stevia derhjemme

2. Kokosmælk, chia frø og bananer

Gul smoothie

Kokosnødder sammen med avocado er den mest anbefalede frugt til at få protein og sunde fedtstoffer.

Du kan bruge vand, olie eller mælk. Alle er sunde. Plus, de har en lækker smag. Du kan lave kokosmælk derhjemme eller købe det færdiglavet.

Chia frøene skal stå i blød natten over. Disse frø er rige på protein. De er også et godt middel til at rense tarmene og kontrollere forstoppelse.

Endelig giver bananer naturlige mineraler, kulhydrater og protein til din smoothie. De tilføjer også en god mængde sødme.

3. Ferskner og hampfrø

Ferskner er en af ​​de frugter, der er meget rige på protein. Plus, deres smag passer godt sammen med enhver smoothie. Dette skyldes, at de er meget søde og har en syrlig note.

Dette er en frugt med fordøjelses– og foryngende egenskaber.

I virkeligheden er hampfrø en trend blandt folk, der tager sig af sig selv og søger efter bedre kilder til vegetabilsk protein.

Til denne smoothie bør du også tilføje lidt vand eller juice.

4. Papaya og græskar frø

Glas med smoothie

Papaya er en meget lækker frugt. Først og fremmest er det meget gavnligt for dit fordøjelsessystem. Plus, det har en god mængde protein og en masse fiber.

Græskar frø er ikke bare meget nærende. De er også et godt middel til prostata problemer. Plus, disse frø hjælper med at forhindre tarm parasitter.

Du kan tilføje vand eller appelsinsaft, så smoothien har en mere flydende konsistens.

5. Mandelmælk og æbler

Denne smoothie har en lækker smag. Den er meget glat og cremet.

Du laver den med mandelmælk. Dette er noget du kan købe eller lave derhjemme.

Mandel mælk er en god plante-baseret kilde til protein. Faktisk har den op til 10 gram protein pr. Portion.

Æbler går godt med mandelmælk. Samtidig hjælper de dig med at tage sig af dit kardiovaskulære system og regulere din fordøjelsesfunktion; de kan endda hjælpe med at reducere dit blodsukkerindhold.

Primære billederettigheder tilhører  © wikiHow.com


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.