5 lægeplanter, der forbedrer blodcirkulation og hjertesundheden

Følgende lægeplanter anbefales til at forbedre blodcirkulationen og dermed hjælpe med at forebygge hjerteproblemer. Gå ikke glip af dem!
5 lægeplanter, der forbedrer blodcirkulation og hjertesundheden
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Er der lægeplanter, der hjælper med at forbedre blodcirkulation og hjertets sundhed? Hvordan anvendes de? Anbefaler læger at bruge dem?

I dagens artikel vil vi gerne besvare disse spørgsmål!

Selv om planter og især urteterapi for de fleste sundhedsprofessionelle ikke anses for at være en egnet behandlingsform for forskellige lidelser, fortsætter mange mennesker med at tage naturlige alternativer for at undgå overmedicinering.

For at undgå at bringe dit helbred i fare eller i tilfælde af sygdom er det bedst at undgå at bruge urtemedicin som primær behandling. I nogle tilfælde kan din læge dog godkende brugen af urteterapi som supplerende og lejlighedsvis behandling. Ligeledes er det under ingen omstændigheder tilrådeligt at tilsidesætte din læges anvisninger.

Lad os se nærmere på emnet.

Hvad kan lægeplanter tilbyde i dag?

I oldtiden blev planter brugt som behandling af alle mulige lidelser og sygdomme. Men med videnskabens og teknologiens fremskridt er der kommet langt mere velegnede behandlinger til menneskers sundhed.

Betyder det, at man ikke længere bruger planter? Ikke helt.

De aktive ingredienser i mange planter bruges stadig til at fremstille alle mulige former for medicin. Det er imidlertid en kendsgerning, at det nu er blevet muligt at isolere planternes bestanddele og endda ændre deres struktur for at opnå en bestemt virkning.

Brugen af urteteer og andre naturlægemidler og anvendelsen af salver og lignende produkter er blevet populær. De har dog ikke den samme virkning som medicin.

Læs: 5 naturlige krydderier til at bekæmpe knæsmerter

Tilfælde af patienter med dårlig blodcirkulation

Planter hjælper ikke direkte på problemer som dårligt blodomløb, blodforstyrrelser og lignende. Men regelmæssig indtagelse af nogle naturlige urteteer i forbindelse med en afbalanceret kost rig på essentielle næringsstoffer kan faktisk hjælpe med at afhjælpe ubehag som f.eks:

På grund af deres vanddrivende virkning hjælper infusioner kroppen med at fjerne væske let i løbet af dagen og opnå en forbedring. De er dog ikke i sig selv en kur mod årsagen til problemet.

Endnu engang er det nødvendigt at præcisere, at enhver infusion eller anden form for naturmedicin kan tilbyde en vis hjælp til at beskytte blodkarrene. De vil også give dem større fleksibilitet, fjerne blodpropper osv.

Men de personer, der har problemer med blodcirkulationen, bør passe på både deres kost og hydrering som resten af deres livsstilsvaner for at forbedre deres livskvalitet.

Hvis din læge tillader det, kan nogle infusioner bruges til at forbedre din daglige hydrering og regulere urinering.

Kamillete

5 infusioner, der hjælper med at lindre dårlig blodcirkulation

Her er de mest populære naturlige infusioner. Deres ingredienser består af lægeplanter med vanddrivende egenskaber, som kan hjælpe med at lindre ubehaget forårsaget af dårlig blodcirkulation.

  • Hvidløg (Allium sativum).
  • Mjødurt (Filipendula ulmaria).
  • Mælkebøtte (Taraxacum officinale).
  • Padderok (Equisetum arvense).
  • Hvid pil (Salix alba).

Ting at huske på

Planteterapi og andre alternativer har forsøgt at fremme velvære gennem en naturlig tilgang, der er minimalt invasiv for kroppen. I dag er det dog nødvendigt at træffe andre foranstaltninger til behandling af en tilstand, f.eks. dårlig blodcirkulation eller en hjertesygdom.

Du bør aldrig ty til nogen form for naturmedicin uden forudgående konsultation med din læge for at undgå bivirkninger, f.eks. en allergisk reaktion eller endog forgiftning. Dette skyldes især, at der findes planter, hvis egenskaber kan ændre den måde, hvorpå lægemidler interagerer i kroppen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Gómez, L. J. G., & Sánchez-Muniz, F. J. (2000). Revisión: Efectos cardiovasculares del ajo (Allium sativum). Archivos Latinoamericanos de Nutricion. https://doi.org/10.1530/REP-13-0461
  • Katanić, J., Boroja, T., Stanković, N., Mihailović, V., Mladenović, M., Kreft, S., & Vrvić, M. M. (2015). Bioactivity, stability and phenolic characterization of Filipendula ulmaria (L.) Maxim. Food and Function. https://doi.org/10.1039/c4fo01208a
  • Jeon, H. J., Kang, H. J., Jung, H. J., Kang, Y. S., Lim, C. J., Kim, Y. M., & Park, E. H. (2008). Anti-inflammatory activity of Taraxacum officinale. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2007.09.006
  • Sandhu, N. S., Kaur, S., & Chopra, D. (2010). Equietum arvense: Pharmacology and phytochemistry – a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research.
  • Shara, M., & Stohs, S. J. (2015). Efficacy and Safety of White Willow Bark (Salix alba) Extracts. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.5377

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.