7 moderne negleteknikker

Moderne negleteknikker sigter mod en fejlfri og iøjnefaldende manicure. Nogle muligheder er orienteret mod diskrete designs.
7 moderne negleteknikker

Sidste ændring: 15 april, 2023

Det første indtryk af en persons hænder siger meget om vedkommende. Derfor er manicure så populært. Der findes faktisk mange moderne negleteknikker og -stilarter, der giver en persons udseende en dosis ekstra originalitet.

I et stykke tid har udvalget til at forskønne neglene nu overskredet grænserne for den traditionelle “franske”. Således genopfindes dekorationen eller inkorporeres designs med imponerende resultater.

Hvad skal man tage hensyn til for at få moderne negle?

Uanset hvilken manicure du vælger, er det vigtigt at tage hensyn til grundlæggende aspekter. Den form, du ønsker at give dine negle, er også afgørende. Nogle kvinder foretrækker at have dem ekstra lange, mens andre ønsker dem korte på grund af komfort, funktionalitet og enkel vedligeholdelse.

For lange modeller er runde eller mandelformede spidser bedst, mens halvkvadratiske kanter giver et mere diskret udseende. Desuden spænder farverne fra naturlige nuancer til dristige og endda nøgne negle. Også hvad angår design, afhænger geometri, rhinsten eller enkelhed af smagen.

Således er neglenes forskønnelse personlig. Det, der gør forskellen, er den teknik, du bruger.

De bedste moderne negleteknikker

Procedurerne til at dekorere negle har til formål at give øjet og berøringen en oplevelse, hvor teksturer, sten, glans og en uendelighed af materialer smelter sammen. Desuden er følgende teknikker moderne.

1. Akryl

Denne metode betragtes som en forlængelse af naturlige negle. Akryl giver et imponerende og risikabelt udseende. Systemet indebærer, at den oprindelige base files, at der tilsættes akrylpulver og en lille smule specialvæske.

De kunstige negle formes derefter med pastaen, som skal være glat for at kunne assimilere den almindelige eller gellak. Akryl-effekten holder op til en måned og giver mulighed for at lege med neglekunst. Disse negle er modstandsdygtige, og den formbare egenskab gør det muligt at vælge længde.

2. Moderne negleteknikker: Gel-negle

Gel-negle har tre overlejrede lag. Det første lag er en base, det andet er en poleret farve og det sidste svarer til en beskyttelse. Derudover tørres hvert lag ved hjælp af en lampe med ultraviolet lys.

Gelen ser mere naturlig ud end akrylmanicure, men forhindrer ekstrem længde. Resultatet er således fleksibelt, friskt og skinnende.

De har ikke en tendens til at flække som akrylforlængelser kan. Desuden tørrer de forholdsvis hurtigt, og processen er fri for skadelige dampe.

Desuden er det negle, der holder 3-5 uger, forudsat at de er godt påført. Ellers skaller de let af.

Farverige negle er eksempel på morderne negleteknikker

3. Soft gel

Soft gel negle er en variant af press on negle. Teknikken er hurtig og behagelig. Grundlaget er at påklæbe gelspidser. Desuden er limen en permanent base, der hærdes med LED-lys.

Resultatet er let, fleksibelt og ret tykt. Desuden kan længden med soft gel tilpasses og varer op til 4 uger, bestemt af væksten af de naturlige negle.

4. Poly gel

Anvendelsen af denne manicureteknik kombinerer det nye ved gel- og akrylnegle. Det består i at lægge akrylpulver på en gelbase, hvilket giver mulighed for at forme arbejdet. De tørrer også med LED- eller ultraviolet lys og er ikke så stive.

Det er komfortable negle, som holder i mindst 2 uger. For at fjerne dem poleres lakken af. Hvis der stadig er rester efter filing, så lægger man neglen i blød i lidt acetone.

5. Gelénegle

Gennemsigtige farver er målet med gelénegle. For at opnå dette blander du en hvilken som helst nuance med klar lak, hvilket giver den krystallinske effekt. Teknikken udføres på falske negle.

6. Moderne negleteknikker: Neglekunst

Overdrevent lang eller minimalistisk, “neglekunst” omfatter alle de idéer, der falder dig ind. Neglekunst har flere karakteristika:

  • Glitter.
  • Rhinsten.
  • Stempler.
  • Trekantede kanter.
  • Tegninger med visuelt spil.
  • Neon, nøgen, mat eller kombinerede farver.

Magien er i hænderne på den, der udfører manicuren. Hans eller hendes færdigheder giver originalitet til arbejdet.

Eksempel på farvet manicure

7. Semi-permanent neglelak

Negle, der er malet med semi-permanent neglelak, udmærker sig ved deres upåklagelighed og naturlighed. Det er en elegant teknik og ideel til formelle situationer.

Systemet er ikke svært. Du skal blot file for at give neglene den form, du kan lide, og påføre flere lag gennemsigtig eller neutral lak.

Hemmeligheden er også, at lakken er gelbaseret og hærdes med en lampe. Manicuren holder mindst et par uger, og du fjerner den med neglelakfjerner.

Forholdsregler under udførelsen af moderne negleteknikker

Food and Drug Administration (FDA) opfordrer indtrængende til at tjekke etiketterne på manicureprodukter for at kende sammensætningen og forebygge allergiske reaktioner.

Mayo Clinic anbefaler på sin side også, at man kun går til skønhedssaloner med gældende licens og certificerede teknikere. Desuden foreslår institutionen, at man er opmærksom under proceduren for at undgå dårlig behandling af neglebåndene. Man skal desuden tjekke, at alle instrumenter er rene.

Neglepleje efter anvendelse af moderne negleteknikker

For at vedligeholde manicure-teknikker er det også vigtigt at rengøre neglene. Glem heller aldrig at tørre hænderne, for du kan få neglesvamp. Du må heller ikke trykke på eller bide i dine negle. Når tiden er inde til at fjerne dem, skal du lade en ekspert gøre det.

Hvad angår den generelle pleje af neglene, har de brug for produkter, der fremmer deres beskyttelse og ernæring. Påfør fugtgivende cremer, serummer eller hærdende olier. Medtag fødevarer som grønne grøntsager, mandler og røde frugter i din kost, da de er gavnlige for neglenes sundhed.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.