Lækker opskrift med linser og grøntsager

Denne opskrift med linser og grøntsager er en meget simpel, lækker og næringsrig ret.
Lækker opskrift med linser og grøntsager
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Denne opskrift med linser og grøntsager er både sund og lækker. Prøv den næste gang du skal lave mad. Linser indeholder nemlig mange vigtige næringsstoffer.

Denne opskrift med linser og grøntsager er en meget simpel, lækker og næringsrig ret, som du helt bestemt bør inkorporere i din kost. Det er en opskrift med mange positive fordele for helbredet, takket være de egenskaber, den indeholder, fra bælgfrugterne.

Nogle af de bedste egenskaber ved bælgfrugter, og særligt ved linser, er, at de er en af de største kilder til antioxidanter og sporstoffer. Ej at forglemme de aminosyrer, proteiner og mineraler, som de indeholder… og det fedt og kolesterol, de ikke indeholder.

Denne opskrift med linser og grøntsager er energisk og af meget høj kvalitet. Den er meget simpel og billig at lave. De komplimenterende ingredienser, den indeholder, inkluderer gulerødder, løg, kartofler og paprika, som bør inkluderes i enhver kost!

Plus, du kan ligeledes tilføje andre grøntsager, du anser for nødvendige. Selvfølgelig, er alt op til kokken, og i dette tilfælde, er det jo dig!

Den bedste mulighed til at ledsage dette måltid er hvide ris, og, hvis du har lyst, en naturlig drink. Hvis du ønsker at optage nærringsstofferne godt, er det bedst ikke at kombinere retten med forkogte produkter. 

På den anden side, hvis du har mangel på mineraler og folsyre, er gravid, eller leder efter en fantastisk kilde til jern, så er denne opskrift med linser og grøntsager perfekt til dig! Og nej, vi overdriver ikke. Linser indeholder masser af jern.

Lær hvordan du laver denne lækre opskrift med linser og grøntsager

Opdag, hvor fantastisk det er, at tilføre linser i din kost

suppe med kikærter og grøntsager

En af de mange frynsegoder til at tilføre linser i din kost er, at de indeholder meget fiber. Så, hvis du er på en speciel kost for at tabe dig eller holde den samme vægt, så er denne fødevare ideel for dig.

Ydermere, indeholder linser også vitamin B2, B3, B6 og B9. Det er også vigtigt at vide, at selvom du formentlig vil føle dig lidt tung efter at have spist dem, så bliver de let fordøjet.

Du skal altid forsøge at inkludere fødevarer i din kost, der kan hjælpe med at booste din energi og hjælpe din krops processer. Nu, da du ved, hvor god denne fødevare er for dig, er det formentlig tid til at inkludere den i din kost en smule mere!

Læs også: Vitaminmangler: De 10 almindeligste vitaminmangler

Opskrift med linser og grøntsager

varm ret med linser og grøntsager

Ingredienser

 • 480 g grønne linser
 • 2 porer
 • 2 løg
 • 3 små gulerødder
 • 1 stor kartoffel
 • 2 pillede fed hvidløg
 • 1 spsk. stødt grøn peber (15 g)
 • 750 ml vand
 • 1 laurbærblad
 • 3 spsk. olivenolie (45 g)
 • 1 spsk. salt (15 g)
 • 1 knivspids stødt sort peber

Læs også: Detox med ingefær-, gurkemeje- og peber

Tilberedning

 1. Den første ting, du skal gøre, er grundigt at vaske alle grøntsagerneSærligt kartoflerne, fordi de er en rodknold, og generelt har de meget skidt på sig.
 2. For at lave opskriften, skal du hakke gulerødder, løg, hvidløg og laurbærblad i fine stykker. Du kan skære resten af grøntsagerne i lidt større stykker.
 3. Dernæst, skal du putte alle ingredienserne i en stor gryde, og hælde vandet i. Hvis du ønsker noget mere suppeagtigt, kan du tilføre mere vand.
 4. Lad det varme indtil det koger. Rør konstant rundt, så du er sikker på, at grøntsagerne bløder op, og at der ikke er noget der klister fast.
 5. Slutteligt, skal du lade det stå lidt længere på varmen, i omkring 20-30 minutter, og blive ved med at røre rundt.
 6. Sluk for varmen, når linserne og grøntsagerne er blevet bløde.
 7. Spis og nyd!

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ganesan K, Xu B. Polyphenol-Rich Lentils and Their Health Promoting Effects. Int J Mol Sci. 2017;18(11):2390. Published 2017 Nov 10. doi:10.3390/ijms18112390
 • Faris, M. A. I. E., Takruri, H. R., & Issa, A. Y. (2013, April). Role of lentils (Lens culinaris L.) in human health and nutrition: A review. Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1007/s12349-012-0109-8

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.