En lækker hjemmelavet opskrift på yoghurtsauce

En hjemmelavet yoghurtsauce er en virkelig alsidig sauce, der kan spises med en lang række retter. Vi opfordrer dig til at lave en af følgende versioner derhjemme.
En lækker hjemmelavet opskrift på yoghurtsauce
Anna Vilarrasa

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Anna Vilarrasa.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Du kan lave de fleste af de saucer, du finder i supermarkedet. Så i dag giver vi dig opskriften på en hjemmelavet yoghurtsauce, der er lige så lækker, som den er alsidig. Den går godt med enhver ret, du kan komme i tanke om.

Fordelene ved hjemmelavede saucer

 • Du kan tilpasse dem med dine foretrukne ingredienser.
 • Du kan bruge friske ingredienser og tilberede dem, lige før du spiser dem, for at bevare yoghurtens egenskaber.
 • Hjemmelavede saucer er billigere, især når du kun laver den mængde, du har brug for.
 • Der er færre rester, der kan blive dårlige, især hvis du bruger letfordærvelige ingredienser som yoghurt.
 • Du kan også tilpasse dem til at passe de mennesker, der skal spise dem. De fleste rigtige yoghurter med levende kulturer eller probiotika, indeholder allerede lave niveauer af laktose, så de, der er laktoseintolerante, har ingen problemer. Der er også veganske yoghurter på markedet.

Hjemmelavet yoghurtsauce

Du kan lave så mange forskellige slags yoghurtsauce, som du kan forestille dig. Dette skyldes, at yoghurt er virkelig alsidigt og blander sig godt med andre ingredienser som urter, krydderier og endda syltede grøntsager. Således kan du få en salt, krydret, sød og sød/sur sauce. Det hele afhænger af den ret, du skal spise den med.

Læs mere: Yoghurtkuren: En sund vej til vægttab

For en lettere sauce kan du tilsætte lidt vand til en naturlig yoghurt.

Hvis du foretrækker en tykkere sauce til dypning, skal du vælge skyr eller græsk yoghurt. Du kan tilføje syltede agurker, oliven og endda ansjoser. Du ender med en mere cremet, hjemmelavet yoghurtsauce.

Brug din hjemmelavede yoghurtsauce

En hjemmelavet yoghurtsauce har mange anvendelsesmuligheder i køkkenet. Lad os se, hvad nogle af dem er.

Forret med yoghurtsauce

Dyppelse til forretter

En god yoghurtsauce svarer til en meget tyk sauce. Det går godt med hummus og guacamole til at dyppe grøntsagsstænger, toast og pitabrød i.

For at lave denne dip anbefaler vi at bruge en naturlig græsk yoghurt og krydderier eller friske urter efter smag.

Dressing

Kan du lide kebab, burritos og grøntsagssnacks? I så fald skal du prøve den græske tzatziki-sauce, da den er meget velegnet til denne type mad. Faktisk er det en af ​​de mest kendte yoghurtsaucer. Dens smag vil forfriske din mund og tilføje cremethed til dine opskrifter.

Kryddersauce

Denne sauce er til at krydre grøntsager, ris, pasta og salater. Det er også godt som dressing til dampede grøntsager.

Oplev mere: De fantastiske fordele ved yoghurt og citronmaske

Prøv at erstatte færdiglavede salatdressinger med denne hjemmelavede sauce. Den vil være cremet, lettere, lettere at fordøje og lavere på fedt end andre saucer lavet med creme fraiche eller ost.

Salatdressing

Yoghurtsovs er velegnet til både kød- og fiskeopskrifter. Faktisk går de rigtig godt med lammeretter og enkle retter som grillet kyllingebryst.

Hvis du leder efter en sauce til fiskeretter som laks eller kulmule, skal du bare blande noget yoghurt med dild, purløg og karry eller sennep.

Hjemmelavet yoghurtsauce – den grundlæggende opskrift

Som du kan se, er der mange typer yoghurtsauce. Der er stadig nogle grundlæggende ingredienser, som en autentisk yoghurtsauce skal indeholde.

Krukker med yoghurtsauce

Ingredienser til 4 portioner:

 • 250 g yoghurt. Du skal bruge naturlig yoghurt til at fremstille grundsaucen, og frem for alt skal du sørge for, at den faktisk indeholder levende kulturer/probiotika og ikke har noget sukker. Pas på 0% eller fedtfattig yoghurt, fordi de normalt har tilsat sødestoffer.
 • 1 eller 2 spsk olivenolie (du kan bruge mildere vegetabilsk olie, hvis smagen er for stærk for dig, men vælg altid koldpresset uraffineret vegetabilsk olie).
 • Saft fra 1 citron
 • 1 tsk havsalt
 • 1/2 tsk kværnet sort peber

Hæld alle ingredienserne i en skål – først yoghurten – og tilsæt derefter olien og citronsaften. Krydr det derefter efter smag og bland det godt med en ske til en jævn konsistens. Opbevar det i køleskabet, hvis du ikke vil spise det med det samme. Det holder sig maksimalt i 24 timer.

Smag på det, og tilføj enhver ingrediens, du kan lide. Det bliver helt sikkert godt!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Srour B., Fezeu LK., Kesse Guyot E., Alles B., et al., Ultra processed food intake and risk of cardiovascular disease: prospective cohort study. BMJ, 2019.
 • Tomdio A., Ritchie M., Miller AC., Omega 3 fatty acids and cardiovascular disease prevention. Am Fam Physician, 2019. 100 (4): 209-210.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.