Lækker opskrift på kyllingebryst med ostesauce

Denne opskrift på kyllingebryst med ostesauce er virkelig meget enkel. Det består af nogle enkle trin som vi forklarer dig her.
Lækker opskrift på kyllingebryst med ostesauce
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Kyllingebryst bruges ofte til madlavning. Det er magert og nærende kød, og det er derfor atleter og folk, der forsøger at tabe sig, ofte inkludere det i deres kost. I denne artikel kan du lære at lave en lækker opskrift på kyllingebryst med ostesauce.

Grundlæggende ingredienser

De følgende ingredienser vil være nok til at lave mad til to personer. Alle vil elske denne opskrift på kyllingebryst med ostesauce:

 • 1 karton fløde (250 ml).
 • 1 kop moden cheddarost (200 g).
 • 2 stk kyllingebryst (500 g).
 • Olivenolie (efter smag).
 • Salt og peber (efter smag).
 • 4 fed hvidløg (5 g).
 • 1 løg (60 g).

Kyllingebryst med Ostesauce

Sådan forbereder du kyllingen

Denne opskrift på kyllingebryst med ostesauce er virkelig meget enkel. Skær først kyllingebrystet i små tern, og krydr dem med salt og peber efter smag. Opvarm derefter lidt olivenolie i en stor gryde ved høj temperatur.

Når olien er varm, smid kyllingestykkerne i panden og braiser dem, hvilket forhindrer kødet i at blive tørt. Efter 3 minutter skal du fjerne kødet fra gryden, når kyllingestykkerne er gyldne, men ikke stegt helt igennem.

Sådan forbereder du ostesaucen

Kyllingestykkerne vil sandsynligvis have absorberet al olien i panden, så tilsæt lidt mere og steg over en lav varme. Mens olien opvarmes, hak løgene fint, og skær hvidløgene i tynde skiver. Tilsæt løg til panden og lad dem stå i 10 til 15 minutter over en lav varme, indtil de bliver gyldne og lidt gennemsigtige.

Bagefter tilsættes hvidløg, som blot skal stege et par sekunder. Det er virkelig vigtigt, at du ikke tilføjer dem samtidig med løg, ellers brænder de på, før løget er stegt ordentligt. Når hvidløgene er blevet gyldne, tilsæt fløden og osten, og tilsæt mere salt.

Hold komfuret på lav varme, og omrør saucen grundigt for at smelte osten, indtil den danner en homogen sauce, der blandes godt sammen med løg og hvidløg. Kontrasten i tekstur mellem de bløde løg og de sprøde stegte hvidløg giver denne opskrift et rigtig interessant touch. Til sidst tilsættes kyllingestykkerne til panden, så de kan stege færdig i saucen. Steg dem i ca. 5 minutter, så blandingen er klar til at blive serveret.

Læs også: Opskrifter på grøntsagsbrød som du vil elske

Kyllingefingre

Kyllingefingre er en mulig alternativ opskrift. Faktisk kan dette være en sjov erstatning for enhver opskrift med kylling. Du kan endda prøve kyllingefingre i opskriften ovenfor. For at lave dem skal du blot bruge:

 • 1 tsk hakket persille (5 g).
 • 1 tsk paprika (5 g).
 • En kop revet ost (300 g).
 • 2 kyllingebryst (500 g).
 • Olivenolie (efter smag).
 • Salt og peber (efter smag).
 • 2 hvidløgsfed (3 g).
 • 3 æg (180 g).
Kyllingefingre i en skål

Først skær kyllingebrysterne i fingerbrede strimler. Knus derefter hvidløg, persille, paprika med en mørtel og tilsæt noget salt og olivenolie.

Læs også: Kost mod depression: Mad til godt humør

Hæld derefter blandingen i en separat skål, tilsæt æggene og rør dem godt. Tilsæt kyllingestrimlerne og rør dem godt rundt, indtil de er godt dækket af blandingen. Sæt derefter skålen i køleskabet i 1 til 2 timer for at kødet kan suge blandingen til sig.

Når de har været i køleskabet i et par timer, fjern dem fra køleskabet og rul hver stribe i brødkrummer. Sørg for, at strimlerne er helt dækket. Varm en stor mængde olie i en pande, tilsæt strimlerne og steg dem, indtil de bliver gyldne på ydersiden og er godt stegte på indersiden.

Endelig skal du lægge strimlerne på noget køkkenpapir for at fjerne overskydende olie. På denne måde bliver det meget nemmere at dyppe fingrene i ostesovsen. Prøv at lave disse amerikansk inspirerede kyllingefingre og smag dem selv!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Oakley, B. B., Lillehoj, H. S., Kogut, M. H., Kim, W. K., Maurer, J. J., Pedroso, A., … Cox, N. A. (2014). The chicken gastrointestinal microbiome. FEMS Microbiology Letters. https://doi.org/10.1111/1574-6968.12608
 • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
 • Caillaud, B., & Jullien, B. (2003). Chicken & Egg: Competition among Intermediation Service Providers. The RAND Journal of Economics. https://doi.org/10.2307/1593720
 • Cogburn, L. A., Porter, T. E., Duclos, M. J., Simon, J., Burgess, S. C., Zhu, J. J., … Burnside, J. (2007). Functional genomics of the chicken – A model organism. Poultry Science. https://doi.org/10.1093/ps/86.10.2059

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.