Laserbehandling med aktivt kul: Proces og pleje

Laserbehandling med aktivt kul er en innovativ behandling, der hjælper med at forynge huden. Det behandler også pletter forårsaget af acne. Lær mere her.
Laserbehandling med aktivt kul: Proces og pleje

Sidste ændring: 26 august, 2022

Har du nogensinde hørt om en laserbehandling med aktivt kul? Det er også kendt som “den røde løber” på grund af dens popularitet blandt berømtheder. Denne behandling er en foryngende ansigtsbehandling, der kombinerer egenskaberne af aktivt kul med laser for at give dig en lysere og strammere hud.

Denne behandling hjælper blandt andet med at rense dine porer, hvilket især er gavnligt for personer med fedtet hud og acne. Derudover er det en smertefri behandling, der har hurtige resultater og forårsager normalt ingen komplikationer. I dagens artikel tager vi fat på proceduren for en laserbehandling med aktivt kul, og hvad dens vigtigste fordele er.

Laserbehandling med aktivt kul

Laserbehandling med aktivt kul er en proces, der består af to faser; en med kulstof og en med laser. I den første fase vil specialisten påføre en lotion med kul på din hud. Denne lotion absorberer olien i dit ansigt og renser dybt ind i dine porer for at fjerne eventuelle døde celler. Derefter skal du vente cirka 10 minutter, før det trænger ind i huden.

I anden fase vil specialisten bruge en Q-switchet laser. Denne laser har en særlig bølgelængde, der opvarmer kulstoffet, så det vil binde sig til huden. Resultatet? Lysere hud.

Vi bør understrege, at denne metode vil eksfoliere din hud dybere end andre metoder. Laseren vil gradvist fragmentere kulstoffet. Derefter fjerner dampen fra maskinen resterne.

Kvinde renser ansigt

Fordele ved laserbehandling med aktivt kul

En af de bedste ting ved denne behandling er, at den virker til alle hudtyper. Det er også skånsomt og fjerner toksiner, så det er en pålidelig proces. Lad os se på nogle af de andre fordele ved denne behandling.

Renser i dybden

Aktivt kul vil fjerne døde celler og overskydende olie fra dit ansigt. Når du kombinerer det med en laserbehandling, er dets virkninger endnu større. Efter denne behandling vil din hud se renere og fornyet ud.

Kontrollerer acne

Da dette er en eksfolierende proces, er det effektivt til fedtet hud og forstørrede porer. Kul er også bakteriedræbende, hvilket betyder, at det reducerer tilstedeværelsen af bakterier, der forårsager acne. Når det kombineres med laserbehandlingen, reducerer kulstof dine talgkirtlers aktivitet, hvilket vil resultere i mindre talg.

I et casestudie fra fotomedicin og laserkirurgi modtog en 14-årig pige med cystisk acne seks behandlinger med aktivt kul i løbet af to uger. Ved afslutningen af behandlingen var hendes hud forbedret betydeligt. Mere end 90% af læsionerne var forsvundet.

Forynger huden

Der er ingen magisk formel, der vil forynge din hud. Der er imidlertid en lang række behandlinger, der hjælper med at minimere fine linjer og rynker. Med denne laserbehandling med aktivt kul vil både kul og laser forårsage en løftende effekt og forbedre kollagenproduktionen.

Reducerer pigmentering

Fra solpletter og melasma til forstørrede porer, denne laserbehandling med aktivt kul er effektiv mod pigmentering. Faktisk virker denne behandling på din hud på en sådan måde, at den trænger ind i områder, som konventionelle behandlinger ikke kan.

Bivirkninger ved laserbehandling med aktivt kul

Indtil videre er der ingen rapporter om hudkomplikationer som følge af denne behandling. Men efter proceduren, som med enhver anden proces af denne type, er det normalt at opleve en let prikken og rødme.

Det er meget vigtigt at sikre, at du finder en erfaren professionel til at udføre denne behandling. Det vil hjælpe med at garantere, at din hud forbliver sund. Derudover skal du bemærke, at denne procedure er kontraindiceret til:

  • Gravide kvinder og mindreårige.
  • Mennesker med infektionssygdomme eller åbne sår i ansigtet.
  • Mennesker med tatoveringer i ansigtet.
  • Patienter, der tager lysfølsom medicin.
Kvinde med ansigtsbehandling

Efterbehandling

Din hud skal have særlig pleje efter behandlingen. At give den rette pleje, som huden har brug for, vil gøre dine resultater endnu mere effektive.

Først bør du bruge aloe vera gel til at reducere rødmen. Du bør også holde din hud ren og undgå at bære makeup, der vil trække dine porer tilbage. Prøv i stedet mineralbaseret makeup. Derudover skal du påføre solcreme hver dag.

Konklusion

Laserbehandling med aktivt kul bruges hovedsageligt til at forskønne dit ansigt. Det arbejder dog også på at reducere pletter og acne på områder som bryst og ryg. Vil du prøve det? Hvis du gør det, så fortæl os om din oplevelse!

Det kan interessere dig ...
Myter og sandhed omkring hårfjerning med laser
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Myter og sandhed omkring hårfjerning med laser

Har du nogensinde overvejet at modtage hårfjerning med laser? sikkert, men i sidste ende har du ikke turde gøre det. Her får du information omkring...  • Richard E. FitzPatrick,Mithcel P. Goldman, Nancy M. Satur.Pulsed Carbon Dioxide Laser Resurfacing of Photoaged Facial Skin. Jama Dermatology [Internet] [consultado mayo 2021]; volumen (10): páginas 395-402. Disponible en:https://jamanetwork.com/journals/jamadermatology/article-abstract/557647
  • Guida S, Fulgione E, D’Ambra I, Babino G, Pellacani G, Farnetani F. Carbon Peel Laser Technique to Improve Skin Quality: Back to Science!. Dermatol Pract Concept. 2020;10(4):e2020113. Published 2020 Oct 26. doi:10.5826/dpc.1004a113
  • Heidari Beigvand H, Razzaghi M, Rostami-Nejad M, et al. Assessment of Laser Effects on Skin Rejuvenation. J Lasers Med Sci. 2020;11(2):212-219. doi:10.34172/jlms.2020.35

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.