Seks hjemmemidler til at rense arterievægge

Hvis du renser dine arterievægge med disse naturlige midler, vil du forbedre din hjertesundhed og undgå komplikationer, der kan true din livskvalitet.
Seks hjemmemidler til at rense arterievægge

Skrevet af Solimar Cedeño

Sidste ændring: 09 august, 2022

Du tager fejl, hvis du ikke tror, det er nødvendigt at rense arterievægge. Arterieblokader kan være en alvorlig helbredsrisiko, der kan føre til kardiovaskulære sygdomme.

Hvis du indtager polyumættede fedtsyrer og lever et stillesiddende liv, bliver dine arterier tilstoppet med kolesterol og blodpropper. Dette kan reducere blodgennemstrømningen til dit hjerte.

Konsekvenserne af dette er gradvise og langsomme. Det kan være dødeligt, hvis det ikke bliver behandlet.

Nogle sygdomme, der kan opstå af dette, er:

 • Hjertekramper/brystsmerter
 • Slagtilfælde
 • Hjerteanfald

Den gode nyhed er, at der er fødevarer, der kan hjælpe med at rense arterievægge, som om det var et rørsystem.

Derved kan blodet strømme frit igennem kroppen, så ilt, antioxidanter og næringsstoffer kan udføre deres funktioner.

Selvom der er noget medicin, der lover at rense arterievægge, så anbefaler vi naturlige behandlinger, da de er billigere og lettere at finde. De afgifter også din krop på sikker vis, hvilket vil ændre dit liv drastisk.

Sådan kan du rense arterievægge

1. Indtag hvidløg

Hvidløg kan forbedre din hjertesundhed og rense arterievægge

Hvidløg er en fødevare med mange antioxidante egenskaber, der reducerer dårligt kolesterolniveauer i arterierne og øger de gode kolesterolniveauer.

Det har et højt B-vitaminindhold, hvilket reducerer risikoen for, at blodkarrene hærdes; derved forhindrer det blodpropper.

En af de anbefalede behandlinger til at rense arterievægge er at spise et fed hvidløg på tom mave, som var det en pille. Dette er en simpel og effektiv måde til at rense arterievægge.

Du kan også kombinere det med andre medicinske fødevarer for at fremme egenskaberne:

Ingredienser 

 • 1 fed hvidløg
 • Saft fra en citron
 • 250 ml vand

Tilberedning 

1. Kom hvidløg og citronsaft i en kop med kogende vand. Lad det køle af.

2. Opbevar blandingen i køleskabet i tre dage, si vandet fra og sæt det tilbage i køleskabet.

3. Indtag én spiseske af denne blanding før hvert måltid i 40 dage. Gør dette en gang om året.

2. Æbleopskrifter

Æbler indeholder et fiber, der sænker kolesterol og flavonoider, hvilket reducerer din risiko for et hjerteanfald med 50%. 

Mens vi anbefaler, at du indtager denne frugt for sig selv, giver vi dig dog alligevel to æbleopskrifter, der kan rense dine arterievægge.

Æblesmoothie

Ingredienser 

 • 2 æbler (200 g)
 • 3 gulerødder

Tilberedning 

1. Blend to æbler og tre gulerødder, indtil du opnår en jævn blanding.

2. Sæt blandingen i køleskabet, og drik et glas af denne smoothie på tom mave i syv dage.

Opskrift med æblecidereddike

Ingredienser 

 • 125 ml æblecidereddike
 • 1 fed hvidløg

Tilberedning 

1. Blend æblecidereddike sammen med et fed hvidløg.

2. Indtag før morgenmaden i en hel uge, og drik derefter et glas vand (200 ml).

Granatæblejuice

Granatæble er en frugt med mange antioxidante egenskaber og polyfenoler. Derfor er det et af de bedste midler til at rense arterievægge og sænke kolesteroltallet.

For at drage fordel af disse egenskaber og forbedre cirkulationen, anbefaler vi, at du indtager frugten for sig selv, eller at du laver den til en juice. Indtag granatæble i en uge, og meget gerne på tom mave.

Gurkemeje kan rense arterievægge

Det er vigtigt at rense arterievægge

Gurkemeje er et krydderi, der er yderst værdsat grundet sin smag og helende egenskaber. Det stimulerer produktionen af galde, hvilket hjælper med at absorbere fedtstoffer.

Gurkemeje er også kendt for at hjælpe med at sænke kolesteroltallet, hvilket reducerer risikoen for slagtilfælde og åreforkalkning. Den bedste måde at indtage gurkemeje på er i sin naturlige tilstand ved at krydre fisk, grøntsager, kød og andre fødevarer.

Du kan også følge denne opskrift:

Ingredienser 

 • 250 ml grøntsagsmælk
 • 1/2 tsk. gurkemeje (7,5 g)
 • 1 spsk. honning (25 g)

Tilberedning  

1. Bland en kop grøntsagsmælk med en teske gurkemeje og en teske honning.

2. Bland ingredienserne godt sammen, og drik det en eller to gange om dagen efter et måltid. 

Spis fisk to gange om ugen

Inkluder koldtvandsfisk i din kost, da det er en fremragende kilde til Omega 3-fedtsyrer. Det vil hjælpe dig med at sænke dit kolesteroltal og holde dit hjerte sundt.  

Vi anbefaler især sardiner, ansjoser, laks, makrel og sild. Hvis du spiser dem sammen med broccoli eller bladbede, vil det forbedre din livskvalitet.

Ingefær hjælper med at rense arterievægge

Ingefær er en rod, der er meget udbredt i asiatisk medicin og som krydderi. Dens antioxidante egenskaber hjælper arterierne med at slippe af med toksiner. 

Den karakteristiske smag forbedrer dine måltider, så du kan bruge dette krydderi til at opnå mange helende fordele. Du kan for eksempel lave ingefærste for at forstærke effekten.

Ingredienser 

 • 250 ml vand
 • 1 spsk. ingefær (5 g)
 • 2 tsk. honning (15 g)

Tilberedning 

1. Varm vandet op sammen med ingefærsroden.

2. Lad den ligge i blød i nogle minutter, og tilsæt derefter en teske honning.

3. Drik før sengetid i en hel uge.

Afslutningsvis skal vi nævne, at hvis du gerne vil holde dit hjerte sundt, skal du stoppe med at ryge. Du skal også dyrke 30 minutters motion hver dag. Glem heller ikke at inkludere frugt og grøntsager i din daglige kost!

Det kan interessere dig ...
Symptomerne på mavekatar kan kontrolleres med hjemmeremedier
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Symptomerne på mavekatar kan kontrolleres med hjemmeremedier

Naturlige, hjemmelavede remedier er en fantastisk måde, at bekæmpe symptomerne på mavekatar på. I dag har vi samlet de bedste remedier, som du burd... • Aviram M, Rosenblat M. Pomegranate for Your Cardiovascular Health. Rambam Maimonides Med J. 2013;
 • Siegel G, Malmsten M, Pietzsch J, Schmidt A, Buddecke E, Michel F, et al. The effect of garlic on arteriosclerotic nanoplaque formation and size. Phytomedicine. 2004;
 • Zhao CN, Meng X, Li Y, Li S, Liu Q, Tang GY, et al. Fruits for prevention and treatment of cardiovascular diseases. Nutrients. 2017.
 • Wu HC, Horng CT, Tsai SC, Lee YL, Hsu SC, Tsai YJ, et al. Relaxant and vasoprotective effects of ginger extracts on porcine coronary arteries. Int J Mol Med. 2018;
 • Wongcharoen W, Phrommintikul A. The protective role of curcumin in cardiovascular diseases. International Journal of Cardiology. 2009.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.