Lækker opskrift på spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara er en favorit, blandt alle pastaelskere. Hvis du er en af ​​dem, bør du vide, hvordan du laver det perfekt.
Lækker opskrift på spaghetti carbonara

Sidste ændring: 09 august, 2022

Spaghetti carbonara er en typisk italiensk ret. Den er især typisk i den centrale region, Lazio, hvor hovedstaden i Rom ligger. Du kan få en lækker opskrift på spaghetti carbonara her.

Selv om der er flere meninger om, hvordan denne ret fik sit navn, har den mest almindelige teori at gøre med den sorte farve, som peberet giver den.  Sort peber har en farve, som ligner trækul.  Så når der tilsættes sort peber til denne pastaret, virker det som om, der tilføjes små stykker kul.

Der er tonsvis af forskellige opskrifter på, hvordan man laver spaghetti carbonara. Men langt de fleste er meget forskellige fra den traditionelle version. Du bliver nok overrasket over at høre, at den oprindelige version ikke indeholder hverken fløde, hvidløg eller løg. Opskrifter, der normalt kræver disse ingredienser, er enten spanske eller amerikanske.

Men i dag vil vi vise dig den traditionelle opskrift – den vigtigste ingrediens er hærdet svinekød, hvilket er meget bedre en normal bacon.

Opskrift på spaghetti carbonara

Opskrift på spaghetti carbonara

Ingredienser (til 2 personer)

 • Vand
 • Hærdet svinekød eller bacon
 • 2 mellemstore æg
 • Krydderier: Salt og sort peber
 • 1/2 pakke spaghetti (250 g)
 • Olivenolie (efter behov)
 • 75 gram revet pecorinoost
 • 75 gram revet parmesanost
 • Valgfrit: Frisk persille (efter behov til servering)

Fremgangsmåde

 1. Smør panden med lidt olivenolie og forvarm den over middel varme.
 2. Lad vandet koge, med 1 eller 2 tsk salt (efter smag).
 3. Når vandet begynder at koge, tilsæt da pastaen. Lad det koge, indtil det er al dente Husk at røre i pastaen en gang imellem, så den ikke sætter sig fast i gryden.
 4. Mens det simrer, fjern fedt fra bacon og skær det i små tern, hvis det ikke allerede er købt i tern. 
 5. Steg svinekødet på panden i 2-3 minutter, og sæt det tilside, så du kan bruge det senere.
 6. Slå hul på æggene og adskil æggeblommen fra æggehviden. Til carbonara behøver du kun to æggeblommer.
 7. Bland dem derefter sammen med osten, og pisk, indtil du har en jævn konsistent.  Det er vigtigt, at du ikke lader denne blanding stå for længe, så hold øje med det.
 8. Sigt spaghettien, men gem lidt af det vand, det blev kogt i (ca. 60 ml. er nok).
 9. Tilsæt svinekødet til spaghetti og bland ingredienserne godt sammen.
 10. Dernæst hæld en lille smule vand over blandingen med æg og ost. Rør det hele sammen.
 11. Kværn lidt sort peber og drys det ovenpå. Jo mere peber du tilføjer til retten, jo mere autentisk vil smagen være.

Den spansk-amerikanske opskrift på spaghetti carbonara

Opskrift på spaghetti carbonara

Ingredienser til opskrift på spaghetti carbonara (til 2 personer)

 • 1 pakke bacon (100 g)
 • 2 mellemstore æg
 • 4 spiseskefulde fløde (60 ml)
 • 1/2 pakke spaghetti (250 g)
 • 3 spiseskefulde revet parmesanost (45 g)
 • Olivenolie (efter behov)
 • Krydderier: Salt, sort peber (friskkværnet)

Fremgangsmåde

 1. Ligesom i den forrige opskrift, skal du først tilberede spaghettien. Sørg for at røre det lejlighedsvis, så det ikke sætter sig fast i gryden.
 2. Skær fedt af bacon og skær det i små tern. Steg derefter ternene i en god mængde olivenolie i ca. 2-3 minutter.
 3. Slå æggene ud i en skål og pisk dem med en gaffel, indtil æggehviderne og æggeblommerne er blandet sammen. Bland det sammen med fløden og gem det til senere.
 4. Sigt spaghetti fra gryden. Når du lægger det til side, skal du straks derefter blande det med æg, fløde og parmesanost. På den måde vil de tre ingredienser blive blandet godt, og du får en kompakt og lækker ret.

Yderligere anbefalinger

Hvis du tilfældigvis ikke har begge typer ost, som nævnte i den traditionelle opskrift (parmesan og pecorino), kan du bare bruge parmesanost eller enhver anden form for halvhård ost. På den måde ændrer du ikke rettens smag drastisk.

Der er også nogle mennesker, der kan lide at bruge hele ægget, når de laver saucen. Således er det ikke obligatorisk at smide æggehviderne væk. Hver person har deres egne foretrækkende måder at lave retten på.

Men det vigtigste er at forsøge at lave retten uden mejeriprodukter i kombination med de rå æg. Dette vil holde opskriften fra at være for tung i maven. Også på den måde vil du undgå madforgiftning, for ellers tilrådes det at spise retten den samme dag, du lavede det. 

Endelig er det vigtigt at huske, at den traditionelle opskrift på spaghetti carbonara er lavet med hærdet svinekød i stedet for bacon. Imidlertid er bacon blevet en meget almindelig ingrediens i den amerikanske version.

Endelig anbefaler vi ikke at bruge bacon skåret i skiver, som du kan finde i supermarkedet. Selvom det smager godt, har det ikke den samme tekstur som de tern, du kan skære ud derhjemme.

Det kan interessere dig ...
Lækker opskrift på vegetariske kødboller med aubergine
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lækker opskrift på vegetariske kødboller med aubergine

Vegetariske kødboller er både nemme og hurtige at lave, og med denne opskrift behøver du hverken gå på kompromis med næring eller smag.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.