Kyllingevinger i BBQ sauce opskrift

I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du kan forberede en udsøgt BBQ kylling vinge opskrift. Den er så god, at du bliver nødt til at slikke dine fingre!
Kyllingevinger i BBQ sauce opskrift

Skrevet af Jose Popoff

Sidste ændring: 09 august, 2022

Kyllingevinger i BBQ sauce er en af de mest behagelige måltider at spise. Faktisk får de næsten altid os til at slikke fingrene, når vi er færdige. De er næsten et krav til enhver fest eller begivenhed, vi går til.

Det er et meget populært måltid, som anses for at være en favorit hos alle, når det kommer til smag. Og den lækre smag af BBQ sauce er vanedannende.

Normalt når det kommer til kyllingevinger i BBQ sauce, er det enkleste at gå på en restaurant og købe det. Men hvad nu hvis du kan lave dem bedre derhjemme? På denne måde vil du give dem et personligt særpræg.

Dertil er de lettere at tilberede, end hvad du tror. Følg disse enkle trin for at lave kyllingevinger i BBQ-sauce, og du vil se, at om mindre end en time får du også dine gæster til at slikke deres fingre.

Ingredienser til at tilberede lækre vinger i BBQ sauce

Grillede vinger.
 • 5 fed hvidløg
 • 1 kg kyllingevinger.
 • 1 hvidløg (60 g).
 • Salt og peber (efter smag).
 • 1/4 kop vand (60 ml).
 • Olivenolie (efter smag).
 • 60 ml honning.
 • 2 spiseskefulde sennep (20 g).
 • 1 spiseskefuld smør (10 g).
 • 1/4 kop tomatsauce (125 g).
 • 2 spiseskefulde brunt sukker (10 g).

Sådan laver du kyllingevinger i BBQ sauce

Når du har alle de ingredienser, vil det kun tage dig femten minutter at forberede BBQ saucen og smøre dine lækre vinger.

Husk at vaske dine vinger godt og sprøjt dem med citronsaft for at rense dem. Her er de enkle trin til at forberede denne populære ret:

 1. Hak løg og hvidløgsfed meget fint.
 2. Læg smørret og en lille smule olivenolie i en pande, hvis det ønskes. Hæld det hakkede løg og hvidløg og sautér det over medium varme.
 3. Når løg og hvidløg er brunet, tilsættes alle andre ingredienser, undtagen vingerne, salt og peber. Rør hele tiden.
 4. Korriger smagen ved at tilsætte salt og peber, indtil det er tilfredsstillende.
 5. Kog det i 20 minutter, indtil saucen reduceres og fortykkes.
 6. Forbered en bradepande og organiser kyllingevingerne i den. Tilsæt lidt salt og peber på begge sider.
 7. Brug en børste til at tilføje BBQ saucen til hver vinge. Sørg for, at du ikke bruger hele saucen, da du skal bruge den senere.
 8. Placer dem på en forvarmet ovn ved 180ºC og bag dem i ca. 20 minutter.
 9. Derefter tilsættes BBQ saucen på den ene side og vingerne drejes for at tilføje mere sauce og bag derefter i ca. 10 minutter.
 10. Vend dem og tilsæt et andet lag BBQ sauce.
 11. Placer i ovnen igen i ca. 5 minutter og det er det!

 

Læs også: Tre perfekte dessert opskrifter til familie sammenkomster

 

En alternativ tilberedning

Kylling i sauce

Nogle gange har vi ikke en ovn til rådighed, eller så ønsker vi blot at springe over bagningen. Sandheden er, at kyllingevinger kan fremstilles uden at bruge ovnen, og den smag, der opnås, er meget ens. Vi giver dig de enkle trin, i tilfælde af, hvis du ikke har en ovn til rådighed.

 • Varm smørret i olivenolie over lav varme.
 • Tilsæt kyllingevingerne og hæld salt og peber i efter smag. Lad dem være i et par minutter, indtil de begynder at blive brune.
 • Vi anbefaler at forberede BBQ saucen i en anden pande. Når alle ingredienserne er blandet, hæld saucen i gryden med kyllingevingerne.
 • Lad det simre, indtil saucen fortykkes og sætter sig til vores lækre vinger.

Og det er det. Faktisk virker det som en enklere måde, ikke? Nogle vil nogle være enige i at bagning af dem giver dem en anden smag. Dette alternativ er mere hensigtsmæssigt, hvis du har travlt, og dine gæster kommer,  hvornår det skulle være. Under alle omstændigheder afhænger dette også af hver personens smag.

 

Læs også: Lækker opskrift på paella

 

Nogle forslag til at nyde kyllingevinger i BBQ sauce

Kyllingevinger i BBQ sauce er en klassisk amerikansk ret på restauranter og serveres næsten altid med pommes friter. Selvfølgelig kan der være nogle variationer.

For eksempel kan du også nyde dem med kartoffel skiver eller både. Hvad mere er, hvis du vil have en sundere løsning, så ledsag dem med kartoffelmos eller hvid ris.

Hvis du vil have en endnu sundere mulighed, kan du også nyde dine vinger ledsaget af en salat eller nogle dampede grøntsager. Nu kan du nyde dine lækre vinger til enhver tid på året og, hvorfor ikke, når som helst.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.